Graffiti og gadekunst

Der er betydelig debat om, hvorvidt graffiti og gadekunst kan kvalificere sig til at være kunst eller ej. Nogle siger at det er vandalisme, og fra et teknisk synspunkt tager de egentlLæs mereig ikke fejl. Gadekunst er i de fleste tilfælde ulovligt, det er sandt. Andre siger at det er en væsentlig kunstform i den moderne urbane tidsalder, og de tager egentlig heller ikke fejl. Gadekunst kan lettest beskrives som skæringspunktet mellem kunst og kriminalitet. Hvor disse to mødes, opstår magien. Tag denne magi med hjem med et billede på lærred med temaet graffiti- og gadekunst.

De usetes kunst

Det der er ved gadekunst, er at eftersom det er ulovligt, bliver det ofte lavet på usete steder, eller steder som er svære at nå. Du har helt sikkert også stået og stirret op på et stykke graffiti og svoret på, at det måtte være lavet af aber eller bjerggeder? Men nej, gadekunstnere er ofte alt for menneskelige, og de går ofte usete rundt, ligesom deres kunst. Graffiti er på sin egen måde det mest ægte udtryk fra hjertet, og som de fleste ægte ting, findes det ofte på steder som både er skjulte og uventede. Hvorfor ikke dele mysteriet med et maleri, som perfekt vil kombinere samtaleemne og indretning?

Mærkelig kunst

Graffiti er ikke kun begrænset til det, som er skriblet ned på offentlige toiletter og på væggene i metroen. Det er en både unik og præcis kunstform med regler ligesom alle andre kunstformer og er for sine udøvere og publikum måske endnu mere dyrebar på grund af sin flygtige natur - det meste graffiti fjernes trods alt ret hurtigt af de lokale myndigheder. Det er en mærkelig, unik kunstform, næsten primal i sin intensitet, og i form af et billede på lærred vil den lysne næsten ethvert rum op med sin maniske energi.

Mystikkens kunst

Lige som graffiti er de usetes kunst, er det også mystikkens kunst. Bare se på verdens mest kendte graffiti- og gadekunstner, som bare er kendt som Banksy. Ingen kender Banksys rigtige navn, eller ved præcist hvor han kom fra, men de kender hans kunst. I graffiti- og gadekunst-verdenen er kunsten det eneste folk ser, og mange siger at dette fører til en renere kunstform. Ren eller ikke, det er afgjort mystisk. Et billede på lærred af et stykke gadekunst er nødt til at tale for sig selv, fordi det ikke kan basere sig på kunstnerens rygte.

Kunst der taler

Sommetider, når du ser på stykker af graffiti eller gadekunst på den præcist rigtige måde, indser du at det du troede kun var tilfældige farver og former, rent faktisk er ord. Mange stykker gadekunst er bare ord som er skriblet hen over hinanden på en måde som synes vilkårlig, indtil du kun kan se en plet som pludselig vokser sammen til en meddelelse. Uanset om det er navne eller digte der er skrevet hen over og på tværs af hinanden, er kunsten i dette tilfælde meddelelsen. På mange måder kan graffiti anses som den moderne ækvivalent til kalligrafi. Hvis du ser på kalligrafien fra gamle dage, var meddelelsen kunsten og kunsten var meddelelsen. Dem begge sammen blev til noget næsten oversanseligt. Selvfølgelig er ikke alt der skrives på vægge på linje med det som de gamle kalligrafer arbejdede med - der er næppe nogen der skriver en masse bibelske vers på væggene i New York i dag - men det er ikke desto mindre en meddelelse. Brug noget tid på at afkode billeder på lærred med disse værker, og frisk samtidig dit hjem op.

Kunst med attitude

Fordi graffiti- og gadekunstnere arbejder uden for grænserne af “den traditionelle kunstscene” er de ofte villige til at tage risici i forhold til deres arbejde, som ingen traditionelle kunstnere ville tage. De kan gå amok ved brug af kombinationer af farve og form til at udtrykke det der nu en gang er deres budskab i øjeblikket, uden at bekymre sig over om det vil sælge eller blive forstået. Det er en personlig handling, til trods for at det er så offentligt, og det er et glimt af byens ånd. FBI-agenter har sagt, at de kigger på graffitien på væggene for at måle stemningen hos folk - når graffitien er vred, så er almindelige borgere det også, men graffiti-kunstneren har et udtryksmiddel, som ikke alle har talentet eller ønsket om at besidde. Når du får billeder på lærred fra vores samling af graffiti- og gadekunst, er det du faktisk får, et snapshot af ånden på et sted på ét tidspunkt i tiden.
Produktoplysninger

Hurtig levering

Din bestilling sendes inden for 1-4 dage, og du har altid fri fragt. Tapetlim er inkluderet.

100% garanti

Vi vil kun have tilfredse kunder. Derfor har du altid 30 dages returret, og du får pengene tilbage, hvis du ikke er tilfreds.