Graffiti og gadekunst

Der er stor debat om, hvorvidt graffiti og gadekunst kan betragtes som kunst eller ej. Nogle siger, at det er vandalisme, og teknisk set har de ikke helt uret. Street art er i de flesLæs merete tilfælde ulovligt, det er sandt. Andre siger, at det er den essentielle kunstform i den moderne bytid, og de tager heller ikke helt fejl. Street art kan lettest beskrives som et krydsfelt mellem kunst og kriminalitet. Hvor disse to mødes, sker der magi. Tag den magi med hjem med et lærredstryk med graffiti- og street art-tema.

Kunsten af det usynlige

Sagen med gadekunst er, at da den er ulovlig, bliver den oftest udført på usynlige steder eller steder, der er svære at komme til. Du har helt sikkert også stirret op på et stykke graffiti og sværget på, at det må være lavet af aber eller bjerggeder? Men nej, gadekunstnere er ofte alt for menneskelige, og de, ligesom deres kunst, er ofte usynlige. Graffiti er på sin vis det mest sande udtryk for hjertet, og som de fleste sande ting findes den ofte på steder, der er både skjulte og uventede. Hvorfor ikke dele mysteriet med et maleri, der vil kombinere samtaleemne og indretning perfekt?

Skæreste kunst

Graffiti er ikke kun begrænset til det, der er kradset på offentlige toiletter og på væggene i undergrunden. Det er en kunstform, der er både unik og præcis, med regler som enhver anden, og for udøverne og deres publikum er den måske endnu mere værdifuld på grund af dens flygtige karakter - når alt kommer til alt, fjernes den meste graffiti ret hurtigt af de lokale myndigheder. Det er en mærkelig, unik kunstform, næsten oprindelig i sin intensitet, og i form af et lærredsprint vil den lyse op i næsten ethvert rum med sin maniske energi.

Mysteriøs kunst

Ligesom graffiti er kunsten om det usynlige, er det også kunsten om det mystiske. Se bare på verdens mest berømte graffiti- og gadekunstner, der kun er kendt som Banksy. Ingen kender Banksys rigtige navn eller ved, hvor han kommer fra, men de kender hans kunst. I graffiti- og gadekunstens verden er kunsten det eneste, folk ser, og mange siger, at dette fører til en renere form for kunst. Ren eller ej, den er i hvert fald mystisk. Et lærredsprint af et stykke gadekunst skal tale for sig selv, for det kan ikke hvile på kunstnerens omdømme.

Kunst, der taler

Nogle gange, når man ser på graffiti eller street art på den helt rigtige måde, går det op for en, at det, man troede bare var tilfældige farver og former, i virkeligheden er ord. Mange gadekunstværker er bare ord, der er kradset over hinanden på en måde, der virker tilfældig, indtil det eneste, man ser, er en sløring, der pludselig samler sig til et budskab. Uanset om det er navne eller digte, der er skrevet over og på tværs af hinanden, er kunsten i dette tilfælde budskabet. På mange måder kan graffiti betragtes som den moderne pendant til kalligrafi. Hvis man ser på den gamle kalligrafi, var budskabet kunsten, og kunsten var budskabet. Begge dele blev sammen til noget næsten transcendentalt. Selvfølgelig er der ikke meget af det, der skrives på væggene, der svarer til det, som de gamle kalligrafister arbejdede med - der er næppe nogen, der graffitier en masse bibelvers på væggene i New York i dag - men det er ikke desto mindre et budskab. Tag dig god tid til at afkode lærredsprints af disse værker, og lys op i dit hjem på samme tid.

Kunst med holdning

Fordi graffiti- og gadekunstnere arbejder uden for grænserne for den "traditionelle kunstscene", er de ofte villige til at tage risici med deres værker, som ingen traditionelle kunstnere ville tage. De kan gå amok og bruge kombinationer af farver og former til at sige, hvad deres budskab i øjeblikket er, uden at spekulere på, om det vil sælge, eller om det vil blive forstået. Det er en personlig handling, selv om den er så offentlig, og det er et glimt af en bys ånd. FBI-agenter har sagt, at de kigger på graffitien på væggene for at måle befolkningens humør - når graffitien er vred, er almindelige borgere det også, men graffitikunstneren har et udtryksmiddel, som ikke alle har talentet eller lysten til at få adgang til. Når du får lærredsprints fra vores kollektion af graffiti og gadekunst, får du faktisk et øjebliksbillede af ånden på et sted på et bestemt tidspunkt.
Produktoplysninger

Hurtig levering

Din bestilling sendes inden for 1–4 dage, og du har altid fri fragt. Tapetlim er inkluderet.

100% garanti

Vi vil kun have tilfredse kunder. Derfor har du altid 30 dages returret, og du får pengene tilbage, hvis du ikke er tilfreds.