Stuetapeter og indretningstips

116

motiver

Stuetapeter og indretningstips

Stuen er et rum med mange anvendelsesmuligheder. Det er et sted, hvor du kan slappe af, få ny energi og tilbringe tid sammen med venner og familie. Vigtigst af alt er, at du indretterLæs mere den efter dine behov, og at alt, lige fra din stuetapeter og møbler til belysning, afspejler din personlighed. Stuen er et sted, hvor mange bruger meget tid, så derfor er det ekstra vigtigt at planlægge indretningen, så hele familien trives der, og at den både egner sig til hyggelige filmaftener og lektielæsning. Før du begynder at indrette og tapetsere, skal du overveje, hvilken funktion stuen skal have. Skal der være plads til et spisebord? Skal det primært bruges som en tv-stue, eller skal der være plads til at arbejde der? Lad det, I skal lave der, bestemme indretningen, og så kan I derefter tilføje tapeterog andre detaljer.

Indretning og tapetstil

Det næste skridt er at beslutte, hvilken stil din stue skal have. Nogle gange kan det være svært at vide, hvilken sofa du gerne vil have, om det er blomstrede stuetapeter, der passer bedst, eller om stuen skal have et vintage-inspireret look. Vores bedste tip til at visualisere, hvordan du gerne vil have, at rummet skal se ud, er at tjekke forskellige indretningsmagasiner, begynde at følge indretningsprofiler på Instagram og søge på Pinterest. Du kan også få indretnings- og tapetinspiration, når du går på restaurant eller kunstudstillinger.

Enkle indretningstips

Når du har fundet ud af, hvilken stil og stemning du gerne vil formidle, er det tid til at tænke over møbleringen. Et tip er at lave en skitse over rummet og derefter klippe billeder ud af møbler og stuetapeter, du godt kan lide. På den måde kan du flytte rundt på sofaen og bytte den ud med en anden, hvis den ikke føles helt rigtig. Og du kan også mikse og matche dine vintage-fund med nye møbler og blande forskellige former og strukturer. Prøv også at placere forskellige møbler sammen. Skal der være en arbejdsplads i rummet? Så kan du stille arbejdsbordet ved bogreolen eller give lænestolen følgeskab af et lille bord – eller hvorfor ikke familiens guitar? Det skaber ro i rummet og gør, at det virker lidt større.

Stuebelysning – det skal du tænke på

Nu begynder stuen at tage form, men selvom den er indrettet med nøje udvalgte møbler og et tapet, som formidler familiens stil, så mangler der stadig en vigtig detalje – nemlig den rigtige belysning. I en stue er det især vigtigt med forskellige former for belysning, som kan tilpasses alle de forskellige aktiviteter. Tænk ud fra rummets funktioner, og find god belysning, der er skræddersyet til, hvad I skal lave der, fx en skrivebordslampe eller en læselampe ved lænestolen. I en stue er det også vigtigt at skabe den rigtige stemning med belysningen, og det kan du gøre med alt lige fra bordlamper til vindueslamper. Er der brug for fuld belysning i rummet, når du skal gøre rent, skal du sørge for, at det også kan lade sig gøre. Husk også altid at gå ud fra rummets størrelse og farvesætning. Har du mørke stuetapeter, og er rummet stort – så har du brug for flere lyskilder, hvis du vil skabe en hyggelig stemning.

Stuetapeter og styling

Endelig kan du begynde at tænke på, hvordan du vil style rummet – hvad der passer din stil bedst. Skal der være mange planter, bøger, eller skal det være minimalistisk og nemt at gøre rent? Skal stuetapeterne være diskrete og afdæmpede, eller går du hele vejen med et tapet i stærke farver og store mønstre? Uanset hvad du godt kan lide, så er vores bedste tip ret enkelt, når det kommer til styling og tapeter – stol på din mavefornemmelse. Fremhæv dine yndlingsting, indram plakater eller billeder, du godt kan lide – tænk på, at stuen er et sted, hvor du skal have lyst til at bruge meget tid. Når du tilføjer puder, tæpper og gardiner, får du en hyggelig stemning. Et tæppe kan virkelig indramme rummet, og grønne planter, trædetaljer og stearinlys skaber harmoni. Husk bare at vælge ud fra det, der afspejler din personlighed og stil.

Vores bedste tapettips til din stue

Når det kommer til stuetapeter, er der egentlig ingen begrænsninger eller regler. Her handler det om, at du skal synes godt om dit tapet. Men her får du alligevel et par gode tapettips:
  • Start med de farver og mønstre, du kan lide, men tænk også på, hvilke farver stuen ellers har. Vælg cirka tre farver, der passer sammen – det skaber et fint indtryk.
  • Er rummet stort, og vil du gerne give det en hyggelig og lidt mere huleagtig stemning, kan du vælge et mere farverigt stuetapet.
  • Bor du på færre kvadratmeter, kan et lysere tapet få rummet til at se lidt større ud.
Et tapet kan virkelig ændre stemningen i et rum, så gå ud fra det, du gerne vil formidle – skal rummet føles moderne, sprælsk, hyggeligt eller måske rustikt? For at stuen skal blive mere personlig, kan du vælge tapetud fra dine interesser. Hvis du godt kan lide farve og form, kan et farverigt tapet fra Nothing Can Go Wrng være det helt rigtige for dig, men er du naturmenneske, så er et skovtapetfra Jonna Jinton måske bedre for dig.
Produktoplysninger

Hurtig levering

Din bestilling sendes inden for 1-4 dage, og du har altid fri fragt. Tapetlim er inkluderet.

100% garanti

Vi vil kun have tilfredse kunder. Derfor har du altid 30 dages returret, og du får pengene tilbage, hvis du ikke er tilfreds.