Måltilpassede tapeter og print, fri fragt. Sendes inden for 1-3 dage.

Jungle Jive - Tapet - Børneværelse

305

motiver

Børneværelse

På børneværelset skal der være plads til alt lige fra leg og kreativitet til afslapning og tryghed – det er ikke nogen hemmelighed. Derfor kan det også være et værelse, som kan være uLæs meredfordrende at indrette. Men det behøver slet ikke at være kompliceret – nogle gange er det nok med nye tapeter, smarte løsninger og en god fantasi. Der er ikke nogen rum i hjemmet, som har brug for forandring lige så ofte som børneværelserne. I takt med, at børnene vokser, udvikler deres interesser og smag sig også. Tapeterne skal skiftes ud, sengen skal opdateres eller forlænges, og legetøjet skiftes ud i løbet af årene. Gå altid ud fra børnenes personlighed og smag, når du indretter, og lad også børnene være med til at vælge.

Indret og tapetser efter pladsen

Det er ikke altid, at børnene kan få hver deres værelse. Nogle gange deler søskende værelse med hinanden, og nogle gange sover børnene i forældrenes soveværelse. Så er det godt at afskærme en krog og skabe en privat oase. En del af børneværelset kan tapetseres efter det ene barns smag, mens det andet kan få et helt andet mønster på sin del. Eller også kan du lave en baggrundsvæg bag tremmesengen i forældrenes værelse og tapetsere den med et børnetapet. Hvis børnene skal have deres egen lille krog, kan det nogle gange være nok at lave en lille hule i stuen eller have et hyggehjørne under trappen.

Vælg et tapet, som passer

Engang imellem kan det være nødvendigt at skifte tapetet ud, når børnene ændrer smag eller interesse. Lad børnene vælge deres favoritmotiv, og vær sammen om at bestemme, hvilke vægge I gerne vil tapetsere. Hvis du gerne vil have en baggrundsvæg, kan du starte med at male værelset i en grundfarve, men lad den væg, I skal tapetsere, være hvid. En tapetvæg kan være et livligt mønster foran skrivebordet, som giver inspiration og kreativitet, eller et tapet over sengen med børnenes interesse. På børneværelset kan du være lidt mere sprælsk, end du måske ville være i andre rum. Du kan vælge tapeter med lidt mere farve og tapetsere på en lidt anden måde. Du kan fx tapetsere kommodens skuffer eller garderobelågerne med forskellige motiver, indersiden af garderoben kan beklædes med figurer fra yndlingsbogen, eller hvorfor ikke opsætte en stjernehimmel over sengen. Har du en lille minikreatør i familien, er det perfekt med et enkelt tapet med konturer af figurer, så barnet selv kan gå i krig med kridt og maling efter smag og behag.

Belysning til børneværelset

Mange børn kan godt lide at have en natlampe tændt. Der findes mange fine børnelamper i forskellige former, alt lige fra dyr til svampe. Vælg en med lysdæmper – så fungerer den også, når I læser godnathistorier. På et børneværelse er det også godt at have mange lyskilder – det kan fx være lyskæder eller væglamper. Har rummet et mørkt tapet eller en mørk vægfarve, er det ekstra vigtigt med god belysning, så barnet uhindret kan lege, læse og være kreativ.

Tip! Sådan møblerer du børneværelset

Det vigtigste, du skal tænke på, når du indretter børneværelset, er god opbevaring. Alt det farverige legetøj, alle tusserne og papiret og alle bøgerne skal have en plads. Så bliver det lettere at gøre rent, og rummet opleves mindre rodet. Er der plads, kan du stille et garderobeskab, en kommode eller en reol derind. Udtænk også nogle smarte løsninger – kan opbevaringen også fungere som et skrivebord, eller er der plads til skuffer under sengen? Har du opbevaringskuffer, kan de dekoreres med tapet eller farverigt papir, så de forvandles til en flot og praktisk løsning. Placer sengen, så sengegavlen vender ind mod en væg, og barnet kan se døråbningen. Hvis der er mere end ét barn, fungerer to enkeltsenge lige så godt som en køjeseng – gå ud fra den plads, der er tilgængelig, men tænk også på, om der er plads til, at sengen kan vokse i takt med børnene. Glem ikke skrivebordet! Det er et godt sted at sidde og være kreativ, og vælger du en hyldeløsning eller et skrivebord med justerbar højde, kan det blive stående i mange år og senere bruges til lektielæsning med plads til computeren. Hvis du gerne vil gøre området omkring sengen mere hyggeligt, kan du sætte en sengehimmel eller et forhæng op. Det er også godt, hvis du gerne vil dele rummet op i en lege- og soveafdeling, eller hvis rummet skal deles mellem søskende. Skab også muligheder for leg. Er der plads til en indendørsgynge, en ribbe eller et farverigt tæppe, som både kan forvandles til et hav eller en bilbane? Når du vælger ting til børneværelset, skal du også huske at tænke over, om de kan følge med, når børnene vokser – kan ribben senere blive et sted, hvor der kan hænge tøj og kunst? Og kan gyngen senere bruges til lange, fortrolige samtaler? Og kan tæppet få lov at blive og bare være et pænt tæppe?
Produktoplysninger

Hurtig levering

Din bestilling sendes inden for 1-3 dage, og du har altid fri fragt. Tapetlim er inkluderet.

100% garanti

Vi vil kun have tilfredse kunder. Derfor har du altid 30 dages returret, og du får pengene tilbage, hvis du ikke er tilfreds.