Børneværelse

Det er ingen hemmelighed, at børneværelser er et rum til alt fra leg og kreativitet til afslapning, og at de skal føles indbydende og trygge. Det kan gøre indretningen til en udfordriLæs mereng. Men det behøver ikke at være kompliceret - nogle gange er det eneste, du behøver, nyt tapet, nogle smarte løsninger og lidt fantasi. Intet rum har brug for at skifte design så ofte som børneværelser. Børns interesser og smag ændrer sig i takt med, at de vokser. Som årene går, vil de ønske et nyt tapet, en voksen seng og andet legetøj. Tag altid udgangspunkt i dine børns personligheder og smag, når du indretter deres værelser - og lad dem være med til at vælge.

Det bedste design til rummet

Børn behøver ikke altid at have deres eget værelse. Nogle gange må søskende dele værelse med hinanden, og nogle gange sover børn i forældrenes soveværelse. Det er i disse tilfælde, at det er værd at gøre et hjørne af værelset til dit barns egen oase. Søskende kan vælge helt forskellige tapetmønstre til deres egen del af et værelse. Tapetser en accentvæg bag barnesengen i forældrenes værelse med børnetapet. Nogle gange er det nok at indrette et hjørne af stuen eller et hemmeligt legerum under trappen for at give børnene deres eget særlige sted.

Valg af det rigtige tapet

Efterhånden som børnenes interesser og smag ændrer sig, kan tiden være inde til at ommøblere. Lad børnene vælge deres yndlingsmotiver og være med til at bestemme, hvilke vægge der skal tapetseres. Hvis du ønsker en accentvæg, skal du male rummet i grundfarven, men hold de rum, du vil tapetsere, hvide. Hvis du ønsker en accentvæg, hvorfor så ikke vælge et legende mønster bag skrivebordet for at inspirere deres kreativitet eller tapet, der afspejler barnets interesser, over sengen? Du kan være mere dristig, når du indretter et børneværelse, end du måske er andre steder. Vælg tapet med lidt flere farver, og hæng det op på en lidt anderledes måde. Du kan f.eks. have tapet med kontrastmotiver på kommoden eller på skabslågerne, eller du kan tapetsere indersiden af skabet med figurer fra dit barns yndlingsbog - eller hvorfor ikke have en stjernehimmel over sengen? Hvis du har minikunstnere i familien, er et ensfarvet tapet med figurer og former klar til at farvelægge et glimrende valg, så de virkelig kan være kreative med kridt og maling.

Belysning til børneværelser

Nogle børn kan lide at have et natlys tændt. Der findes masser af flotte børnelamper i forskellige former lige fra dyr til svampe. Hvis du vælger en med lysdæmper, er du også klar til at læse godnathistorier. Det er rart at have masser af forskellig belysning på børneværelset, med alt fra væglamper til fyrfadslys. Hvis værelset har mørke vægge, er det ekstra vigtigt med god belysning, så børnene kan lege, bøvle og læse efter hjertens lyst.

Hot tip: Sådan indretter du et børneværelse

 

Det vigtigste at huske på, når man indretter et børneværelse, er god opbevaring. Du skal have plads til alt det farverige legetøj og håndværk og alle bøgerne. Det vil gøre det lettere at holde orden, og værelset vil ikke føles så rodet. Hvis der er plads, skal du inddrage et klædeskab, en kommode eller et skab. Der er masser af smarte løsninger, som du kan prøve. Kan du genbruge møbler til et skrivebord, eller er der plads til opbevaring under sengen? Hvis du har opbevaringskasser, kan du gøre dem lige så stilfulde som praktiske ved at dekorere dem med tapet eller farverigt papir. Placer sengen med hovedgærdet mod en væg, så den vender ud mod døren. Hvis du har mere end ét barn, fungerer to enkeltsenge lige så godt som en køjeseng - udnyt den tilgængelige plads bedst muligt, men tjek, at der er plads nok til en voksenseng senere. Og glem ikke skrivebordet. Det er et godt sted at lave håndarbejde, og hvis du vælger en hyldeløsning eller et, der kan justeres i højden, vil det stadig være nyttigt senere til lektier og som computerbord. Skab et hyggeligt og afslappende sted at sove med en sengehimmel eller gardiner. Gardiner er også ideelle, hvis du ønsker at opdele rummet mellem leg og søvn - eller mellem søskende. Bløde møbler er også en invitation til leg. Hvis du har plads, hvorfor så ikke en indendørs gynge, et sæt vægstænger eller et farverigt tæppe, der kan forvandles til havet eller en racerbane? Når du vælger ting til børneværelset, skal du tænke på, om de kan holde til at blive brugt, når børnene vokser - kan vægstængerne bruges til tøj eller kunst? Vil gyngen være nødvendig til lange, alvorlige samtaler? Kan tæppet blive liggende og bare være et pænt tæppe?

Produktoplysninger