Sort fototapet

En spændende historie! Du kan finde over 600 malerier og 1500 graveringer i Lascaux-hulen i det sydvestlige Frankrig. Det særlige ved disse hulemalerier er, at et af dem er det ældsteLæs mere maleri af enhver art, der nogensinde er fundet, og det er over 17.000 år gammelt. Kan du gætte, hvilken farve der blev brugt til at male det? Sort, selvfølgelig. Den del af maleriet, som vi taler om, forestiller en sort tyr og blev malet med kul. Det betyder, at mennesket bevidst har brugt farven sort i lang tid, og denne farves associationer afhænger af, hvem man er, og hvilken kultur man har. I den vestlige verden forbindes farven sort ofte med mørke og tristhed, mens den tidligere blev betragtet som en af de smukkeste farver i visse dele af Indien. Det er også almindeligt i verden på dette tidspunkt, at sort formidler prestige. Dette kan ses i brugen af sorte jakkesæt.

Hvorfor er sort en fremragende farve til indretning?

Nogle mennesker tror, at sort indretning gør rummene mørke og kedelige - men det er langt fra sandheden. sort er en fremragende farve at indrette med, fordi du kan vælge at gøre den så enkel eller kompleks, som du vil. Ved at bruge et sort vægmaleri i et rum kan du hjælpe rummet med at finde et fundament, en sikker base, som til gengæld er beroligende. Hvis eklektisk indretning passer til og interesserer dig, er farven sort helt sikkert oplagt til at gøre det meget lettere at harmonisere forskellige stilarter. Match et vægmaleri i sorte toner med en sort lampe, et par sorte puder og måske et sort tæppe, og du har gjort det tilsyneladende umulige - at matche dit nye moderne sofabord med det antikke skrivebord, du har arvet fra dine ældre slægtninge. Ligesom andre mørke nuancer er sort en farve, der hjælper dine øjne til at slappe af. Når du har for mange lyse farver i rummet, kan det for dine øjne virke som om, at tingene i rummet nærmest svæver rundt. Dine øjne skal arbejde hårdt for at modvirke dette, hvilket igen gør dem spændte og trætte. Hvem ville have troet, at farven sort i dit hjem næsten er en nødvendighed for at opfriske dig og dine øjne?

Sorte vægmalerier er for alle

Ligesom den enorme udstrækning af stjerner i rummet er vores udvalg af sorte vægmalerier lige så uendeligt som dine indretningsdrømme. Den muntre sort-hvide panda med en gulgrøn baggrund, skabt af Ryan Fowler, er en favorit for mange af os her på Photowall. Takket være den fantastiske brug af farver og tema passer dette tapet til alle typer rum, lige fra et værelse til et barn, der skal vokse op i, til en super hip, trendy stue med møbler i konstant forandring. En uendelig asfaltgrå motorvej strækker sig mod Rocky Mountains, der hviler i horisonten, hvide højopløselige fotos af orkideer med sort baggrund og det natursorte City Skylines-motiv er andre vægmaleri-mønstre, du finder på denne side. Synes du, at det lyder utroligt? Det gør vi i hvert fald! Som nævnt er der ingen grænser at bekymre sig om, hvis du bruger farven sort, især ikke hvis du bruger den på et vægmaleri.
Produktoplysninger