Grønt tapet

Kan du lide pastelgrønt tapet, mørkegrønt, grønt tern eller grøn-hvidstribede tapeter? Det er blot en brøkdel af det, du kan vælge imellem. Vi har et bredt udvalg af grønt designtapetLæs mere med motiver og mønstre inspireret af natur, kunst og byliv.

Naturens harmoniske base

For mange af os er grøn naturens primære farve, og den siges at have en beroligende effekt. Grøn skaber harmoni. Set i et historisk perspektiv har mennesket udviklet sig til et liv tæt på naturen. Det er først for nylig, at vi er begyndt at bosætte os i lejligheder og huse i storbyer. Talrige videnskabelige undersøgelser viser, at vores hjertefrekvens og blodtryk falder, når vi opholder os i naturen. I Japan findes der noget, der hedder shinrin-yoku'. Den direkte oversættelse er "skovbadning" og betyder, at man fordyber sig i naturen. Måske ville det ikke være en dårlig idé at have grønt mønstret tapet i dit hjem - hvis du føler dig tiltrukket af naturen.

Grøn er den farve, der er lettest at behandle for vores øjne

Har du nogensinde tænkt over, hvorfor de natkikkerter, som militæret bruger, projicerer grønt lys? Det er ikke tilfældigt, fordi bølgelængden af det lys, der udsender den grønne farve, er nemmest for os at behandle og skelne mønstre. Det er ikke op til os at sige, om det hænger sammen med, at mennesket har øvet sig i at skelne farvenuancer i naturen i hundredtusindvis af år, men det er ikke langt ude.

Khlorofyl farver naturen

Måske husker du din skolebiologiundervisning om planternes fotosyntese. Det er virkelig en fantastisk proces, hvor planter omdanner vand, kuldioxid og energi fra solen til ilt og sukkerstoffer. Planterne renser bogstaveligt talt vores luft - en god grund til at vise respekt for naturen og have planter i dit hjem. Det stof, der giver planterne deres grønne farve, kaldes klorofyl og spiller en vigtig rolle i fotosyntesen.

Mintgrønt tapet er elegant og stilfuldt

Når man taler om grøn indretning, behøver man ikke kun at fremmane naturen. Mintgrønt er ikke en almindelig farve i naturen, men det er stadig grønt. Og den er absolut smuk, når den er kombineret med læder og egetræsmøbler. Vi har en række mintgrønne tapeter med stilfulde mønstre i vores kollektion, som du simpelthen ikke må gå glip af!

Farven af grøngrønt på tapet

Kobber har været en stærk indretningstrend rundt om i verden i et stykke tid nu. Mange mennesker ved ikke, at kobber bliver grønt, når det forvitrer. Frihedsgudinden på Manhattan er ikke malet - det er verdigris, der giver den sin karakteristiske farve. Kobbertagene i den gamle bydel i Stockholm er et andet godt eksempel. Det ser smukt ud, når du leger med forskellige grønne nuancer på dine vægge, med planter og naturligt grønne materialer som grøntgrønt.

Tapet i grønne akvarelfarver

Tapet med motiver i akvarelfarver er en trend, som du ikke må gå glip af. Lad dine vægge skabe et look som et akvarelmaleri. Det er en trend, der er kommet for at blive. Dæmpede grønne toner i et abstrakt akvarelmønster er fantastisk smukke. Se vores Watercolour Green fra Lemon, og du vil se præcis, hvad vi mener. Der er lige så mange grunde til at indrette med grønt tapet, som der er indretningsarkitekter. Det vigtigste er naturligvis at finde et grønt tapet, der passer til din stil. Vi er sikre på, at vi har det rigtige motiv til dig, uanset om du leder efter store grønne blade eller et mintgrønt mønster til dine vægge.
Produktoplysninger