Måltilpassede tapeter og print, fri fragt. Sendes inden for 1-3 dage.

Gamle murstensvæg - Tapet - Køkken

323

motiver

Hvidt fototapet

Hvidt fototapet

Fototapeter med vilde heste, smukke birketræer eller et gnistrende vinterlandskab – her finder du fototapeter med hvidt som tema.

Hvid er ikke nogen farvLæs meree, er der mange der siger. Er det sandt?

Svaret er måske både ja og nej. Det er nemlig sådan, at hvide overflader reflekterer alle farvers bølgelængder af lyset. Derfor opfatter vi overfladen som hvid. Med andre ord kan man sige, at hvid faktisk indeholder alle farver. Sort, på den anden side, reflekterer ingen af farvernes bølgelængder. Og hvad kan vi lære af det, når det kommer til indretning? Jo, hvid vi ved, at alt lys i et rum reflekteres af en hvid overflade, og når vi så kontrollerer lyset på en bestemt måde, skaber vi harmoni. Hvis du fx placerer en høj gulvlampe i hjørnet i et hvidt rum, vil rummets hjørne reflektere lyset og fylde rummet med et blødt og dæmpet lys. Du skal altid tænke på, hvor lyset kommer fra, når du indretter et rum, og det er især vigtigt, når du indretter med hvide vægge. Kommer der for meget lys fra alle retninger i rummet, kan det let ske, at rummet føles fladt og sterilt. Dynamikken i rummet skabes i samspillet mellem lys og skygge. Med den rigtige belysning vil formerne på møblerne komme frem på en helt anden måde. Lad gerne meget naturligt lys fra et vindue fylde rummet, og indret rummet med lamper i en varm tone, hvor der er behov for det. Hvide vægge med mørke møbler og den rette belysning er altid et hit. Som tidligere nævnt er samspillet mellem lys og skygge afgørende for, at vi kan opfatte former og dybde i både billeder og rum. Du har sikkert før stået i et kridhvidt rum, som er meget stærkt oplyst fra alle ender og kanter. Man bliver næsten helt ør af, hvor fladt det føles. Derfor er to ting, der er vigtige, når du skal indrette med hvide vægge. Den ene er struktur, den anden er mønster. Egentlig er disse to ting én side af samme sag. En struktur på væggen, som er rigtigt belyst, skaber et mønster, hvor vi opfatter skyggerne, som lyskilden skaber. En enklere måde at skabe dynamik på væggen er at bruge et mønster i form af et fototapet. Du skal stadig tænke på dine lyskilder, men rummet vil aldrig komme til at se fladt og kedeligt ud.

Hvid har forskellig symbolsk betydning

I den vestlige verden og først og fremmest i de kristne lande har den hvide farve symboliseret renhed og uskyld, men i den asiatiske kultur har hvid været et symbol på sorg, hvilket er helt modsat. Det spiller jo egentlig ingen rolle – det vigtigste er jo, hvad du selv synes om farven, og hvad den betyder for dig. Du skal vælge en farve og et motiv, som afspejler, hvad du synes og står for. Det er det allervigtigste. Hvide og lyse fototapeter kan jo kombineres med lige så mange indretningsdetaljer, som der findes indrettere. I og med at farven i sig selv er så tilpas neutral, passer den til stort set alt. For at gøre helheden ekstra flot skal du se efter detaljer i fototapetets mønster og se, om du kan finde en indretningsdetalje, som forstærker mønstret. Lad os sige, at du har valgt et fototapet med hvide birkestammer som motiv. Så kan du forstærke det med en skammel lavet af en birkestamme eller et birkeris i en vase, for bare at give to nemme eksempler.

Lyse rum giver energi

De fleste af os vil gerne have mindst ét lyst rum i hjemmet. Et rum, hvor vi kan føle os friske, og hvor lyset fylder os med energi. Det er specielt vigtigt i årets mørkeste måneder. Men som vi har nævnt tidligere, behøver et lyst rum ikke være et sterilt og kedeligt sygehusmiljø. Elsker du vinter og gnistrende frost på træerne, vil du helt sikkert kunne lide fototapetet Frosty Morning. Det vil garanteret fylde dig med energi og bringe dig nærmere på naturen, selvom du er indendørs.

Hurtig levering

Din bestilling sendes inden for 1-3 dage, og du har altid fri fragt. Tapetlim er inkluderet.

100% garanti

Vi vil kun have tilfredse kunder. Derfor har du altid 30 dages returret, og du får pengene tilbage, hvis du ikke er tilfreds.