Hvidt fototapet

Vægmalerier med vilde heste, høje birkes eller et funklende vinterlandskab. Her er vores vægmalerier med et hvidt tema.Læs mere

Nogle siger, at hvid ikke er en farve. Er det sandt?

Svaret kan både være ja og nej. Det, der sker, er, at hvide overflader reflekterer bølgelængderne af lys fra alle farver. Så vi opfatter overfladen som hvid. Med andre ord kan man sige, at hvidt faktisk består af alle farver. Sort reflekterer derimod ikke bølgelængder fra nogen farver.

Så hvad kan vi lære af dette med hensyn til indretning?

Tja, hvis vi ved, at alt lyset i et rum vil blive reflekteret af en hvid overflade, kan vi styre lyset på en måde, der skaber harmoni. Hvis du f.eks. placerer en høj gulvlampe i hjørnet af et hvidt rum, vil dette hjørne reflektere lyset og fylde rummet med et blødt, diffust lys. Du bør altid tage hensyn til lyskilden, når du styler et rum, især når du indretter med hvidt. Hvis der kommer for meget lys fra alle retninger i et rum, kan det let få rummet til at virke fladt og sterilt. Rummets dynamik kommer fra samspillet mellem lys og skygge. Med den rette belysning vil dine møblers former komme til live på en helt ny måde. Oversvøm rummet med naturligt lys fra et vindue, eller lys op med lamper i en varm tone, hvor det er nødvendigt. Du kan ikke gå galt i byen med hvide vægge kombineret med mørke møbler og den rette belysning. Samspillet mellem lys og skygge er trods alt afgørende for vores evne til at opfatte form og dybde, uanset om det er på et billede eller i et rum. Du har utvivlsomt også selv været i et blændende hvidt rum, der var meget kraftigt oplyst fra alle sider. Det er svimlende, hvor fladt det føles. Derfor er det vigtigt at huske på to ting, når man tænker på hvide vægge. Den ene er struktur, og den anden er mønster. Begge tjener faktisk det samme formål. En struktur på en væg, der er belyst korrekt, vil skabe et mønster, hvor vi kan se de skygger, der kastes af lyskilden. En nemmere måde at skabe denne form for dynamik på dine vægge på er at bruge et mønster, f.eks. på et vægmaleri. Det betyder ikke, at du kan ignorere dine lyskilder, men rummet vil helt sikkert aldrig se fladt og kedeligt ud.

Hvid symboliserer forskellige ting

I den vestlige verden, især i kristne områder, symboliserer hvidt renhed og uskyld, mens det stik modsatte er tilfældet i asiatiske kulturer, hvor det symboliserer tristhed. Dette har faktisk ingen betydning. Det vigtige er, hvad du tænker om farven, og hvad den betyder for dig. Du bør vælge farver og motiver, der symboliserer dine overbevisninger og det, du står for. Det er det, der er det vigtigste. Hvide, lyse vægmalerier kan kombineres med lige så mange stylingdetaljer, som der er indretningsarkitekter. Hvid er så neutral, at den passer til næsten alt. For virkelig at trække rummet sammen bør du kigge på detaljerne i vægmaleriets mønster og se, om du kan finde en stylingdetalje, der fremhæver det. Hvis du f.eks. vælger et vægmaleri med et motiv af hvide birker, kan du fremhæve det med en skammel lavet af en birkestamme eller birkekviste i en vase.

Lyse rum øger energien

Det er vigtigt for mange mennesker at have mindst ét lyst rum i deres hjem. De ønsker simpelthen et sted, hvor de føler sig energiske, og hvor lyset er et rigtigt energiboost. Dette er især vigtigt, når det er mørkt udenfor. Men som sagt behøver et lyst rum ikke at være sterilt og kedeligt som på et hospital. Gå ikke glip af vores Frosty Morning vægmaleri, hvis du elsker vinter og funklende frost på træerne. Det vil helt sikkert fylde dig med energi og bringe dig tættere på naturen, selv når du ikke er udenfor.
Produktoplysninger

Hurtig levering

Din bestilling sendes inden for 1–4 dage, og du har altid fri fragt. Tapetlim er inkluderet.

100% garanti

Vi vil kun have tilfredse kunder. Derfor har du altid 30 dages returret, og du får pengene tilbage, hvis du ikke er tilfreds.