Måltilpassede tapeter og print, fri fragt. Sendes inden for 1-3 dage.

78 77 06 35 78 77 06 35
Solen - Tapet - Stue

108

motiver

Sort tapet

Sort tapet som basis for kreativ indretning Det er dig som indretter, der skaber din unikke stil. Sort er den perfekte base til kreativ indretning. Du behøver ikke føle dig bundet tilLæs mere andre farver og kan virkelig skabe noget unikt. Sort passer til alt og er derfor den perfekte base for din indretning.

Altid trendy

Mørke vægge er en stærk trend, som bare er blevet stærkere siden 2016, og vi ser ingen afmatning forude. Tapeter med sorte eller mørke motiver kan give et rum en speciel karakter. Enten som baggrundsvæg, en del af væggen eller hvorfor ikke sorte tapeter med mønstre, som dominerer rummets vægge? Tænk helhed, når du indretter med sorte tapeter, og bestem dig for en sekundærfarve, som støtter op om rummet, så det sorte ikke kommer til at dominere for meget. Det behøver ikke være svært eller indviklet. Forestil dig en sort baggrundsvæg med en orange sofa og en orange vindueslampe. Orange er en farve, som altid går godt sammen med sort. Det er selvfølgelig dig som indretter, der ved præcis, hvordan du vil have det, og du skal altid følge din egen mavefornemmelse. Så kommer du til at trives allerbedst.

Sort tapet med blomster

Det er altid godt med blomster, når du skal skabe balance op imod et sort tapet. Hvis du har et tapet, som domineres af sort, får du en fantastisk effekt, hvis du indretter med forskellige slags orkidéer. Blomsterne skaber liv i kontrast mod væggen, som tiltrækker blikket på en naturlig måde. Hvid du godt kan lide blomstrede tapeter med sort baggrund, er ”Wallflower-Black” fra Byracka helt perfekt. Et rigtig elegant og stilfuldt tapet med blomster.

Mørk indretning – så skal du tænke på dette

Når du indretter med mørke vægge, er der nogle ting, du skal forholde dig til, som handler om lys. Det er et stort emne i sig selv, og der er folk, som arbejder fuld tid som lysdesignere. Vi nøjes med nogle enkle basiskundskaber, som vil få dig til at forstå, hvordan du bør tænke omkring lys og farve.

Sorte tapeter absorberer lyset

Der reflekteres ikke noget lys fra en sort overflade. I stedet absorberes lyset, i modsætning til hvid, hvor alt lys reflekteres fra overfladen. Lys er jo energi, så hvorfor bliver den sorte asfalt varm om sommeren, og hvorfor tørrer sorte jeans hurtigere i solen? Det er fordi, farven sort absorberer lyset.

Samspil mellem lys og farve

Okay, så har vi det på det rene. Sort absorberer lys, så derfor skal du tænke på, at rummet, du indretter, får tilstrækkeligt med lys. Ellers kan rummet let føles trangt og mørkt. Det kan være en idé at vælge et rum, hvor der kommer meget naturligt sollys på den tid på dagen, hvor du oftest opholder dig i rummet. Du kan også få brug for kraftigere belysning end sædvanligt, og temperaturen på lyset må gerne være mere til den kolde side end den varme. Prøv engang at se på Kelvinskalaen, så du lærer lidt mere om lysets temperatur. Det er selvfølgelig dig som indretter, der bestemmer, hvordan du vil have, dit rum skal være, men glem ikke at tænke på samspillet mellem lys og farve.

Tapet til filmentusiasten

Er du filmentusiast og vil gerne skabe en rigtig biografstemning, vil sorte eller mørke tapeter i stuen eller tv-rummet skabe en følelse, du ellers kun får i biografen – specielt hvis du bruger en projektor. Du bliver ganske enkelt suget ind i filmens handling, når øjnene kan holde fuldt fokus på skærmen, og lyset ikke danser omkring i rummet. For den inkarnerede filmentusiast er det ikke nok bare at slukke lampen – så skal væggene også være mørke. Når du først har oplevet det, vil du aldrig tapetsere med lyse tapeter i dit filmrum igen.
Produktoplysninger

Hurtig levering

Din bestilling sendes inden for 1-3 dage, og du har altid fri fragt. Tapetlim er inkluderet.

100% garanti

Vi vil kun have tilfredse kunder. Derfor har du altid 30 dages returret, og du får pengene tilbage, hvis du ikke er tilfreds.