Sort tapet

Sort tapet som grundlag for kreativ styling. Det er op til dig at skabe din egen stil. Sort er den perfekte folie til en kreativ indretning. Det giver dig frihed til at bruge alle andLæs merere farver, du ønsker, for at skabe noget helt unikt. Sort passer til alt og er derfor den perfekte base for din indretning.

En vedvarende trend

Mørke vægge er en stærk trend, der kun er vokset siden 2016, og som ikke viser tegn på at aftage. Tapet med sorte eller mørke motiver kan give et rum en særlig karakter, hvad enten det er som en accentvæg eller en del af en væg - eller hvorfor ikke et sort mønstret tapet, der dominerer rummet. Husk det store billede, når du styler med sort tapet, og vælg en sekundær farve, der afbalancerer rummet, så det sorte ikke bliver for dominerende. Det behøver ikke at være svært eller kompliceret. Forestil dig en sort accentvæg med en orange sofa og en orange lampe i vindueskarmen. Orange er en farve, der altid passer godt til sort. Selvfølgelig er det kun dig, der ved, hvordan du ønsker dit rum, og du bør altid følge dine instinkter - på den måde bliver du virkelig tilfreds med resultatet.

Sort tapet og blomster

Blomster er en god måde at finde en balance med sort tapet på. Hvis du har overvejende sort, skal du ikke tøve med at style rummet med alle typer orkideer for at opnå det bedste resultat. Blomsterne skaber liv i kontrast til væggen, hvilket fanger øjnene naturligt. Wallflower-Black fra Byracka er perfekt, hvis du kan lide et blomstret tapet med en sort baggrund. Det er et virkelig elegant og stilfuldt blomstret tapet.

Hvad du skal være opmærksom på med mørk indretning

Der er et par ting, du skal være opmærksom på med hensyn til lys, når du styler et rum med mørke vægge. Belysning er et stort område i sig selv, og der findes folk, der arbejder fuldtid som lysdesignere. Vi vil nøjes med nogle grundlæggende ting, der vil hjælpe dig med at forstå, hvordan du skal behandle lys kombineret med farver.

Sort tapet absorberer lyset

Sort er sort, fordi der ikke reflekteres lys fra en sort overflade. I stedet absorberer en sort overflade lys - i modsætning til en hvid overflade, som reflekterer alt lys. Lys er energi, så hvorfor bliver asfalt varmt om sommeren, og hvorfor tørrer sorte jeans hurtigere i solen? Fordi sort absorberer lys, naturligvis.

Samspillet mellem lys og farve

Nu hvor vi har fået det af vejen, skal du sørge for, at det rum, du indretter, får nok lys, fordi sort absorberer lys. Hvis ikke, kan dit rum nemt føles trangt og mørkt. Det er en god idé at vælge et rum, der får en masse naturligt lys på de tidspunkter af dagen, hvor du oftest er der. Du har måske også brug for lidt stærkere belysning end normalt, og temperaturen på lyset skal helst være til den køligere side. Du kan læse op på Kelvin-skalaen, hvis du vil vide mere om lysets temperatur. Det vigtigste er naturligvis, hvad du ønsker at opnå med dit rum, men glem ikke samspillet mellem lys og farver.

Tapet til filminteresserede

Er du en filmelsker, der ønsker at skabe den autentiske biografoplevelse? Sort eller mørkt tapet i stuen eller tv-stuen vil skabe en atmosfære, som du ellers kun kan finde i biografen. Især hvis du bruger en projektor. Det føles som om, du bliver trukket ind i filmens handling, når dine øjne kan holde fuldt fokus på skærmen, og lyset ikke hopper rundt i rummet. For en hardcore filmfan er det ikke nok bare at slukke lyset - væggene skal også være mørke. Når du først har prøvet det, vil du aldrig mere hænge lyst tapet op i dit tv-rum.
Produktoplysninger
  • Viser side 1 af 1 sider