Styling med rødt. Inden for indretning og mode forbindes rød normalt med ord som udadvendt, iøjnefaldende, succesfuld og aktiv. Indretning med rødt kan gøre et rum smukt og virkelig sLæs meretilfuldt, især hvis du afbalancerer rummet med hvide eller grå møbler og anden indretning, der giver den rette kontrast. Se på det store billede, og brug finesse, når du styler med røde vægge. Nogle gange er det nemmere at indrette med mønstret rødt tapet end helt rødt tapet. Det kræver ikke rigtig, at resten af din indretning balancerer væggenes ensfarvede stemning på samme måde. Der er to ting, som folk, der styler med rødt, har til fælles: De tør gå deres egen vej og gøre tingene på deres egen måde. Rød er en meget udtryksfuld og iøjnefaldende farve.

Emotioner på et vægmaleri

Der er ingen tvivl om, at rød er en farve, der fremkalder menneskelige følelser. Rød er en farve, der sender stærke signaler i naturen. De fleste mennesker er enige om, at rød er en rigtig blikfanger. Det er ikke tilfældigt, at stopskilte i trafikken og salgsskilte i butikker er røde. Rød er også stærkt symbolsk som farve i de fleste kulturer. Farven forbindes ofte med kærlighed, magt og mod. I den vestlige kultur kan rød også være et symbol på synd og seksualitet, men rød har ikke samme betydning alle steder.

Kulturelle forskelle

I asiatiske kulturer står rødt for glæde og succes. Det er derfor ikke overraskende, at rød er en populær farve ved bryllupper i asiatiske lande. Og som du måske allerede har regnet ud, er rødt et symbol for solen i Japan.

Hvorfor solnedgange er røde

Vi vil ikke gå i dybden med dette. Vi vil blot kort forklare, hvorfor himlen er farvet rød ved solnedgang. Det hvide lys, som vi normalt opfatter, indeholder en blanding af bølgelængder fra alle farver. I visse tilfælde opdeles lyset i forskellige farver, f.eks. i en regnbue, eller når man ser gennem et prisme. Lyset spredes på en lignende måde ved solnedgang. Når solen står lavt, er det de lange bølgelængder, der når os. Rød har den længste bølgelængde, og derfor er himlen mest fyldt med rødt lys. Hvis du er enig i, at røde solnedgange er fantastiske, så tag et ekstra godt kig på vores vægmaleri Submerged in the Sun af Viktor Sundberg.

Historien om Ferrari Red

Der er en særlig nuance af rødt, der kaldes skarlagenrød. Skarlagenrød findes i naturen hos den eksotiske ibis. Det er en varm og brændende rød farve med et strejf af orange. Denne særlige røde tone er blevet næsten anonym med Ferrari-sportsvogne. Denne specielle farve kaldes rosso corsa og blev oprindeligt udelukkende brugt til racerbiler. Hvert land havde sin egen farve på sine biler. Tyske biler var hvide, franske var lyseblå, britiske var mørkegrønne og italienske var - du gættede det - denne skarlagenrøde farve, som er blevet så stærkt forbundet med fart og intensitet. Hvis du er Ferrari-fan, må du ikke gå glip af vores udvalg af Ferrari-motiver.

Vores brede udvalg

Vores udvalg af røde vægmalerier er lige så uendeligt som farven. Vi har alt fra graffitivægge til klassiske smarte mønstre og selvfølgelig asiatisk inspirerede tapeter. Hvert tapet, du finder her, giver et unikt indtryk, når man tænker på, at både farvenuancer og mønstre er forskellige. Vi ønsker at give dig mulighed for at finde et tapet, der passer til din stil og skiller sig ud fra mængden. Tag dig god tid og kig vores udvalg af røde vægtapeter igennem. Vi håber, at du finder noget, du er vild med.
Produktoplysninger