Køkken

At renovere dit køkken betyder ikke altid, at du skal have nye møbler, køkkenskabe, gulve og vægge. Du kan skabe et helt nyt look ved blot at hænge nye lærredsprints op, male stolene Læs mereom og tilføje nogle stylingdetaljer. Her får du vores tips til at forvandle dit køkken til en hyggelig oase med et par små justeringer.

Maling af køkkenskabe

At opdatere det, du har, i stedet for at erstatte gammelt med nyt, er godt for din pengepung, bedre for miljøet og kan være et sjovt projekt for hele familien. En hurtig og nem ændring er at male dine køkkenskabe om. Vælg din farve med omhu, da den vil være afgørende for rummets stil og følelse. Det er ikke det hele - en ændring af farven kan skabe en illusion om, at rummet har en anden størrelse. Mal skabene i en lysere tone, og køkkenet vil føles større, mens en mørkere nuance vil skabe dybde og en følelse af rumlighed. Brug af accenter, der står i kontrast til grundfarven - billeder, belysning, viskestykker - vil yderligere forstærke indtrykket. Det bedste ved disse enkle ændringer er, at du ikke behøver at være bange for at prøve noget nyt, for du kan altid bare lave det om, hvis du ikke er tilfreds med resultatet.

Føj lærredsprints til køkkenet

Der er et par ting, du skal være opmærksom på, når du vælger og hænger prints op i køkkenet. De motiver, du vælger, skal være noget, som hele familien kan lide, men de skal også passe til køkkenet. Det er din personlige stil, der er vigtig, men husk, at et køkken ikke bare er et køkken - så vælg lærredsprints, der skaber en rolig atmosfære og giver inspiration til madlavning og lektielæsning. Det kan være alt fra grønne stueplanter og lyserøde eller gule mønstre til rustikke prints eller madmotiver. Hvis du har en stor væg, kan du hænge mere end ét print op. Uanset om du vælger blot to eller ønsker at have en hel væg med prints, er der et par tricks, der virkelig vil hjælpe - ting, der måske lyder simple, men som gør hele forskellen, så din væg ikke føles rodet, og dine prints skaber et fredeligt indtryk. Hæng alle dine prints på linje med hinanden. Det kan være langs den øverste kant, den nederste kant eller midt på printet. Hvis du har en hel væg med prints i dit køkken, er der rig mulighed for at være eventyrlysten, men tommelfingerreglen er, at alle rammer skal have lige stor afstand mellem hinanden. Før du begynder at slå søm i væggen, kan du eksperimentere ved at arrangere prints på gulvet eller starte med at hænge et print op midt på væggen og gå videre derfra. En billedskinne ser flot ud, hvis køkkenvæggene er store nok. På den måde undgår du at sætte en masse huller i væggen og kan skifte motiverne ud, når du har lyst.

Små detaljer gør en forskel

Mal to stole i mismatchede farver eller køb nye blomster - nogle gange er det nok til at få et rum til at føles som nyt. Du kan også skifte viskestykker eller duge ud - eller hvorfor ikke købe nye dekorationer? Vores bedste råd til at opdatere dit køkkens udseende er, at du ikke skal være bange for at eksperimentere! Måske finder du nye ting, du kan lide, og hvis du holder dig til mindre ændringer, kan du altid prøve igen.
Produktoplysninger