Måltilpassede tapeter og print, fri fragt. Sendes inden for 1-3 dage.

78 77 06 35 78 77 06 35
Påfugle og blomster - Tapet - Stue

491

motiver

Blåt tapet

Blåt tapet

Blåt er flot, siger vi – og det er måske ikke så mærkeligt. Blå er nemlig de fleste menneskers yndlingsfarve verden over. Hvem elsker ikke farven på den klare lyseLæs mereblå himmel eller det dybblå hav? Blåt i naturen giver os mange positive associationer, så hvorfor ikke give blåt en plads i indretningen. Man siger, at blå rum har en beroligende effekt på os mennesker. Derfor kan blå tapeter være gode at have i soveværelset, hvis man har svært ved at sove om natten. Indret gerne med grønne planter i soveværelset, det skaber et endnu mere beroligende miljø. De matcher det blå tapet helt perfekt.

Blåt er nemt at kombinere med andre farver

Blå er ikke bare flot som primærfarve i et rum, den er også nem at kombinere med mange sekundærfarver. Tænk på det sådan her: Dine tapeter kommer du ikke til at skifte ud så tit – det er nemmere at ændre indretningen med nye ting. Hvis du godt kan lide variation og at flytte om, men stadig gerne vil have lidt farve på væggen, er et blåt tapet et klogt træk. Det behøver ikke være kompliceret at give et rum et løft. Tænk bare på, hvordan du kan ændre indtrykket af et soveværelse ved at skifte sengetæppe. Slå dig løs, og skab et iøjnefaldende look med orange indretningsdetaljer mod det blå tapet, eller giv rummet et harmonisk indtryk med masser af hvidt og grønne planter sammen med det blå tapet. Du kan sikkert forestille dig flere forskellige måder, du kan matche et blåt tapet på.

Blå akvarel eller blækpletter som tapet

Er du med på trenden med vandfarve eller blæk på tapetet? Det er måske en af de stærkeste og mest iøjnefaldende tapettrends de seneste år, og trenden ser ikke ud til at være aftagende. Mønsteret er både udfordrende og elegant. Det er ikke en gammel trend, som har fået en renæssance og bruges igen, men noget nyt og moderne, som sætter sit præg. Dette mønster bliver helt sikkert en klassiker fra denne tid, når du ser tilbage om tredive år. Hvis du kunne tænke dig en moderne indretning, er det en god idé at kigge lidt ekstra på disse blå tapeter.

Blå tapeter + trægulve = et hit

Findes der et flottere match end blå vægge sammen med et lyst trægulv? Denne kombination er rigtig flot og tidløs. Har du et flot trægulv og vil gerne give rummet et løft, skal du helt bestemt overveje et blåt tapet. Hvis du ikke vil have, at væggene bliver for dominerende, vælger du et mønstret tapet med indslag af hvidt eller en anden lysere tone.

Lidt sjove fakta om farven blå

Du kender sikkert til Bluetooth-teknologien. Er det ikke et pudsigt navn til en trådløs forbindelse mellem elektroniske enheder? Oprindeligt var det bare en arbejdstitel, da man udviklede Bluetooth-teknologien, men navnet hang ved. Inspirationen kommer fra den danske konge Harald Blåtand, som fra 950-986 herskede over en stor del af Norden. Men hvorfor ville man overhovedet kalde nogen for Blåtand? På denne tid blev ordet blåt i det svenske sprog brugt til at beskrive farven sort. Så det havde måske været mere passende at kalde ham Harald Sorttand, hvis man skal gå efter nutidens betydning af ordet. Den nuværende betydning af ordet blå kom fra Frankrig, via England, til Norden i 1200-tallet.

Historisk en meget eksklusiv og dyr farve

Blå var bestemt ikke nogen almindelig farve før i tiden. I starten fremstillede man den blå farve ved at knuse mineralet Lapis lazuli. Det var så tilpas ualmindeligt, at det kostede lige så meget som guld. Så sent som i slutningen af 1800-tallet begyndte man at fremstille syntetiske blå farver, som var overkommelige i pris. Nu ved du lidt mere om farven blå.

Stort sortiment

Selvfølgelig har vi et stort sortiment af blå tapeter. Tag dig god tid, og se vores motiver igennem. Vi er sikre på, at du vil finde noget, du vil kunne lide i mange år fremover.

Hurtig levering

Din bestilling sendes inden for 1-3 dage, og du har altid fri fragt. Tapetlim er inkluderet.

100% garanti

Vi vil kun have tilfredse kunder. Derfor har du altid 30 dages returret, og du får pengene tilbage, hvis du ikke er tilfreds.