Blåt tapet

Blå er ikke en farve, der er valgt ud af den blå luft. Overalt i verden er blå de fleste menneskers yndlingsfarve. Hvem elsker ikke en klarblå himmel eller et blåt, blankt hav? Blå i Læs merenaturen har mange positive associationer - så hvorfor ikke vælge blå i din indretning? Blå rum siges at have en beroligende effekt på mennesker. Det betyder, at du kan prøve at indrette dit soveværelse med blåt tapet, hvis du har svært ved at falde i søvn. Sæt nogle grønne planter ind for at gøre dit soveværelse endnu mere beroligende. De vil harmonere glimrende med det blå tapet.

Blå er let at kombinere med andre farver

Blå er ikke kun flot som primærfarve i et rum, den fungerer også godt, når den kombineres med mange andre sekundære farver. Tænk på det på denne måde: Du vil næppe udskifte dit tapet ofte. Det er lettere at udskifte anden indretning. Blåt tapet er et smart træk, hvis du er typen, der kan lide variation og forandring, men stadig foretrækker lidt farve på dine vægge. Du behøver heller ikke at overkomplicere tingene for at give dit værelse et ansigtsløft. Tænk bare på, hvor meget du kan ændre stemningen i et soveværelse blot ved at ændre sengetæppet. Træk alle stop ud og skab et stærkt indtryk med orange stylingdetaljer, der passer til dit blå tapet, eller giv rummet en harmonisk følelse ved at tilføje grønne stueplanter og masser af hvide detaljer, der passer til det blå tapet. Du har helt sikkert masser af idéer til, hvordan du kan matche blåt tapet med noget, der ser godt ud.

Blå akvarel eller blækpletter som tapet

Det er svært at overse den seneste trend med akvarel- eller blækpletter som tapet. Det er en af de stærkeste og mest kraftfulde tapettrends i de seneste år, og det ser ikke ud til at forsvinde. Sådanne mønstre er både udfordrende og elegante. Det er ikke en gammel trend, der får et comeback - det er noget helt nyt og moderne, der sætter sit præg. Om tredive år vil det sandsynligvis blive betragtet som en klassiker fra vores tid. Du bør tage et ekstra kig på disse blå tapeter, hvis du er ude efter et moderne look.

Blå tapet + trægulv = et match made in heaven

Der findes ikke noget bedre match end blå vægge med et lyst trægulv. Det er en smuk og tidløs kombi. Du bør helt sikkert overveje blåt tapet, hvis du har et smukt trægulv og ønsker at fremhæve stemningen i rummet. Hvis du ikke ønsker, at væggene skal være for dominerende, kan du vælge mønstret tapet med et strejf af hvidt eller en anden lysere tone.

Sjove fakta om farven blå

Du har sikkert stødt på Bluetooth i din elektronik. Det er et mærkeligt navn for trådløs overførsel mellem elektroniske enheder, ikke sandt? Faktisk var det oprindeligt arbejdsnavnet, da Bluetooth var under udvikling - et navn, der blev hængende. Det var inspireret af kongen af Danmark, Harald Blåtand, som forenede store dele af Skandinavien mellem 950 og 986. Men hvorfor i alverden skulle nogen overhovedet hedde Bluetooth? Dengang blev ordet blå også brugt til at beskrive sort på de skandinaviske sprog. Så Harald Blacktooth ville have givet mere mening i lyset af ordets nuværende brug. Ordet blå i sin nuværende betydning kom til Skandinavien fra Frankrig via England i det trettende århundrede.

Historisk set en meget eksklusiv og dyr farve

Blå var alt andet end en almindelig farve i gamle dage. Farven blå blev oprindeligt fremstillet ved at knuse et mineral kaldet lapis lazuli. Det var så sjældent, at det kostede lige så meget som guld. Det var først i slutningen af det 19. århundrede, at man begyndte at fremstille syntetiske blå farver, hvilket gjorde dem overkommelige. Nu ved du lidt mere om den blå farve.

Bredt udvalg

Vi har naturligvis et bredt udvalg af blå tapeter. Tag dig lidt tid og kig vores motiver igennem. Vi er sikre på, at du vil finde noget, som du kan have glæde af i mange år fremover.
Produktoplysninger