Snowboarding

Der er ingen anden følelse end den frihed og fart, der følger med snowboarding på en frisk og frostklar solskinsdag i et smukt sneklædt landskab. Udfordringerne er udfordringer, som dLæs mereu selv sætter dig, og du når længere og længere og hopper højere og højere, indtil du når toppen af din personlige succes. Vores billeder fremkalder denne følelse af rum og lys, og lærredsprinterne er ikke som ethvert almindeligt maleri. De er fulde af strålende farver med fremragende fotografier, og klarheden er fantastisk og mere end nok til at indprente sportens tiltrækningskraft og drive en til at nå disse vicarious højder.

Begyndelser

Det moderne snowboarding begyndte i USA i 1965, da en ingeniør satte to ski sammen, så hans børn kunne surfe på dem. Hans kone døbte det snurfer, en blanding af surfer og sne. Han gav derefter produktet i licens til Brunswick Corp., som solgte en million af dem i løbet af de næste ti år. I begyndelsen af 70'erne begyndte ingeniøren, der blev kaldt Poppen, at arrangere konkurrencer, som tiltrak deltagere fra hele landet. En af disse pionerer, en dedikeret skateboarder, designede sit eget snowboard og fremstillede det i et klasseværelse i en skole. Det var så vellykket, at han producerede kommercielle boards i midten af 70'erne. I en snurfingkonkurrence indstillede han et nyudviklet bræt til en konkurrence. Midt i et ramaskrig over boardets design blev der dannet en åben afdeling med kun én deltager, og dermed var det populære snowboarding født. Det var dog ikke alt sammen almindelig sejlads. Skiløbere protesterede mod, at snowboardere optrådte på det, de betragtede som deres pister, og de anså deres sport for at være overlegen. Snowboardere blev opfattet som punkere, der opførte sig og talte anderledes end de mere kultiverede skiløbere. Men tiden er gået, og snowboarding er blevet en enormt populær aktivitet, og de to grupper accepterer nu hinanden lettere.

Stilarter

Der er udviklet forskellige snowboardstilarter, som hver især anvender specialiserede teknikker og specialiseret udstyr. De mere almindelige stilarter omfatter freeride, freestyle og race eller freecarve. Selv om de alle er forskellige på hver deres måde, er der helt klart fælles områder mellem dem. Jibbing er snowboarding på alternative overflader som f.eks. metalskinner, bænke, afsatser, vægge, klipper og træstammer, og det indebærer normalt udførelse af tricks. Freestyle defineres som enhver form for snowboarding, der omfatter tricks, og som anvender naturlige og menneskeskabte overflader. Det er ekstremt populært blandt byens ryttere og snowboardresorts. Alpin- eller freecarving udføres på pakket sne eller i løb, og der foregår meget lidt springning. Den er ikke så populær som andre former for sport, men tester helt sikkert rytterens evner og smidighed. Slopestyle ligner en forhindringsbane, hvor deltagerne udfører tricks over forhindringer på et sted ved hjælp af hop, jibs og bokse. Bridgejumping, der er vist på lærredsprints, viser, hvordan sporten har udviklet sig, idet der anvendes flere og flere menneskeskabte forhindringer. Big Air defineres som en disciplin, hvor kørerne udfører tricks fra menneskeskabte spring, hvor de sigter så højt og så langt som muligt og slutter med en ren landing. Halfpipe udføres på enten en rampe eller en halvcirkelformet grøft og omfatter spring og tricks både i luften og på røret. Freeriding defineres som kørsel på ethvert terræn og ned ad meget bjergrige tinder. De naturlige farer er usynlige, med frygt for laviner og skjulte sprækker i blød sne. Mange af disse discipliner er med i udvalget af lærredsprints med snowboardere, der udfører forbløffende spring og drejninger gennem luften. Snowboarding fik sin debut ved de olympiske lege i Nagano i Japan i '98 med to discipliner, nemlig halfpipe og kæmpeslalom. Det var så vellykket, at det vendte tilbage fire år senere, i Salt Lake City, USA. Ved de følgende olympiske lege i Torino i Italien blev snowboardcross tilføjet, hvor fire ryttere ad gangen kører over en bane med bump, hop og sving. Ved OL i Sochi i Rusland i 2014 var der 243 deltagere fra 31 nationer og inkluderede to nye discipliner, slopestyle og parallelslalom. Det blev også anerkendt som en paralympisk sport det år. Det er en stærk tilskuersport, hvor tusindvis af tilskuere møder op for at overvære det flamboyante skuespil, gisper af begejstring og holder vejret, mens de overværer dødsforagtende, farlige og spændende spring og tricks. Det er den samme følelse, man får, når man ser lærredsprints i denne kollektion. Begejstringen smitter. Fang den.
Produktoplysninger
  • Viser side 1 af 1 sider