Måltilpassede tapeter og print, fri fragt. Sendes inden for 1-2 dage.

Trends og inspiration

  Her er de vigtigste indretningstrends for 2019

  Hvordan ser det ud med indretningstrends i 2019? Hvad er blevet fremhævet og præsenteret på de store indretningsmesser? Bloggeren, kreatøren og DIY-proffen Anna María Larsson har opsummeret årets trends, så du kan navigere rigtigt rundt i det hele. Gør dig klar til at dykke dybt ned!

  Billede: 101 copenhagenJotunNew Works Studio.

  Bæredygtighed står i fokus 

  Det, som gennemsyrer 2019 mest tydeligt, er noget, som forhåbentligt bliver ved med at være relevant i mange år, nemlig bæredygtighed. Det løber som en rød tråd gennem alt og er fundamentet for mange indretningstrends. Tænk altid second hand som det første, og så er du på rette vej. I hjemmet blandes auktionsfund med loppemarkedsfund og møbler og ting, som er gået i arv. At male om, forandre og pleje ting, du allerede har, er både trendy og godt for miljøet. Med lidt farve eller tapet kan møblerne føles helt nye uden større anstrengelse.

  Skulpturelle former og håndlavet kunsthåndværk

  Det håndlavede og uperfekte har gjort sit indtog. Det er alt fra ting fra enkelte kunsthåndværkere til større kæder, som masseproducerer produkter, der skal føles unikke og håndlavede. Vi ser skulpturer i alle mulige former, både som dekorationer samtidig med at det skulpturelle også overføres til brugsgenstande som for eksempel lamper og vaser. Det er taktilt med spændende former og strukturer.

  Image: BeckersDnilvaPhotowall

  Tørrede planter

  Når det handler om blomster i hjemmet, går vi fra den kortlivede fredagsbuket med blomster fra alle verdenshjørner til det mere bæredygtige alternativ med tørrede planter, strå og kviste. Det er alt fra vasestrå til hvedeaks og kviste fra træer og buske i haven. Vi tænker mere bæredygtigt og lader os selv drømme og længes efter at kunne dekorere med årstidens lokale blomster på bestemte tidspunkter.

  Nordiske træsorter og højglansoverflader 

  De svenske træsorter er et godt valg både i forhold til trends og bæredygtighed. Vi ser dem i både lys- og mørkbejdsede versioner. Rotting er et materiale, som stadig ses på alt fra større møbler til mindre brugsgenstande. Den populære messing er nu blevet skiftet ud med højglans rustfrit stål.    

  Billede: Tine K, Beckers

  Stærke farver og beige som den nye basisfarve

  Hvis vi kigger lidt på, hvilke farver der er populære i 2019, er det netop FARVE, som er nøgleordet.

  Vi har gradvist bevæget os fra det lyse og friske til der, hvor vi er i dag. Der er mange farver, som blandes og står i fokus. Varme beige toner er det nye hvide. Det beige udgør den lyse base, som tidligere har været hvid og grå. Er du hooked på beige, kan du enten vælge forsigtigt med en lys variant eller vælge mere tyngde i farven, som næsten går i retning af brun, hvis du er lidt mere modig.

  Lyserød og rød er stadig in. Lyserød i form af varmere koraltoner samt rustlyserød eller dirty pink. Rødt ses mere på detaljer som en accentfarve, eksempelvis som den tomatrøde stol, der er dukket op på sociale medier og på indretningsmesser.

  Billede: Jotun, PhotowallBeckers

  Grønt, blåt og gult er alle farver, som har været populære længe, og som nok også bliver ved med at være det. De grønne toner har indslag af gråt, og den grønne farve får mere plads og ses på store flader såsom vægge. De blå farver ser vi som alt fra petroleum til koboltblåt, især som accentfarve. Selv den gule farve hænger fast fra tidligere sæsoner og pifter enkelte møbler og detaljer såsom tekstiler op.

  En ny ”ankomst”, som længe var været problematisk og udskældt, er den lilla farve, som nu tager revanche! Syrenlilla farver dukker op og føles vældigt harmoniske.

  Har du været nysgerrig på farver, er det nu, at du skal vove pelsen, både i hjemmet og i garderoben!

  Vov dig ud i uventede kombinationer og prøv dig frem. Jeg bliver meget inspireret af det, jeg har set og ser. Især i forhold til at vi alle skal tænke os om en ekstra gang, værdsætte det, vi har, og forandre det med enkle midler. Lad os håbe, at bæredygtighedstanken ikke bare er en trend, men at den også forandrer os som forbrugere på lang sigt.

  Nøgleord for 2019

  • Bæredygtighed. Bæredygtighed bliver et stadig vigtigere indslag, når vi indretter vores hjem og vælger materialer.

  • Tørrede planter. Vi skifter skårne blomster ud med tørret pampasgræs eller flotte tørrede buketter.

  • Masser af farve! Nu kommer farverne for alvor frem, og de må gerne mikses. Nogle af årets trendfarver er: beige (beige er det nye hvid), varme, jordnære farver, varm lyserød, koral eller lyserød, som næsten går over i orange, gul i forskellige nuancer, både som accentfarve eller som hovedfarve i et helt rum, syrenlilla, grønne nuancer, som gerne må spille sammen med grå samt røde detaljer og accenter.

  • Træ er på vej tilbage. Træ og naturmaterialer såsom rotting, bambus og svenske træsorter som fyr, gran, ask med mere er på vej frem.

  • Højglansoverflader kommer tilbage og erstatter de matte. Højglans stål, rustfrit stål og sølv får mere plads, messing er der stadig, men den har fået konkurrence.

  • Skulpturelle former. Vi kommer til at se flere runde, kurvede former blandt møbler og indretningsdetaljer. Skulpturer både som dekoration og skulpturelle former på lamper, vaser, borde, keramik med mere.

  • Genbrug står i centrum. Nyt skabes af gammelt. Genbrugte møbler får nyt liv med eksempelvis farve, nyt stof eller ved at udskifte detaljer såsom håndtag eller knapper.

  My favorites from the range

  Studio Metaflorica - Wildflowers Lining The Trail Purple & Wildflowers Lining The Trail - Kaki
  Flaking Plaster Wall, Shingled Roof & Wooden Plank Wall
  Lemon - Brume - Old Blush & Watercolour Pastel Pink

  Anna María Larsson, kreatør, inspiratør og DIY-prof. Tror fuldt og fast på, at alle er kreative og kan skabe – det kræver blot lidt øvelse. Ses med jævne mellemrum i TV, holder workshops og foredrag. Deler det, hun skaber, og bliver inspireret af bloggen og Instagramkontoen @dnilva.

  Du kan måske lide følgende historier


  Hurtig levering

  Din bestilling sendes inden for 1-2 dage, og du har altid fri fragt.

  100% garanti

  Vi vil kun have tilfredse kunder. Derfor har du altid 30 dages returret, og du får pengene tilbage, hvis du ikke er tilfreds.