Måltilpassede tapeter og print, fri fragt. Sendes inden for 1-2 dage.

  Marmormønstre ser fantastiske ud. Her er nogle skønne måde, du kan indrette dit hjem med dem på.

  Marmormønstre er et af de mest populære design på verdensplan, og deres popularitet kan forklares med deres naturlige og rene fremtræden. Vi har skrevet det, du skal vide om marmormønstre i indretningsdesign. 
  Marmormønstre er et af de mest populære design på verdensplan, og deres popularitet kan forklares med deres naturlige og rene fremtræden. Vi har skrevet det, du skal vide om marmormønstre i indretningsdesign.
  Marmormønstre ser fantastiske ud. Her er nogle skønne måde, du kan indrette dit hjem med dem på.

  Marmormønstre til din hjemindretning

  Det design, som marmor giver, er noget, som mange mennesker kan lide, og det er aldrig gået af mode. Marmormønstres æstetiske effekt er en af de mange grunde til, at boligejere foretrækker dette design i deres hjem.

  Marmor og dens historie og anvendelse

  Marmor inden for arkitektur kan spores tilbage til det gamle Egypten og Mesopotamien, hvor marmor blev brugt i mange af bygningernes dele såsom monolitiske søjler og understøttende elementer. Stenen er desuden brugt meget i historiske bygninger og landemærker verden over, f.eks. det røde gulv i basilikaen Saint Paul i Rom, murerne i Versaille-slottet og det detaljerede kirkeskib i Sailbury-katedralen i England. Hvis du spekulerer på, hvor lang tid marmor holder, så bare tænk på Parthenon, der blev bygget 447 f.Kr. og stadig står i dag.

  Ordet marmor kom fra det græske ord "marmaros", der betyder "en snehvid og pletfri sten". Marmor er et resultat er metamorfose med sedimentære karbonitsten såsom kalk eller dolomitsten. Hvid marmor er resultatet af metamorfose af meget ren kalk og dolomit-protolit. Som regel er designmarmors mønster hvirvler og årer i flere forskellige farver, hvilket skyldes mineralernes urenheder, der er forårsaget af ler, sand, revner, jernoxid og lignende. Hvis marmor har en grøn farve, skyldes det serpentin.

  Siden antikke tider har marmor været brugt til mange forskellige ting såsom i skulpturer og til at bygge ting. Denne stens fysiske karakteristika har gjort, at den er ideel til dette. Til skulpturer har man oftest brugt hvid marmor, da det er blødere og gør det lettere at hugge i stenen. Det lave refraktionsniveau gør, at lyset kan komme et par centimeter ind i marmoren, før det spredes, hvilket giver en voksagtig fremtoning. Når marmor bruges til at bygge, er den foretrukne sten af kalk, dolomit eller serpentin. Denne type marmor kan pudses.

  Marmormønstre ser fantastiske ud

  Marmormønstre er et ideelt design til hjemmeindretningen. Marmor er kendt for sin rustikke stil, hvorfor mange har foretrukket marmor frem for andre materialer. Marmordesign kan give en stærk følelse af luksus og det klassiske. Stenen passer også godt sammen med bleget træ og neutrale paletter, hvilket ses i skandinavisk design. Derudover er farvet marmor siden 50'erne blevet mere populært, hvilket skyldes, at det er rigtig flot at se på.

  At inkorporere dette design i tapet eller fototapeter er en innovativ måde, hvorpå du naturligt kan få et marmor-look i dit hjem. Vægbilleder er vigtige i indretningsdesign, da de udgør kunst i dit hjem. De kan have en dramatisk effekt på et bevidst eller ubevidst plan. Vægbilleder er en æstetisk forbedring af boligejerens dagligdag. At bruge tapet er på den anden side ligeså godt som fototapet. Tapet har været meget brugt i hjemeindretning og har flere fordele. Du skal bare have det rigtige værktøj og udstyr samt tid til at sætte det op. Hvis du vælger et fototapet eller tapet med marmormønster, kan du mindske marmorbrud og på denne måde reducere den negative effekt, det har på miljøet.

  Du kan måske lide følgende historier


  Hurtig levering

  Din bestilling sendes inden for 1-2 dage, og du har altid fri fragt. Tapetlim er inkluderet.

  100% garanti

  Vi vil kun have tilfredse kunder. Derfor har du altid 30 dages returret, og du får pengene tilbage, hvis du ikke er tilfreds.