Måltilpassede tapeter og print, fri fragt. Sendes inden for 1-2 dage.

  Hvad er Shabby chic? Her er det, du skal vide

  Er du den type, der bliver nostalgisk, når du er omgivet af både gamle møbler og ikke så gamle møbler og andre genstande? Så er dette indretningsdesign til dig. Her er det, du skal vide om Shabby chic. 
  Er du den type, der bliver nostalgisk, når du er omgivet af både gamle møbler og ikke så gamle møbler og andre genstande? Så er dette indretningsdesign til dig. Her er det, du skal vide om Shabby chic.
  Hvad er Shabby chic? Her er det, du skal vide

  Hvad er Shabby chic?

  Shabby chic er en indretningsstil, hvor møblernes og nips' gamle og slidte udseende bruges til at skabe en flot indretning. Man bruger også nye genstande, der tilpasses, så de ser gamle og antikke ud. Der er mange boligejere, som elsker denne indretningsstil, da man har friheden til at vælge de dekorative genstande, der skal bruges og vises frem i hjemmet.

  Hvorfor kan mange boligejere lide shabby chic?

  Shabby chic er et indretningsdesign, der gør brug af gamle møbler og genstande eller nye møbler, der er lidt slidte, så de ser antikke ud. Stoffet er normalt bomuld eller hør, der har været populære og er inspireret af gammelt fransk linned. Som regel anvendes beige og slidte eller afblegede pastelfarver.

  Shabby chic blev først brugt i 80'erne af en britisk designer ved navn Rachel Ashwell, som nævnte det i et interview med det amerikanske blad "The world of Interiors". Da hun kom til USA, gjorde hun denne term endnu mere populær og brugte den i hendes virksomhedsnavn, som hun registrerede som sit varemærke i 1989.

  Shabby chic blev inspireret af store country-huse, hvor der var gamle, slidte møbler, gardiner, malerier og andre kunstværker. Treden giver svar på den nuværende trend om genbrug, recirkulering og at finde et nyt formål til ting. Det gør den, da man i shabby chic bruger gamle, slidte og nostalgiske genstande. Denne stil kan også tilpasses til de fleste huse, da man mener, at den er behagelig, charmerende, afslappet og varm. Stilen giver dig frihed til have de ting, du elsker, stående fremme på en måde, der er klassisk og elegant.

  Nutildags bliver det mere og mere almindeligt at anvende vintagedesign i hjemmet. Friheden, som du får i denne stil, er noget, der giver dig lyst til at vælge vintage, selv hvis du ikke har så meget erfaring med denne stil.

  Shabby chic-idéer til dit hjem

  Der er faktisk ikke nogen særlige regler i shabby chic-stilen. Her er nogle af de grundlæggende karakteristika ved stilen, som kan hjælpe dig til at designe dit eget hjem:

  1. Møbler – alle dem, der viser tegn på at være blevet slidte med tiden eller er misfarvede eller beskadigede

  2. Stoffer – stoffer og gamle franske lærreder, der som regel er hvide og i pastelfarver.

  3. Dekoration – puder af vintagestoffer, vintagelærreder, chenille-sengetøj, vintagelysestager.

  Shabby chic er let at designe, så længe du har de materialer, du skal bruge. Det er økonomisk overkommeligt, da du kan bruge de gamle genstande, du har i dit hjem. Du kan ligeledes bruge genbrugsbutikker og butikker med antikke ting, hvor du kan finde ting, der passer i denne indretningsstil. Her er nogle idéer til, hvordan du kan transformere dit hjem med shabby chic.

  1. Brug hvid – dette er den vigtigste farve i shabby chic-design. Det gode ved denne farve er at den let kan passes sammen med andre farver og nuancer af hvid. Jo mere hvid man bruger, jo mere kommer din indretning til at ligne shabby chic.

  2. Pasteller – hvis hvid ikke lige er dig, kan du bruge pastelfarver som vandgrøn, citrongul og kølig grå.

  3. Blomster overalt – en af de primære karakteristika ved shabby chic er dets feminine og romantiske præg, hvilket ses ved at man har blomstergardiner og puder med blomster på.

  4. Slidt træ – brugte møbler i naturlige materialer som træ, fletteværk og metal. Træmøbler bør have et slidt look.

  5. Håndmalede skabe – du kan håndmale dine gamle skabe i stedet for at købe nye, hvormed du kan sparer penge og værdsætter dit eget arbejde. Du kan bruge nuancer af hvid, grå, grøn og blå.

  6. Fritstående kommoder – kommoder, der ikke sættes op på væggen og som dekoreres med vintagegestande såsom opbevaringsglas og porcelæn.

  7. Møbler i støbejern – kig efter senge, stole, lamper og andet i antikke butikker, så du kan få et shabby chic-look i dit hjem.

  8. Spejle – spejle kan give indtrykket af et større rum. Brug antikke spejle på badeværelset og andre usædvanlige steder i huset.

  9. Kunst – vælg billige materialer, der kan få en ny ramme. Saml dem så på væggen.

  10. Lamper med ledninger – enten gør-det-selv-hængelamper eller dem, du kan finde i butikkerne. Gruppér dem, så det ser godt ud.

  11. Vintagelysestager

  12. vintage-sengetøj

  13. udtænk en ny funktion til gamle genstande, f.eks. en kuffert du kan bruge som natbord

  14. Du kan faktisk eksperimentere med alt. Du skal bare være kreativ og bruge dine ressourcer, og så kan du få shabby chic-looket i dit hjem.

  Nyd indretningen!

  Du kan måske lide følgende historier


  Hurtig levering

  Din bestilling sendes inden for 1-2 dage, og du har altid fri fragt. Tapetlim er inkluderet.

  100% garanti

  Vi vil kun have tilfredse kunder. Derfor har du altid 30 dages returret, og du får pengene tilbage, hvis du ikke er tilfreds.