Måltilpassede tapeter og print, fri fragt. Sendes inden for 1-3 dage.

5 smarte gør-det-selv-ideer – med ting, du allerede har derhjemme

Er det ikke også en skøn følelse at kunne skabe med enkle ting eller måske ved at genbruge ting, du har derhjemme? I denne artikel får du tip til sjove, kreative og enkle hobbyprojekter, der er perfekte at lave på en fridag.

Skab efterårshygge med genbrugte starinlysstumper

Vi starter med et gør-det-selv-projekt, der skaber den perfekte hyggestemning. Jeg tænker lys! For er der noget, der med det samme skaber mere atmosfære end det? Du kan nemt lave lys selv, hvis du har nogle gamle lysestumper derhjemme. De er nemlig perfekte til at genbruge og lave for nye lys.

Smelt dine gamle lysestumper i et vandbad. Fastgør derefter en væge til bunden af en gammel glaskrukke, perfekt at finde blandt genbrugsglas, eller snup glasset med det samme, når det sidste af marmeladen er spist. Hæld derefter dit smeltede stearinlys i det rengjorte glas, og lad den størkne. Hvis du vil lave et ekstradekorativt glas, kan du beklæde den med nogle tapetrester. Bind en lille snor omkring for et ekstra pift. Se, hvad du har derhjemme, og lad fantasien få frit løb. Hvis du har en duftolie derhjemme, kan du komme et par dråber i det smeltede stearinlys og vupti, så har du et duftlys.

Man kan gemme og blande alle slags gamle stearinlysrester. Hvis der er lidt stearinlys tilbage, når et fyrfadslys brænder ud, kan du også gemme det og genanvende det. Hav en pose eller krukke i et skab, hvor du lægger alle stykkerne, og så er det bare med at lave lys, når du har fyldt lageret.

Lysestager dekoreret med "Bramble Hill Vintage"

Tapetips til lys: illustrationer, geometrisk, botaniske illustrationer

Superhurtig papirpotte af tapetrester

Hvis du har planter derhjemme, anbefaler jeg, at du ind i mellem tager stiklinger fra dem. Det er den absolut bedste værtindegave, jeg ved. Så når du er blevet inviteret på besøg og vil have noget symbolsk med dig, kan du bare sætte en stikling i en lille potte med jord. For at gøre det til en rigtig fin gave kan du nemt lave en papirpotte af en gammel papirpose eller tapetrester.

Stil potten midt på papirposen eller tapetet. Løft op, og beklæd potten lidt tilfældigt. Det kan være smart at folde et par folder, så der bliver lidt bedre styr på papirpotten. Hæft sammen, så krukken holder sin form. Bind om nødvendigt en stykke snor rundt om, eller fold en kant ned.

Tapetinspiration til potter. Unearth - Onyx | Green Marble | Brume - Granite

Lav fine smykker af tapetrester

Øreringe lavet i tapeterne 'Kerstin Dark' og 'Botany Banana'

Har du tænkt på, at tapet er et supergodt materiale til at lave smykker af? Nej? Det er det! Ved enten at klippe eller skære forskellige former af tapet, kan du lave smukke smykker. Som de her øreringe for eksempel. Med en hultang kan du lave små fine huller, men hvis du ikke har en hultang, du kan sagtens bruge en synål. Sæt forskellige former sammen ved at fastgøre en lille metalring. Lim selve øreringen fast på bagsiden af tapetet. Og hvis du ikke har huller i ørerne, kan du selvfølgelig lime klips på i stedet. Det bedste ved øreringen er, at det er så let, at man næsten ikke mærker den. Aldrig mere trætte øreflipper!

Pep et kedeligt spejl op!

Har du et lidt større spejl derhjemme, der måske ser lidt kedeligt ud? Hvis du også har tapetrester eller noget farverigt tape derhjemme, kan du hurtigt og nemt få et opdateret og personlig spejl! Og måske hører selve spejlet til ting, som du ikke vidste, at du kunne tapetsere derhjemme?! Hvis dit spejl har en træramme, er det superlet bare at tapetsere det med dit yndlingstapet. Match væggen på en sjov måde. Og vidste du, at du også kan bruge tapetet til at dekorere selve spejleoverfladen? Klip sjove figurer, eller klip smalle strimler for at skabe et mønster. Hvorfor ikke blande, hvis du har flere forskellige slags tapetrester? Eller bestil prøvestykker her fra Photowall. Hvis spejlet hænger i børneværelset, kan du klippe sjove figurer ud, der kan få sig et hjem på spejlet.

Vidste du, at du med lidt glasmaling også kan male på dit spejl? Hvis du bruger en gennemsigtig glasfarve, kan du skabe flotte effekter med forskellige farver.

Tapettips til at peppe spejlet op: designtapeter, overflader og teksturer, til børneværelset

Skab et ekstra rum med en foldevæg

Botany Bamboo - Green

Foldevæggen, en trendy og praktisk interiørdetalje, der virkelig har fået revanche den sidste tid. Den er fremragende til at skabe rum i rummene, og med en foldevæg kan du ændre stemningen i et rum uden at lave en større ændring. Det er også relativt let at lave dine egne af for eksempel hylder. Du kan tapetsere dem og hurtigt få en fin forandring, så når du er blevet træt af dem, kan du bare sætte et nyt tapet på.

Tapettips: Lemon, Nadia Wedin, Garbo & Friends.

Anna María Larsson er skaber, inspirator og DIY-professionel. Hun tror fuldt og fast på, at alle er kreative og kan skabe, det kræver bare lidt øvelse. Kan med jævne mellemrum ses i tv og til workshops og forelæsninger. Hun deler de ting, hun skaber og bliver inspireret af på bloggen og Instagram-kontoen @dnilva.

Hurtig levering

Din bestilling sendes inden for 1-3 dage, og du har altid fri fragt. Tapetlim er inkluderet.

100% garanti

Vi vil kun have tilfredse kunder. Derfor har du altid 30 dages returret, og du får pengene tilbage, hvis du ikke er tilfreds.