Måltilpassede tapeter og print, fri fragt. Sendes inden for 1-2 dage.

  Klare og stærke farver i Erica Jacobsons første tapetkollektion

  I kollektionen In My Mind bliver vi lukket ind i Erica Jacobsons sprudlende sanseverden med farverige mønstre, som udstråler glæde og energi. Hendes intuitive fornemmelse for farve og form er blevet hendes tydelige kendetegn, og hendes karakteristiske udtryk kan ses i hvert tapetmønster.
  Photo: Sofia Runarsdotter

  Klare, stærke farver og grafiske elementer er blevet hendes tydelige kendetegn. Inspiration finder hun overalt i verden, i alt fra kunst, bøger og mennesker til stofmønstre og typografi. Kollektionen In My Mind beskriver hun som legende, varm og fyldt med energi. Vi mødte Erica Jacobson for at stille flere spørgsmål om tapetkollektionen og den kreative proces bag tilblivelsen.

  Hvordan ser din kreative arbejdsproces ud?
  Jeg plejer at gå på kunstudstillinger og kigge meget i bøger og en del på nettet, når jeg skal i gang med en opgave, og måske er det nødvendigt, at jeg læser om emnet, jeg skal arbejde med. Herefter samler jeg elementer til et mood board for at kredse mig ind på en stemning i form og udtryk. Derefter laver jeg mange tegninger i hånden, jeg bruger kun sort pen og sort gouache. Tegningerne scannes ind, og jeg farvelægger dem digitalt.

  Hvordan kan det være, du begynder med at tegne i sort/hvidt?
  Jeg vil gerne have, at det skal føles håndlavet, så hvert penselstrøg og hver pennestreg får et levende udtryk. Jeg laver flere sort/hvide tegninger for at få en vis mængde, jeg kan vælge ud fra. Ofte er det de mere skitselignende tegninger, der bliver gode, de lidt ubevidste. Hvis man forsøger at rette til og gøre det "ordentligt", er det nemt at miste nerven i udtrykket. Hvis jeg vil bruge farve med det samme, er screentryk min yndlingsteknik, hvor jeg kan skabe store overflader og former med farve.

  Hvor henter du din inspiration?
  Jeg bliver primært inspireret af kunst, rejser, farver og mønstre. Spændende mennesker, planter, screentryk og typografi. Lige nu kigger jeg på Vouge-forsider fra 30'erne og modeskaberen Yves Saint Laurents kollektioner i 80'erne. Kunstnere som Matisse, Sonia Delauany, Niki de Saint Phalle og Marina Abramovic er også kilder til inspiration.

  Photo: Sofia Runarsdotter

  Et farverigt udtryk er blevet din signatur. Hvordan bærer du dig ad, når du vælger forskellige farvekombinationer?
  Jeg tænker ikke så meget på, at jeg bruger stærke farver, det er simpelthen bare noget, jeg er tiltrukket af.
  Før hver opgave sammensætter jeg en farvepalet med flere kombinationer for ikke at låse mig fast i noget, jeg plejer at bruge. Jeg lader mig normalt inspirere af et udsnit af et kunstværk eller et stofmønster, hvor to eller tre farver mødes. Farve gør mig glad og inspireret. Jeg bruger normalt et begrænset antal farver i samme billede for at få et effektfuldt, sammenhængende og grafisk udtryk.

  Hvorfor er farve så vigtigt for dig?
  Hvis jeg skal svare kort, er det fordi, jeg elsker farve. Det er svært at forklare, men mine øjne drages af stærke farver, når det kommer til valg af tøj og indretning. Livet bliver meget sjovere, når man er omgivet af klare farver. I mine værker vil jeg gerne have, at de giver en bestemt energi fra sig.

  Hvad betyder illustration for dig?
  Jeg synes, at illustration er meget vigtigere, end den får anerkendelse for. Kunst og kultur som musik, teater og dans skaber en god energi i vores samfund. I disse politisk turbulente tider er der brug for gode kræfter mere end nogensinde.

  Fortæl os mere om inspirationen bag dine tapetmønstre i kollektionen.
  Hvilken følelse vil du formidle?
  Jeg har arbejdet ud fra et tema om drømme og symbolik, da jeg skabte denne tapetkollektion. Der er så mange symboler, der påvirker os mennesker. Jeg vil gerne have indtrykket til at være skønt og indbydende med varme farver fyldt med lyst og energi. Der er så mange former og mønstre i naturen, som er usandsynligt smukke. For eksempel er idéen med det mønstrede tapet In Bloom, at man kan sætte et frø eller en idé, som med lidt tid og tålmodighed kan blomstre op.

  Er der nogen særlig æra eller indretningsepoke, som du har ladet dig inspirere af til netop denne kollektion?
  Jeg har været inspireret af retro, vintage, 60'er-æstetik og 80'ernes New York.

  Har du noget personligt motto eller ord, som du lever efter?
  Her og nu. Jeg forsøger at skrælle ubetydelige ting i tilværelsen væk og ryste konventioner, der kan være begrænsende, af mig, men det er ikke altid så nemt.

  Playing Cards I
  In Bloom Blue
  Palm Trees

  Her kan du se alle motiver fra Erica Jacobsons tapetkollektion In My Mind.

  Du kan måske lide følgende historier


  Hurtig levering

  Din bestilling sendes inden for 1-2 dage, og du har altid fri fragt. Tapetlim er inkluderet.

  100% garanti

  Vi vil kun have tilfredse kunder. Derfor har du altid 30 dages returret, og du får pengene tilbage, hvis du ikke er tilfreds.