TRENDRAPPORT efterår & vinter 2022-2023

Forestil dig et varmt, hyggeligt hjem. En sikker oase blandt de farverige trætoppe, der beroliger og styrker dig efter en travl sommer. Med efterårets mest trendy farver, teksturer og udtryk håber vi at inspirere dig til at skabe dit eget sjælsplejende sted. For at hjælpe dig på vej har vores designteam opsummeret de største indretningstendenser for den kommende sæson og udvalgt deres favoritter. Med disse inspirationer som fundament har de skabt tre tapetkollektioner, der vil hjælpe dig med at opdage nye stilarter, ideer og inspiration til dit hjem.

Honeycomb Yellow - Summer House

Farve, farve, farve

Dette efterår er dybe og intense farver i fokus. De pulserende nuancer af oxblood og orange tilføjer en spændende legende dimension til et rum, når blandet med moderne toner. En kombination af dybe røde nuancer og turkise detaljer giver en uventet og næsten dramatisk fornemmelse – der er dristigt og energisk, og tager os tilbage til de glade 70'erne. En anden spændende blanding med lignende vibrationer er mørk petrol sammen med abrikos, eller hvorfor ikke bryde den intense orange farve op med en lys, pastel pink nuance.

Betydningen af symbolik

Dette efterårs vigtigste farver har stærke symbolske betydninger. Det er den sæson, hvor vi længes efter at tilbringe mere tid hjemme og betragte det skiftende landskab uden for vores vinduer. I en verden af farve, er rødt et symbol på magt, styrke og energi. Orange er en positiv og entusiastisk farve, der ofte bruges, når du ønsker at sprede positivitet og kreativitet. De grønne nuancer beroliger og helbreder, og abrikosfarven tager sig af vores åndelige behov. 

Majestic Leaves - Pure White and Pink - PWP

At have modet til at kombinere

Efterårs- og vintertendenserne i år, opfordrer os til at udforske forskellige stilarter og spændende mønsterkombinationer. Vi elsker dens iøjnefaldende stemning og den rige variation af teksturer som ru, glat og blank. Geometriske mønstre og grafiske linjer kombineres også på helt nye måder. Generelt vil de kommende måneder være en periode, hvor alt skal være tilladt.

 

Trend 1 – Alcove Poem

Denne trend giver dig mulighed for at komme tæt på naturen, selv når du er indendørs. Tapeter med struktur, jordfarvede paletter og levende billeder skaber et helligt tilflugtssted, hvor du kan være dig selv og leve i nuet. Den tidligere blå trend i foråret med fokus på havet er nu langsomt ved at forsvinde, da vi gør plads til flere skove og mere vegetation i vores hjem. Grafiske former og mosede farver er perfekte her, helst sammen med petrol og safran. Hvis du er dristig, inviterer vi dig til at tilføje et par detaljer i turkis eller orange for at bryde det op.

 

Trend 2 – Inner Light

Bring dine pasteldrømme til live med denne bløde, dybfølte trend. Nu dog lidt mere stilfuld end før, med farver som Pantones 'Jordbærcreme' og 'Efterårsblond' i fokus. En behagelig og harmonisk atmosfære er stikordet. Også her er turkis en nøglespiller, som, afhængigt af skyggen, skaber en levende følelse af spænding. Mønstret eller ej, uanset tapetvalg, vil denne tendens give dig en følelse af ro og rummelighed.

 

Trend 3 – Cardinal Essence

Rød har aldrig været mere rigtigt, end den er nu. Denne farve fanger hurtigt vores opmærksomhed og rød repræsenterer energi, styrke og magt. Leder du efter noget ekstra? Kombiner orange eller turkis, og din bolig vil føle sig styrket. I denne trend finder du også toner, der er mere diskrete og mere jordnære, der skaber et mere hyggeligt og intimt miljø. Derudover omfatter paletten også løvegul, rust, brun og petrol, hvilket gør kombinationerne uendelige.