Staycation – indret dit hjem som et luksuriøst hotelværelse

Sommeren er rundt om hjørnet,,og ferietiderne nærmer sig. Da der stadig er restriktioner omkring rejser, tænkte vi, at vi ville give dig nogle tips til, hvordan du skaber din eget drømmeoase i dit hjem. Vi har samlet seks populære destinationer med enkle indretningtips til, hvordan du kan skabe den skønne feriefølelse i dit eget hjem uden at skulle rejse halvvejs rundt om kloden.

Bali - Botanic djungle

Mange har besøgt den sydasiatiske tropiske ø Bali og er faldet pladask for dens frodige jungle og surfvenlige strande. Den balinesiske indretningsstil er stærkt knyttet til naturen og dens vidundere. Forestil dig tropiske blade, vild frodig jungle og rig flora, afbalanceret med beroligende og elegante elementer, der er lavet af naturen som for eksempel skov og bambus, men også håndværk af keramik og træ. Man ser også en følelse af spiritualitet i den balinesiske indretning. Buddha-statuer, spirituelle figurer og silhuetter af materialer som guld, messing, keramik og træ.

Modern Rattan I -  WAG Collection

For at skabe den optimale Bali-følelse er nøgleordet: holistisk. Det betyder, at der er masser af plads til spontanitet. Mosaik er en af grundstenene i balinesisk indretningsdesign og er et perfekt element at arbejde ud fra. Dekorer dit hjem med jordfarver som sort, brun, beige, hvid og grøn. Disse nuancer er perfekte til indretningsdetaljer som kunst, puder, smukke tæpper og plaider i blød bomuld. Glem ikke at tilføje naturlige elementer såsom planter med masser af blade og tropiske blomster, uanset om de er levende eller tørrede. 

Balancen mellem det spirituelle er også et meget vigtigt fokus her – indret med en skulptur i guld eller messing, der symboliserer hjertet i dit hjem. Tilføj lyse detaljer ved at placere vaser og skulpturer rundt omkring i hjemmet for at skabe den magiske Bali-følelse, som vi alle længes efter.

Medelhavet - Turquoise treasures

Middelhavet må være et af de mest populære rejsemål for skandinaver. Til Middelhavet hører i store træk det sydlige Grækenland, Italien og Spanien. Disse områder er kendt for deres venlige og afslappede livsstil, og stilen har ret mange fællestræk med antydninger af lyse toner, turkisblåt vand og en levende flora fra regionen. Dette afspejles i indretningen med rustikke møbler, vægge og solkyssede paletter, der passer perfekt i det varmere klima. 

White Archway -  Photowall

Grækenland

Den græske middelhavsstil handler meget om hvidkalkede vægge med koboltblå detaljer. Det bliver ikke mere græsk end det, synes mange mennesker. Disse detaljer bruges også på hylder og i lysekroner, og hvis du vil have give din terrasse lidt græsk stil, er helt hvide udendørs møbler det eneste, du behøver. 

Italien

Den italienske middelhavsstil er kendetegnet af at være ubekymret og afslappet. Farverne og teksturerne er inspireret af det omkringliggende landskab, udsmykkede møbler, og ting som støbejern og rustikke stengulve ses meget i dette design. Jordfarver som orange, dyb rød og gul giver den optimale italienske middelhavsfølelse.

Crystal Clear Water - Photowall

Spanien

Den spanske middelhavsstil er kendetegnet af marokkanske møbler, forfriskende toner og mosaikkunst. Mosaikken er en stor del af indretningen og kan ses på spejlrammer, bordplader eller på indretningsdetaljer som vaser og lamper. Håndværk som lerpotter, terrakottagulve og vægge opsummerer den spanske middelhavsstil i en nøddeskal.

Berlin & New York - Urban minimalistic

Berlin og New York er velkendte storbyer, der har meget at tilbyde både med hensyn til indretning og kultur. Fællesnævneren for disse byer er: minimalistisk. Det er vigtigt at nævne, at stilen er mere original end den minimalistiske stil, du ser i Skandinavien. Indretningen er påvirket af industrielle detaljer, væggene er dekoreret med gips, eller tapeterne hives af for at vise, hvad der er under for at skabe en mere rå følelse. 

In America, black and white - 1 X

Technomusik og undergrundsklubber symboliserer disse byer, og der ses stærke neonfarver og retrodetaljer i indretningen. I denne stil smelter epokerne sammen og resulterer i noget frisk og moderne, der samtidig kombineres med noget mere hjemligt og mindre fremspringende.

I begge byer kan man se mange murstensvægge, og det kan nogle gange være for krævende at implementere i hjemmet, så en praktisk løsning kan være at tapetsere en murstensvæg i stedet. Mindst lige så flot og meget nemmere. For at skabe den perfekte Berlin- og NYC-stil i dit hjem kan du blande moderne og traditionelle stilarter og stræbe efter at finde en balance mellem form og funktion.

 

Australia & California - Sunkissed paradise

Australien

At se kænguruer hoppe i den fantastiske australske natur og slikke sol på de uendeligt lange strande må være på alles bucketlist. Australien har meget at tilbyde naturmæssigt, og det ses også tydeligt i indretningen. Forestil dig vidtstrakt terræn, en lys farvepalet, en salig blanding af indenlandske teksturer og dufte samt smukke økologiske hjemmetekstiler , der giver dig mulighed for at bringe naturen ind i dit hjem. 

Big Sur, California -  Folio Collection

For at skabe den perfekte Aussie-følelse i dit hjem er det godt at starte med en grå eller hvid basispalet, der giver en frisk følelse. Tilføj derefter detaljer i mørkere toner som træborde eller keramiske krukker, og tilføj et stænk af solkyssede nuancer med læderpuder og rottingkurve. Hav og vand er nogle af de vigtigste elementer i den australske indretning, og derfor kan du også tilføje nogle blå nuancer og grønne planter for at integrere de forskellige naturelementer.

Californien

Meterhøje palmer og kyststrækninger fyldt med luksusvillaer lige ved havet er måske noget af det, du tænker på, når du hører Californien? Den californiske stil udstråler afslapning og harmoni. Da det lyse klima byder på utallige solskinstimer, og californiere har en tendens til at leve en aktiv livsstil, inviterer man også udendørselementer ind i hjemmet. Lyset i hjemmet er en af de vigtigste faktorer i denne indretningsstil, og her benytter man ofte mantraet: "Hvis du er i tvivl, så tilføj flere vinduer". Ved at tilføje vinduer og døråbninger hjælper man det naturlige lys med at strømme gennem hele hjemmet og gør det øjeblikkeligt lysere og mere indbydende.

Pastel Palms - WA Collection

Farveskemaet i denne indretningsstil er naturligt dæmpede toner, der minder om havet og tidløst sand. Teksturer i jordnære paletter såsom luftig bomuld og linned, og væggene og lofterne er prydes med en sandlignende beige eller skarp hvid farve. Disse farver hjælper med at reflektere naturligt lys, hvilket er nøglen til alt. Når det kommer til indretningsdetaljer, kan du dekorere dit hjem med håndlavede keramik- og porcelænsdekorationer, masser af bøger og tropiske planter, fuldendt med havelementer som skaller, koraller, sten og krystaller.

Afrika - Nature wonders 

Afrika er et stort kontinent og er et meget populært rejsemål for mange. Alt fra den drømmelignende savanne til tropiske strande og storbyer. Afrika tilbyder en kombination af forskellige kulturer og mennesker, hvilket skaber en eksotisk blanding. 

Highveld Garden Ochre - Summer House x Aureum

Det første, mange tænker på, er selvfølgelig de klassiske jordnuancer og livlige farver i afrikansk indretning. Forskellige typer geometriske former forekommer ofte også i denne indretningsdesignstil og også teksturer som naturfibre, træ og linned. Generelt handler det om at skabe en balance mellem luksus og harmoni med naturen.

Paletter som terrakotta, jordbrun og dyb guld giver dig en varm og hyggelig følelse, og selvom den afrikanske stil meget handler om jordfarver, kan du også tilføje mere levende farver som blå, grøn, lilla og lyserød, der afspejler Afrikas levende landskab og vestafrikanske tekstiler. Du kan nemt anvende disse toner ved at pifte udtrykket op med puder, tæpper eller andre bløde indretningsdetaljer. 

Ved at dekorere med afrikanskinspirerede elementer skaber vi noget mere hyggeligt i vores ellers minimalistiske hjem. Dette giver os en varm og indbydende følelse og skaber samtidig en forbindelse til naturlige værdier i kombination med Afrikas smukke kultur og historie. 

Marrakech - Colour oasis

Marokko er et land, der er kendt for sit varme klima, sine kulinariske smage og frem for alt fremragende design. Den marokkanske stil handler om livlige farver, forskellige tekstiler, mønstre og flow mellem disse elementer. Den marokkanske indretning er ikke kun markant og farverig, men kan også være elegant og sofistikeret. 

Mi Casa - Lisa Audit Art

Marrakechs mest genkendelige element er helt klart de mønstrede og farverige fliser. Hvis du ikke har lyst til at lave en flisevæg i dit hjem, kan du nemt skabe det samme look med fliseinspireret tapet. Smukke buer og buede døråbninger kan du også skabe ved at tilføje mindre permanente og billigere malingsbehandlinger. Stærke farvepaletter som lilla og blå, inspireret af havet, gør sig godt med noget mere neutralt som hvid for at skabe en perfekt balance.

Hvis disse stærke farver føles umulige for dig, kan du også skabe et marokkanskinspireret look med færre farver, så kan du i stedet fokusere mere på at bruge trædetaljer, mosaikstykker og stoffer til at genskabe looket. Jordfarver i sandbeige, terrakottarød og orange er perfekte til indretningsdetaljer som puder, tæpper og plaider. Glem ikke at tilføje elegante juvelfarver som guld og sølv og en orientalsk puf for at skabe den ultimative Marrakech-følelse i dit hjem. 

Udforsk alle vores staycation-motiver her.

Hurtig levering

Din bestilling sendes inden for 1–4 dage, og du har altid fri fragt.

100% garanti

Vi vil kun have tilfredse kunder. Derfor har du altid 30 dages returret, og du får pengene tilbage, hvis du ikke er tilfreds.