Miljøvenlige og holdbare blomster

Den almindelige fredagsbuket med en flok friske blomster er det sidste år blevet erstattet af et mere miljøvenligt og bæredygtigt alternativ, nemlig: tørrede planter. Denne tendens var allerede meget udbredt i 70'erne og 80'erne og ses nu ofte på sociale medier og i de fleste hjem. Tørrede planter holder længe og fjerner behovet for at investere i en ny buket hver uge.

Med tørrede planter behøver du ikke bekymre dig om at glemme at vande eller plante om, hvilket normalt er nødvendigt med almindelige stueplanter. Tørrede blomster giver dig også mulighed for at kombinere forskellige typer vaser, man vil have fremme, afhængigt af hvad der passer til din indretning. Tørrede planter er meget lette at vedligeholde, og derudover kan du dekorere og bruge disse til mange forskellige rum, arrangementer og områder.

Poppy Meadow - 1 x

Tørrede blomster til bryllupper

Disse typer tørrede planter og blomster er også perfekte til bryllupper. Tørrede blomsterarrangementer giver en boho chic og romantisk atmosfære. Tørrede blomsterblade fungerer også rigtig godt til at bruge som konfetti for at skabe en naturlig og økologisk konfettiregn. Dette skaber flotte farver og smelter smukt sammen på billeder.

Delicate Poppies - Photowall

Tørrede blomsterblade og forskellige planter er desuden fremragende som borddekorationer og skaber en hyggelig, men samtidig meget naturlig atmosfære. De fungerer godt   at bruge året rundt, hvilket er velegnet til bryllupper i alle årstider.

Tør dine egne planter

I dag er der masser af blomsterbutikker både online og offline, der tilbyder tørrede planter af enhver type. Men hvordan gør man egentlig, hvis man vil tørre sine egne planter. Der er forskellige teknikker, afhængigt af hvilke blomster du vil tørre. 

Bild från Jotun

Blomster med tungere blomsterhoveder kan med fordel hænges på hovedet et varmt, tørt sted. Mange blomster kan også tørres direkte i en tør vase. Et tip til at få de bedste resultater er at tørre blomsterne med det samme i stedet for at tørre blomster, der allerede har været i vasen i lang tid. Risikoen er, at de kommer til at se mere visne ud.

En anden måde at tørre blomster naturligt på er at lade dem hænge på hovedet i små klaser med 10-15 stilke. Sørg for, at de er i et ret varmt, men mørkt lokale for at sikre en god tørringsproces. Hold dem væk fra solen, ellers blegner deres farver. Placer dem heller ikke et sted, hvor de kan falde, da stilkene let går i stykker.

Det er også vigtigt ikke at lægge blomsterne for tæt, så formen ikke påvirkes. De fleste blade kan lægges fladt.

Smukke blomster og planter til tørring

Når man indretter med tørrede planter er det som at byde et del af naturen velkommen i sit hjem. Derfor er det godt at se, hvilke typer blomster der er relevante for en bestemt årstid. Generelt er hortensiaer, proteaser, banksia, craspedia og crocosmia meget smukke, ligesom græs, akse og frøbælge som valmuer og lotus. Pampasgræs er en bestseller og passer perfekt i alt fra stuer, køkkener til kontorer og terrasser.

Bild från Jotun

Hvis du vil tilføje nogle smukke grønne elementer, er palme blade og eukalyptus et rigtig godt valg. Om foråret kan du også tørre forskellige typer kviste, såsom pil.

Hvis du vil tørre planter, der bevarer deres naturlige duft efter tørringsprocessen, er roser, jordblomster og lavendel noget, du bør gå efter. Især lavendel er meget rost for sin langvarige duft, der kan vare op til hele to til tre år efter tørring. Roser eller rosenblade fortsætter også med at dufte, hvis det var en duftende rose til at starte med.

Godt tip! Ikke-duftende tørrede blomster kan være gode ingredienser til at lave din egen potpourri. Tilsæt krydderier og æteriske olier for at få det bedste resultat.

Vedligeholdelse af tørrede planter

I modsætning til friske blomster kræver tørrede blomster ikke meget vedligeholdelse. De har hverken brug for vand, omskæring af stilkene eller vækstnæring. Alt, du skal gøre er at holde dem fri for støv, så du kan nyde deres romantiske udseende fuldt ud. 

Lanterns - 1 x

Et trick, der gør underværker for dine tørrede planter er at bruge en hårtørrer med kold luft eller en trykluftsprøjte på afstand. Dette giver dine blomster en ny glans. For at de for så lang en levetid som muligt, bør man undgå direkte sollys, da det gør dem sprøde og får deres farver til at blegne.

Tørrede blomster holder normalt i et til tre år. En generel tommelfingerregel er, at jo mere fugtige rum de opbevares i, desto kortere er deres levetid. Undgå derfor at placere dem i badeværelset eller køkkenet. Tørrede blomster, der opbevares i et forseglet hylster kan vare i mere end 10 år.

Tapetser med tørrede planter

Hvis du har lyst til at tage din indretning med tørrede blomster skridtet videre, kan du gøre det på en fantastisk måde ved at indrette med et smukt tapet. Et tapet med tørrede planter er et meget universelt motiv og passer i ethvert rum. Giv din stue eller dit soveværelse et boost med et bohemisk afslappet præg, men samtidig med et stilfuldt udtryk. 

Lunaria - 1 x

Slow living er noget, som mange mennesker byder velkommen i deres hjem for tiden, og de lægger derfor mere fokus på hjemmets forskellige funktioner. Man ønsker at indrette bæredygtigt – med håndværk og naturlige produkter. Et tapet med motiver af tørrede planter i nedtonede beige og brune toner eller et lysere motiv i pastelfarver giver dit hjem et harmonisk og tidløst udtryk. Udforsk og lad dig inspirere af vores håndplukkede motiver med tørrede planter her.

Hurtig levering

Din bestilling sendes inden for 1-4 dage, og du har altid fri fragt. Tapetlim er inkluderet.

100% garanti

Vi vil kun have tilfredse kunder. Derfor har du altid 30 dages returret, og du får pengene tilbage, hvis du ikke er tilfreds.