Japandi – en harmonisk fusion af japansk elegance og skandinavisk design

Tidløs. Minimalistisk. Varm. Rustik. Denne hotte indretningstrend har mange udtryk, og de er alle vigtige hjørnesten for dem, der vælger at omfavne en mere harmonisk filosofi for hjemmet. Japandi er en spændende hybridtrend, der virkelig har krydsbefrugtet to fantastiske stilarter og skabt en verden af både perfektion og bæredygtighed.

Måske har vi den historiske, kulturelle arv at takke for japandi. Forholdet mellem Danmark og Japan går så langt tilbage som 150 år. Danske arkitekter og designere begyndte dengang at rejse længere væk for at få ny inspiration – Japan blev deres største og vigtigste kilde til deres fremtidige inspiration. Engagementet viste sig at være gensidigt – japanerne tog hurtigt det danske design til sig. Måske takket være at begge nationer har en udpræget kærlighed og respekt for kunsthåndværk og naturmaterialer. Her kommer både den japanske filosofi "wabi-sabi" og danskernes "hygge" ind i billedet. Fællesnævneren er værdsættelsen af det enkle, noget der virkelig afspejles i den nye japanske stil.

Zen Flow Light - DesignSalong

Naturlige farver og former

Japandi er helt oppe i tiden og ses af mange som en modreaktion på den forbrugerkultur, der har domineret længe. Det er også en trend, der tager fuldstændig afstand fra det anti-minimalistiske #cluttercore-hysteri, der lever et parallelt liv og er umådeligt populært. Japandi står for et minimalistisk miljø med fokus på funktionalitet og enkelthed. Den skandinaviske stil er kendetegnet ved et let og diskret farveskema med neutrale toner og naturligt ubehandlet træ. Japandi indebærer dog ofte lidt mere rustikke toner og materialer. Forestil dig mørke træsorter, sorte silhuetter og lidt mørke farver i kombination med lidt mere kraftfulde skandinaviske detaljer. Måske kan man sige, at man har givet det klassiske skandinaviske look et lidt mere råt udseende for at gøre et stærkere indtryk.

Omsorgsfulde valg

Klimakrisen, bæredygtighedsvisioner og Covid-isolation har betydet, at mange af os rundt om i verden er begyndt at se på livet på en anden måde. Vi tester nye retninger i livet og træffer nye, omsorgsfulde valg i både stort og småt. Et mere enkelt liv er filosofien – med mere nærhed og ro og mindre forbrug. Det handler til dels om at gøre rent og skabe rene overflader, men frem for alt er fokus på at finde et sted at reflektere. Et åndehul, hvor alle omverdenens indtryk er lukket ude. Du kan læse tips som at placere en lænestol i et hjørne, der kan vendes væk fra resten af rummet, eller et soveværelse, der er fri for alle møbler undtagen eventuelt et natbord. Det er måske at tage det et skridt for langt or mange – så er det heldigt, at der findes tapeter, malerier og plakater, der kan bløde rummet op og gøre det personligt uden at overtræde nogen trendregler.

Ginkgo Biloba Beige - Photowall

5 Japandi-inspirerende udgangspunkter at gå ud fra:

  •  
  • Ryd op! Væk med informationsoverbelastning og visuel støj. Benyt lejligheden til også at sætte fokus på krop og sjæl med yoga og te. Var det noget med meditation?
  • Find ro! Vi søger ro og et sted at lande, indretningen skal være minimalistisk og harmonisk med naturnære elementer som komplement. Invester i taktile overflader, gerne sandblæste eller med patina.
  • Skab kontraster! Rene linjer og stram indretning i kombination med ufuldkommenhed og naturlige materialer. Keramik, rattan og uld passer perfekt ind. 
  • Tænk langsigtet. Vi skal træffe klogere valg og leve med dem længere. Invester i tidløst design og ting, du vil have omkring dig resten af livet. 
  • Less is more! I livet, i kroppen, i hjemmet. Dette er en minimalistisk trend, der kan overføres til mange ting ... 
Soft Frayed Wall - Photowall

"Japandi er en minimalistisk trend, der bygger på bæredygtige og bevidste valg udtrykt gennem velafbalanceret design."

-Anneli Öquist, Trendekspert hos Photowall

Naturfarver og lyse paletter er basen, som så med fordel suppleres med detaljer i lidt kraftigere accenter. Men der er også folk, der investerer i stærke farver i større skala for i stedet at nedtone helheden med mere harmoniske møbler og tilbehør.

Vi hos Photowall elsker trends, der åbner op for personlighed og egne fortolkninger. Vælg at tapetsere et helt rum, eller indret med en stilren plakat. Kombiner farve og form, find dynamikken i detaljer og stærkere accenter. Vælg det, der passer netop dig – nu og i fremtiden. Lad dig gerne inspirere af vores Japandi-kollektion med motiver, der udstråler ro og harmoni, med jordfarver og ukunstlede linjer. Hvilken bliver din favorit?

Natural Bamboo Wood - GI Collection

Link til kollektionen.

Hurtig levering

Din bestilling sendes inden for 1–4 dage, og du har altid fri fragt.

100% garanti

Vi vil kun have tilfredse kunder. Derfor har du altid 30 dages returret, og du får pengene tilbage, hvis du ikke er tilfreds.