Årets tapettrends 2022 – behagelige toner og farverige indslag

Afslappende og naturnært er temaer, vi gerne tager med ind i hjemmet i år. Lyder det bekendt? Helt rigtigt! Man kan sige, at indretning er som et hjul – og det bliver jo ikke genopfundet hvert år, vel? I stedet kan man se på boligindretningstrends som en videreudvikling af det forrige år, hvor man tager favoritterne med, skruer lidt op for dem og tilføjer et par nye detaljer.

Blue Forest - Photowall

Trends kommer og går, de genopstår og de påvirker os forskelligt fra person til person, og nogle forsvinder lige så hurtigt, som de dukker op. Det er slet ikke noget nyt, det er bare på den måde, at trends fungerer. Vi genopfinder sjældent hjulet, men når det er sagt, så udvikler vi kontinuerligt på det, så det passer til vores tid.

 

Vi ved, at mode og tøj længe har været en statusmarkør, en måde at udtrykke sin identitet på og en effektiv måde at føle samhørighed med andre. Modetrends bevæger sig hurtigt, meget hurtigere end indretningstrends. Det betyder, at vi sjældent ser de helt store ændringer fra år til år, men trendsene sniger sig nærmest ubemærket ind i vores hjem og i vores hjerter. Og der kan de blive – længe!

Watercolor Landscape IV Pink and Blue -  Nouveau Prints

En behagelig farveskala

Den igangværende pandemi har medført, at vi i længere tid har tilbragt meget mere tid hjemme. Måske har den været medvirkende til, at boligindretningen nu fylder meget mere og er blevet en endnu tydeligere målestok og statusmarkør – og også bidraget til, hvordan vi udtrykker vores identitet og vores værdier. 

 

Måske har pandemien også påvirket vores voksende behov for at finde harmoni med naturen. Naturlige farver, former og elementer finder i stigende plads i vores hjem. Vi søger efter ro og harmoni og drages ubevidst af farver, der får os til at føle os godt tilpas, farver og materialekombinationer, som vi synes er smukke og beroligende – hvilket ofte falder sammen med nuancer fra den naturlige farveskala. Med udgangspunkt i alt dette, er det ikke vanskeligt at forstå, hvorfor de forskellige farver, der kaldes årets farver 2022, består af en overordnet behagelig farveskala, en afslappende og naturnær skala, der alle ligger meget tæt på hinanden i nuancer. Kære favoritter fra 2021 som altså følger os ind i det nye år. De medbringer dog en skøn blanding af farveklik og kombinationer, man kan eksperimentere med – hvor lilla, grønne og 80'er pasteller er nogle af vores personlige favoritter.

Autumn Dreams - 1 x

Find din stil

Ved at stille os selv vigtige spørgsmål og finde årsagen til, at vi ønsker os noget bestemt, kan vi træffe bedre beslutninger, som kan påvirke os i den rigtige retning. Der er ikke noget, som er rigtigt eller forkert, men dem, der ønsker det, kan finde masser af inspiration og nogle værdifulde tips som udgangspunkt.

Hos Photowall elsker vi, når personlighed og følelse udtrykkes i hjemmet, og med det som udgangspunkt er vores vigtigste råd, når det kommer til tapet og trends, faktisk at se på dig selv. Spørg dig selv, hvad du kan lide, og hvad dine egne behov er lige nu. Leder du efter et afslappende sted til at slappe af? Et rum, der sprudler af energi, eller et rum, der er som en tryg og omsorgsfuld omfavnelse, hvor du kan varme dig? Kan du bedst lide noget, der er lyst og enkelt, eller har du det bedre i hyggelige omgivelser? På listen herunder finder du vores favoritter blandt årets tapettrends, som vi håber kan give dig den inspiration du skal bruge til at skabe et personligt hjem til dig og dine behov.

Trend 1 – Silent Shores

Above the Storm - Summer House x Marti Marais

 

Denne trend favner både det minimalistiske og det jordnære og åndelige. Et møde mellem to livsstile, som forenes i et ønske om en ny start og et liv uden stress og angst. Silent Shores skaber rumlighed og energi til at fjerne informationsoverload og skærmbilleder til fordel for samvær, nærvær og stilhed. Livet er her og nu!

 

Farverne er afslappende, med en ret ydmyg men virkelig smuk farveskala. Fra råhvid, gennem sarte lag af gråt til beige og brune nuancer. Inspirationen kommer fra de kølige novemberbølger, der ruller ind mod de nordiske sandstrande. Ler og sediment, kalksten og rene skaller kan også give farve til denne trend. 

 

Silent Shores giver en smuk og enkel base, der danner et perfekt grundlag, er nem at style og kombinere med klassiske ting og personlige favoritter. Til dig, der er mere tiltrukket af det minimalistiske – lad basen være enkel og gruppér din indretning efter farveskalaen, så du opnår et sobert look og skaber kontraster med et mix af taktile materialer som glas, uld og keramik.

Trend 2 – Open window

Circles Mid Century II - Ana Rut Bre

 

Åbn vinduet og slip følelserne ind! Dejlige farveklik gør alle i godt humør, og denne trend sprudler af energi og fremtidsånd. Her finder vi alt for den, der for længst har fejret, at pandemien er overstået og er kommet videre i livet. Hvorfor vente på resten af verden, når man kan gå sin egen vej? Vi lever kun én gang, så lad os sørge for at få det bedste ud af livet med unikke farvekombinationer, der med garanti vil løfte stemningen i hjemmet. 

 

Open window sørger for, at der er forår i luften! Vær kreativ og find din stil – bland dristige former med mere stilrene for en perfekt kombination. Lad hjemmet blomstre – find inspiration i din bedstemors pæonbed. Pink, lilla, grøn og gul er alle nøglefarver i denne trend, vælg én af dem eller kombiner flere!

Trend 3 – Woodland moments

Slate Palms - WAG Collection

Tank på den kraftige blæst fra havet. En dæmpet blå horisont. Disede nuancer. Måske kunne man kalde denne trend for den "intellektuelle trend". Her diskuteres politik, klimaindvirkning og lukkede kredsløb. Man tænker nye tanker. Stiller spørgsmålstegn ved gamle sandheder. Men ingen ved, hvordan det ender …

 

Den blå farve er hjørnestenen i Woodland Moments. Blå signalerer tryghed og ro – noget vi er nødt til at mærke, inden vi langsomt tør forlade vores vante mønstre. Det giver kraft og energi at søge ud til havet. Forskellige nuancer af blå symboliserer rent vand og frisk luft, noget vi nu mere end nogensinde forstår den sande værdi af. 

 

Tågeblå, himmelblå, dyb blå i kombination med mosgrøn og muligvis en bærrød accentfarve. Du kan kombinere med stoffer og bløde former, genanvende elskede ejendele på en ny måde og tilføje smuk kunst og interessante bøger – på den måde bliver hjemmet ikke kun komplet, men også varmt, hyggeligt og trygt.

Udforska alla trender här.