Måltilpassede tapeter og print, fri fragt. Sendes inden for 1-2 dage.

  80'ernes trends inden for indretningsdesign – moderne retro

  80'ernes indretningsdesign er kompleks og overraskende moderne, da det anvender metalliske detaljer og vinkler og kurver. Dette årtis design er let at passe sammen med nutidens design, og her har vi skrevet de oplysninger, du har brug for, hvis du ønsker 80'er-indretning i dit hjem. 
  80'ernes indretningsdesign er kompleks og overraskende moderne, da det anvender metalliske detaljer og vinkler og kurver. Dette årtis design er let at passe sammen med nutidens design, og her har vi skrevet de oplysninger, du har brug for, hvis du ønsker 80'er-indretning i dit hjem.
  80'ernes trends inden for indretningsdesign – moderne retro

  80'er-indretningstrends – moderne retro

  80'ernes indretningsdesign kan beskrives som komplekst. Det består primært af fremtrædende metalliske detaljer med iøjnefaldende vinkler og kurver. 80'er-design kan let passes sammen med det design, vi har i dag. Fra lyse farver til flade design og talrige geometriske figurer er dette årtis stil et frist pift til moderne design.

  80'ernes moderne udtryk skabte den såkaldte "mindre er mere"-tilgang, som sammen med minimalistiske rum fremhæver møblerne med rene linjer. Overfladerne var reflekterende, hvilket blev opnået ved at anvende spejle, krom og glas, som blev anvendt til visuelt at gøre rummet større. Grå blev ofte anvendt som farve på væggene, og den kunne let kombineres med andre farver som hvid, der også var en populær farve i dette årti, ligesom lysekroner i moderne stil var det.

  80'ernes indretningsdesign i et historisk perspektiv

  Årtiet kendetegnes af socioøkonomiske ændringer grundet fremskridt inden for teknologi. Med hensyn til økonomi er det en periode, der bevæger sig væk fra den stringente økonomi og hen mod laissez faire-kapitalisme. Der er mange, som mener, at denne ændring i verdensøkonomien skyldes "Reagan-boomet", hvor der var en drastisk stigning i beskæftigelse og økonomisk vækst i USA.

  Multinationale virksomheder, der fremstiller mange forskellige ting, flyttede produktionen til forskellige lande som Thailand, Mexico, Sydkorea, Kina og Japan, hvor de skabte økonomisk vækst og fik arbejdsløsheden til at falde.

  Dette er også et af de årtier, hvor den kolde krig mellem USA og Sovjetunionen rasede. Det var en krig, der næsten førte til, at begge lande anvendte atomvåben. Det var også i dette årti, at Sovjetunionens kommunisme kollapsede, og det årti, hvor Storbritannien og USA startede en trend inden for international handel, der blev anvendt de efterfølgende årtier.

  Denne udvikling kan ses i i-landende, men u-landene oplever finanskrise og får større gæld til den internationale bank og Verdensbanken.

  Der blev i dette årti sat fokus på AIDS-epidemien, og global opvarmning begyndte at blive et problem.

  80'ernes idéer inden for indretningsdesign

  Design, der er populære i 80'erne er ved at få et comeback nutildags, og det er svært ikke at gøre dem til en del af nutidigt design. De følgende 80'er-indretningsdesign kan genoplives i dit hjem.

  1. Chintz – et printet lærred i flere farver med en glansfuld overflade, der bruges som gardiner og til polstring.

  2. Pastelfarver – bløde pastelfarver blev brugt meget i 80'ernes indretningsdekorationer. Ved at kombinere de bløde pastelfarver med hvid blev pastelfarvene intensiveret.

  3. Landlig stil – denne designstil er en æstetisk stil, der tager afsæt i det landlige design på gården. Den er blevet populær grundet projektets enkelhed. Pastel og lyse farver er gode farver at bruge i den landlige designstil. Materialerne, som bruges i denne stil, er sten, træ og andre ting fra naturen.

  4. Ir – dette er den blågrønne farve, som visse metaller får, hvis de har været udendørs i længere tid. Metaller som bronze, kobber og messing irrer, hvis de udsættes for fugt og luft.

  5. Memphis-inspireret design – dette design blev gjort populært af Memphis Milano og er lyst og bruger geometriske mønstre.

  6. Åbne køkkener – i køkkenet skal det undgås, at personen, der opholder sig i det, isoleres fra, hvad der foregår i andre rum som stuen og spisestuen.

  7. Amerikansk gigolostil – denne stil står i kontrast til design i landlig stil og er moderne med møbler med rene linjer og slanke dekorationer.

  8. Shabby chic-design – hvidt og antikt look sammen med sofaer med quilter.

  9. Japansk zen – zen er kendt for sin enkelhed og spirituelle fremtræden ved at bruge elementer som småsten, der er sirligt anrettet på bestemte steder.

  Nyd indretningen!

  Du kan måske lide følgende historier


  Hurtig levering

  Din bestilling sendes inden for 1-2 dage, og du har altid fri fragt. Tapetlim er inkluderet.

  100% garanti

  Vi vil kun have tilfredse kunder. Derfor har du altid 30 dages returret, og du får pengene tilbage, hvis du ikke er tilfreds.