Måltilpassede tapeter og print, fri fragt. Sendes inden for 1-3 dage.

Sådan hjælper den rigtige indretning i soveværelset dig til at falde i søvn

Oplever du søvnløse nætter? Det kan godt være, at du bliver overrasket over, at grunden til, at du ikke kan sove, ikke er et skænderi med din partner eller et problem på arbejdet eller i skolen. Faktisk kan det være farven på dit værelse, der holder dig søvnløs. I denne artikel giver vi dig nogle idéer til, hvilken farve du skal bruge på dit værelse for at få en god nats søvn.

Sådan hjælper den rigtige indretning i soveværelset dig til at falde i søvn.

Den rigtige farve i et soveværelse hjælper dig til at falde i søvn

Der er mange idéer til, hvordan man falder ordentligt i søvn. Men vi var slet ikke klar over, at indretningsdesign kan have en indflydelse på vores søvnvaner. Undersøgelser har vist flere grunde til, hvorfor mennesker oplever vanskeligheder med at sove. Rummets farve kan være en af løsningerne, der hjælper mennesker med at sove godt.

Man har lagt mærke til, at husets farve har en indvirkning på individets søvnvaner. Der er blevet foretaget flere undersøgelser for at bestemme den rigtige farve, et rum skal have, så du kan få tilstrækkelig søvn.

Personer, der sover i rum med blå farver, har en tendens til at sove længere i sammenligning med personer, hvis rum er i andre farver. Blå associeres med ro og kan hjælpe til at reducere blodtrykket og hjerteslaget. Man har observeret at de gennemsnitlige søvntimer i et rum i denne farve er 7 timer og 52 minutter.

Farver kan bidrage forskelligt til søvn, og den bedste farve at sove med er farven blå. Andre farver har et lidt lavere gennemsnit: gul, 7 timer og 40 minutter; grøn, 7 timer og 36 minutter; orange, 7 timer og 28 minutter. De dårligste farver er lilla (5 timer og 56 minutter), grå (6 timer og 12 minutter) og brun (6 timer og 5 minutter).

Der er ingen magi med farven blå. Dette skyldes, at vi har nogle modtagerceller i nethinden kaldet ganglieceller, som er meget følsomme over for blå. Disse celler er ansvarlige for at sende information til hjernen, som styrer kroppens rytme, hvilket påvirker din daglige aktivitet.

Hvis blå ikke er din stil, kan det være, du kan bruge andre farver, der giver en følelse af ro og afslapning. Neutrale farver, grå og sølv er gode. Disse farver sænker desuden blodtrykket og pulsen. Andre varme farver som bleggul kan også give en hyggelig stemning i soveværelset.

Søvn, og hvordan du falder i søvn

Søvn er en naturlig tilbagevendende tilstand, som kroppen befinder sig i, hvor man ikke er så modtagelig over for stimuli. Det er vigtigt for mennesker at få nok søvn hver dag, da det er grundlæggende for helbredet. Søvn heler og reparerer hjertet og blodkarene og udgør også psykologiske fordele. Forskellige aldersgrupper har brug for en forskellig mængde søvn om dagen. Mangel på søvn kan føre til flere sygdomsmæssige tilstande.

Selvom undersøgelser har vist, at farver spiller en stor rolle i, hvordan vi falder i søvn, er der udover farvevalg også mange andre tips til, hvordan man falder i søvn.

På grundlag af undersøgelser er her nogle idéer til, hvordan du lettere kan falde i søvn:

1. Kom ned før sengetid ved at dyrke lidt motion såsom yoga, ved at tage et bad eller lytte til noget rolig musik.

2. Undgå ting, der kan holde dig vågen såsom koffein og alkohol, før du går i seng.

3. Undgå at se tv eller læse i sengen

4. Du skal ikke stresse over ikke at kunne falde i søvn. Forsøg ikke at tænke på det.

Hurtig levering

Din bestilling sendes inden for 1-3 dage, og du har altid fri fragt. Tapetlim er inkluderet.

100% garanti

Vi vil kun have tilfredse kunder. Derfor har du altid 30 dages returret, og du får pengene tilbage, hvis du ikke er tilfreds.