Måltilpassede tapeter og print, fri fragt. Sendes inden for 1-3 dage.

Tænk lidt mere over dine påskedekorationer

Påske er vigtig i kristendommen, da man her fejrer Jesus Kristus' genopstandelse, og i mange lande fejres påske på en særlig måde. Påske er tidspunktet, hvor vi typisk ser påskeæg og -harer, der henholdsvis symboliserer Kristus' blod og det at give gaver. Påskedekorationer omkring dig minder dig om, hvad vi fejrer, og hvorfor vi fejrer påske. Her giver vi dig information om, hvordan du skaber meningsfulde og symbolske påskedekorationer.

Påske er vigtig i kristendommen, da man her fejrer Jesus Kristus' genopstandelse, og i mange lande fejres påske på en særlig måde. Påske er tidspunktet, hvor vi typisk ser påskeæg og -harer, der henholdsvis symboliserer Kristus' blod og det at give gaver. Påskedekorationer omkring dig minder dig om, hvad vi fejrer, og hvorfor vi fejrer påske. Her giver vi dig information om, hvordan du skaber meningsfulde og symbolske påskedekorationer.
Tænk lidt mere over dine påskedekorationer

Populære påskedekorationer verden over

I det kristne fællesskab er Påske en højtid og ferie, hvor man fejrer Jesus Kristus' genopstandelse, og her kulminerer Kristus' passion. Fejringen starter normalt Påskelørdag ved midnat. Påskedekorationer er symbolske og bruges i fejringen verden over. Lys hjælper kristne til at huske på, at Jesus er verdens lys, og at han vandt over det onde. Kirken fyldes med blomster, der repræsenterer nyt liv, og præster tager deres bedste og lyseste kjoler på under fejringen. De mest populære Påske-dekorationer er æg og kyllinger samt harer, kaniner og lam, og du kan næsten se alle disse dyr over det hele. De ses i forskellige farver og stilarter, som de fleste godt kan lide. I hvert fald børn, der tager del i aktiviteter som påskeægsjagt i deres kvarter og/eller kirke.

Den historiske kontekst for Påske-dekorationer og -vaner

Hvorfor ser vi normalt æg, høns, kaniner eller harer i påsken? Hvad betyder de, og hvorfor er de populære i påskedekorationer verden over?

For det første går påskeæg og -kyllinger helt tilbage til hedenske tider. De forbindes med påske, da kyllingerne er et tegn på fertilitet og nyt liv. Dette koncept tog de hedenske til sig og brugte konceptet livet efter døden og at have et nyt liv med Jesus Kristus. Æg var på den anden side noget, som man tog til sig fra perserne og egypterne, der brugte dem, når de fejrede nytår, hvilket som regel var om foråret. Mennesker farvede på dette tidspunkt æggene, som blev spist under fejringen. I østeuropæiske lande males æg af træ med forskellige mønstre, som har en betydning og navne og fortæller en påskehistorie. Der var også en juvelér i Rusland, der tidligt i det 20. århundrede lavede påskeæg, som blev givet til de kongelige. Æg blev lavet af dyrebare metaller og juveler og blev vist frem på museer.

I mange lande fejres påske med æggejagt. Æggene gemmes i huset og i haven, og børn deltager i denne aktivitet ved at kigge efter skjulte æg. De voksne kan så gøre det mere spændende for børnene ved at fortælle dem, at æggene blev gemt af påskeharen.

En anden interessant praksis er æggestafet, der som regel holdes påskemandag i flere lande. Æg rulles ned ad en bakke eller skråning, det går ud på, at ægget når til målstregen uden at knuses.

Et andet populært symbol i påsken var kaniner og lam. Det er fordi, de fleste dyr fødes om foråret tæt på påsken. Disse unger repræsenterer også held og nyt liv, lige som æggene. I biblen symboliseres lammet af Jesus Kristus, der blev ofret for at redde menneskeheden.

Kreative idéer til påskeindretninger i dit hjem

Der er så mange påskedekorationer at vælge imellem. Hvis du ønsker, at det skal være specielt, kan du altid lave dine egne påskedekorationer og involvere familie medlemmerne i at lave dem. Der er også dekorationer, som kan købes i dine yndlingsbutikker. Her er nogle idéer til, hvordan du kan få nogle fantastiske påskedekorationer derhjemme:

1. Påskeæg – gennem årtusindet har påskeægs design udviklet sig. I gammel tid blev æggene blot farvet og spist bagefter, men da mange mennesker ønskede at gøre æggene lidt sjovere og give dem lidt mere kant, blev der tilføjet forskellige idéer, f.eks. blev de malet i lyse farver, og derefter kom der glimmer på. Man kan også bruge glimmer i forskellige farver til at dække æggene med. Børn elsker glimmer, og de kommer bestemt til at elske at putte glimmer på æggene. Akrylmaling kan også bruges til at gøre påskeæggene unikke. Eksperimentér med at farve og matche farver, og inddrag børnene i at male æggene, for de synes, det er sjovt at male og designe deres egne æg. En anden moderne måde at gøre det på er at have påskeæg, der lyser i mørke. Til dette design skal du bruge maling, varmt vand og eddike, der bliver til en væske, du kan vende dem i. På denne måde kan børnene nyde påsken ved at gå på æggejagt om natten. Uanset hvilket design du vælger til dine påskeæg, skal du bare bruge din fantasi og din kreative side, så du kan finde på nyskabende idéer til, hvordan du kan designe dem. Når alt kommer til alt, er det i sidste ende dig og din familie, der skal kunne lide dem.

2. Påskeharedekorationer – påskeharer er nok det, der symboliserer påsken mest. Som nævnt ovenfor symboliserer de nyt liv, og en af de mest brugte påskeharedekorationer er påskeharer i stof eller metal. Du kan også klæde dig på med påskeharer eller bruge dem som smykker. Halskæder og øreringe er populære og særligt, når påsken nærmer sig. Giv bordet noget centralt ved at bruge påskeharer lavet af paprør, og du kan endda bruge flere, så påskeharen repræsenterer et familiemedlem. Påskeharer er den sejeste måde at dekorere et hus på. Du skal bare lægge en påskehare eller flere små i en kurv sammen med andre påsketing som chokoladeæg, påskesmåkager og lignende. Børn nyder at lave en sådan kurv sammen med dig... og selvfølgelig også at spise de forskellige ting.

3. Påskehat – denne dekoration er en europæisk tradition, hvor man har blomster på en hat for at fejre foråret. Det udviklede sig til, at kvinder fejrer påske ved at vise deres hatte frem til deres familier og venner, hvorefter den med den bedste hat får en præmie. Sådanne hatte kan ses i butikker i USA, der kappes om, hvem der kan have de bedste hatte i deres vinduer.

4. Påskeblomster – du må ikke glemme, at påsken i mange lande finder sted om foråret. Så det er en klog beslutning at have blomster i dit hjem til at minde dig om, at denne årstid symboliserer håb. Blomster kan udgøre et centralt punkt i din indretning, og så er der også alle de fysiske og psykiske fordele, som de giver. Her kan du se nogle blomster og deres betydning i påsken.

                    - Liljen – denne blomst er som regel hvid og symboliserer renhed og det gode, hvilket minder kristne om Jesus                                           Kristus' renhed og perfektion.

                    - Passionsblomster – disse blomster hjælper kristne til at huske Jesus Kristus' kortfæstning og død. Blomsten har                                             tre støvdrager, der repræsenterer de tre sår, som Jesus fik, da han blev sat op på korset. De kan også                                             repræsentere Treenigheden. Cirklen og kronblade repræsenterer tornekronen og bladene                                                                 repræsenterer det spyd, som Jesus fik i siden.

Vi håber, at disse idéer til påskedekorationer kan være dig til hjælp, så du kan få dit hjem til at se levende ud under denne betydningsfulde højtid. Du må ikke glemme at involvere dine familiemedlemmer, så de også kan nyde godt påsken og få en forståelse for den. Glædelig påske!

Hurtig levering

Din bestilling sendes inden for 1-3 dage, og du har altid fri fragt. Tapetlim er inkluderet.

100% garanti

Vi vil kun have tilfredse kunder. Derfor har du altid 30 dages returret, og du får pengene tilbage, hvis du ikke er tilfreds.