Skab dit eget Marrakech med marokkansk indretning

Marokkansk indretning viser med sine detaljer, tekstur og geometri landets mangfoldige historie. Denne artikel fortæller dig alt, du skal vide om marokkansk indretning, og hvordan du får en marokkansk stemning derhjemme.

Skab dit eget Marrakech med marokkansk indretning.

Prøv Marokkansk design ved at besøge Marrakech

Hvordan vil du beskrive Marrakech? De fleste mennesker, der har været der, vil beskrive den som værende rig på kultur, og dette ses let i omgivelserne, for eksempel indbyggernes beklædning, religiøse praksisser, institutioner, infrastrukturens design og dekorationer. Marrakech er en af de største byer i Kongeriget Marokko, faktisk er det den fjerdestørste by efter Casablanca, Fes og Tangier. Det er en antik by, hvilket set ved indbyggernes kulturelle praksisser og livsstil. Byen er en grundlæggende komponent i Marokkos kultur og økonomi.

Hvis du skal besøge Marrakech, er der mange spændende ting at foretage sig. For eksempel kan du besøge souk'en eller markedspladsen, hvor du kan forhandle med de handlende, så de kan give dig en fair pris for deres varer. Souk'en har en masse skønne varer og souvenirer såsom silke, hjemmesko, puder, smykker og meget mere. Du skal huske at besøge de forskellige seværdigheder og turistdestinationer i byen:

1. Atlasbjergene – snekædte bjerge og omgivelserne omrking er perfekte til turister

2. Maison de la Photographie – et museum med en samling af mere end 6.000 originale fotografier taget på et tidspunkt mellem 1870 og 1950.

3. Majorelle Garden i New Town – en botanisk have med et arkæologisk museum, hvor du kan finde Marrakech' museum for islamisk kunst.

Man skal selvfølgelig aldrig glemme at drikke te. Husk på, at marokkanere er generøse og venlige mennesker, og når de har muligheden, inviterer de dig på myntete, der serveres kold eller rygende varm.

Marokkansk arkitektur er bestemt ikke noget, det kommer til at skorte på, når du besøger Marrakech, da det selvfølgelig er over det hele. Noget karakteristisk ved marokkansk arkitektur er hesteskoen, som kan ses i alle aspekter af marokkanske huse såsom døren, entréen og vinduet. Du kan også se kupler, som bruges til altre og historiske monumenter.Til dørene bruger man flotte metaldetaljer, indgraveringer og farver. Vinduerne har let buede ruder og er ikke så dekorerede som dørene.

Et andet åbenlyst design i marokkanske huse er Mashrabiya, der er et islamisk gitter, der fremstilles af store træstykker i geometriske mønstre. Et springvand er også normalt i husene, og de er lavet af marmor eller cement og bygges midt i gården, stuen eller gæsteværelset.

Marokkansk indretning er også rigtig godt, da det bevarer et klassisk look og også bruger moderne ting. Her er fire nøgleelementer i marokkansk indretning, som du vil lægge mærke til: ting af træ, gips, metal og keramik.

At skabe den rigtige stemning med marokkanske dekorationer

Marokkansk arkitektur og indretningsdesign blev påvirket af forskellige kulturer og religioner, som kan fremstå såvel traditionelle som moderne. Marokkanske dekorationer og marokkansk design kan beskrives som rigt, luksuriøst og eksotisk med stærke farve og former, som fanger øjnene og går lige i hjertet på designere og mennesker generelt.

De følgende er varemærkerne i marokkanske dekorationer og indretning. De har et klassisk look med et snært af det moderne:

1. Stærke farver – traditionel marokkansk indretning bruger farver, som kan være både strålende og stærke samt afdæmpede og og lidt svagere. Farvene afspejler som regel ørkenens og havets nuancer og kan kombineres med strålende rød, orange, grøn og blå. Baggrunden er som regel neutral.

2. Særlige og luksuriøse møbler – Marokkos varmærke inden for indretningsdesign er disse møbler, der er specielt udhuggede, ekstravagente og polstrede.

3. Tæpper – Marokko har bidraget meget til den globale tæppeindustri. Man har skabt nogle af verdens mest kendte tæpper, som kan bruges i sofaen samt sengen. Tæppernes design er som regel farvefuldt og med geometriske mønstre.

4. Tekstiler – stoffer som silke bruges af designere og boligejere som rumopdelere og gardiner og til at beskytte møblerne.

5. Fliser – fliserne bruger lige som tæpperne mere på geometriske mønstre

6. Lygter – marokkanske lygter er fremstillet af messing og kobber og har et særligt design, så de giver skygger omkring dem, når de hænges op på væggen.

Du behøver ikke at have al din marokkanske indretning i et hjem. Hvis du ikke har så mange penge, kan du fordele de forskellige genstande. Kig på loppemarkeder og i genbrugsbutikker for at se, om det ting, du skal bruge, kan fås der. Ellers kan det være på tide at tage i butikkerne.

Hurtig levering

Din bestilling sendes inden for 1–4 dage, og du har altid fri fragt. Tapetlim er inkluderet.

100% garanti

Vi vil kun have tilfredse kunder. Derfor har du altid 30 dages returret, og du får pengene tilbage, hvis du ikke er tilfreds.