Måltilpassede tapeter og print, fri fragt. Sendes inden for 1-3 dage.

Lav en oversigt over idéer og indfald i en bog eller kollage, før du indretter dit hjem

En humørtavle eller idébog er en slags kollage, der udgøres af billeder, tekster eller dele af genstande, der er nødvendig for at få den endelige plan eller idé. Brugen af humørtavler eller idébøger kan give dig en generel idé om, hvad der kommer til at ske. I denne artikel giver vi dig nogle til, hvordan du kan skabe og bruge en humørtavle eller idébog, før dit hjem renoveres.

En humørtavle eller idébog er en slags kollage, der udgøres af billeder, tekster eller dele af genstande, der er nødvendig for at få den endelige plan eller idé. Brugen af humørtavler eller idébøger kan give dig en generel idé om, hvad der kommer til at ske. I denne artikel giver vi dig nogle til, hvordan du kan skabe og bruge en humørtavle eller idébog, før dit hjem renoveres.
Lav en oversigt over idéer og indfald i en bog eller kollage, før du indretter dit hjem

At lave en idébog eller humørtavle før du indretter dit hjem

Du har nu i flere måneder eller uger overvejet at renovere dit hjem. Når du tænker på et projekt, kommer der en masse idéer op i hovedet... så mange ting at tænke over såsom vægfarve, vægdekoration, møbler og forskelligt tilbehør, lys... faktisk næsten alt! Du tænker hele tiden på disse ting, og du kommer helt sikkert til at opleve, at du ikke ved, hvor du skal starte. Her kommer en humørtavle eller en idébog ind i billedet. Brugen af en humørtavle eller en idébog illustrerer visuelt den stil eller det design, du ønsker at opnå.

Her er nogle tips til, hvordan du laver en humørtavle, der kan være grundlaget for at designe dit drømmehus:

Hvorfor lave en humørtavle?

Når du går i gang med at planlægge, kan du se de ting for dig, som du ønsker at indføre i dit hjem. Du forestiller dig dine vægge i lyse farver, indendørsplanter, typen af stof og dekorative genstande. Hvordan planlægger du, at få alt dette udført? Ved at bruge en humørtavle kan du se dine idéer, vælge en stil og vigtigst af alt vælge de genstande, der passer sammen og kommer til at gøre det hele mere håndgribeligt.

Hvor skal man starte?

For det første skal man være inspireret. Hvordan bliver man det? Nutildags er det ikke svært at finde inspiration. Man kan finde den på internettet, i den virkelige verden, blade og i andet læsemateriale. På denne måde kan du samle idéer fra forskellige kilder og få et nyt perspektiv. Der er ofte sider online, hvor du kan downloade skabeloner til humørtavler, og andre onlineressourcer, som beskriver, hvordan du kan skabe din egen humørtavle. Der er desuden apps tilgængelige, som du kan downloade på din ipad eller tablet.

Det er en god idé først at skabe en fysisk humørtavle, da det giver en visuel og håndgribelig fornemmelse. Du kan bruge en hvilken som helst tavle – en hvid tavle, en tavle af kork og lignende. Den skal blot være funktionel. Når du bruger sådanne tavler, kan du samle dine idéer og sætter dem op på tavlen, hvilket er en stor hjælp, når du skal bestemme dig for at et design, du kan lide. Det bidrager desuden til, at du ikke køber ting, du ikke har brug for.

Hvad skal jeg sætte på min humørtavle?

Faktisk kan du sætte hvad som helst op på tavlen. En hvilken som helst idé, du kommer på. Det kan være udklip fra et blad eller print fra internettet, farveskemaet, farveprøver, tapetprøver, stofprøver... alt, som du mener kan være nyttigt i dit projekt. Når du har samlet de ting sammen, du skal bruge til projektet, skal du skille dig af med de ting, du ikke mener du kommer til at bruge i det design, du har valgt. Brug en humørtavle, hvor du kan få en idé om, hvad du har brug for, og hvad du kan skille dig af med.

Skab en balane på humørtavlen ved at tjekke, om der er, hvad der skal være af de forskellige ting såsom farve, tekstur og mønstre. Passer farverne sammen? Passer apparaturet og de andre elektriske anordninger sammen, og er der plads til dem i rummet? Det kan også være, du skal tænke på at få råd fra en person, der har erfaring med indretningsdesign. Målet er, at du kan konkretisere de idéer, du har i hovedet.

Hvor får man idéer og inspiration?

Som med alt andet kunst skal kunstnere have inspiration, før de går i gang. I dette tilfælde skal de være i stand til at se den kunst, de skal i gang med, først. Det er det samme med en humørtavle, hvor det kan være svært at få inspiration, men det er kun svært hvis du ikke er klar over, hvor du skal kigge. I dag er det lettest at få inspiration online, hvor der også er eksempler på en humørtavle eller en idébog. Bøger, blade, tidsskrifter og andet læsestof kan være interessant, når du skal skabe en humørtavle eller en idébog.

Tænk kreativt, og du kan måske få inspiration fra en café, et hotel eller endda fra en vens hjem. Glem ikke at tage et billede af de ting, du kan lide, og sæt dem op på din humørtavle. På denne måde kan du få en retning, som du har brug for, når du skal renovere dit hjem.

Hurtig levering

Din bestilling sendes inden for 1-3 dage, og du har altid fri fragt. Tapetlim er inkluderet.

100% garanti

Vi vil kun have tilfredse kunder. Derfor har du altid 30 dages returret, og du får pengene tilbage, hvis du ikke er tilfreds.