Fold dekorative julestjerner af tapet

Julestjernen er et sjovt og fint jule-DIY-projekt, der straks bringer julestemningen på banen. At den desuden kan varieres i form og størrelse gør den relevant år efter år. I denne artikel viser vi dig, hvordan du kan lave glitrende dekorative stjerner til at dekorere pakkerne, dekorere et dækket bord eller hænge i juletræet for at nævne et par eksempler.

Små stjerner af tapet

Sværhedsgrad

Let

Tid

20-30 min 

Til 2 stjerner har du brug for:

  • Tapet 10x45 cm
  • Lineal
  • Pen
  • Saks
  • Snor
  • Limpistol 
  • Glimmer
  • Flydende lim
  • Pensel

Start med at klippe eller skære en strimmel af dit tapet, der måler 10 x 45 cm. (Photowalls tapetstykker er 45 cm brede, så vi benytter lejligheden til at lave to stjerner på én gang.) Fold den i to og del, nu har du to rektangler, der er 22,5 x 10 – perfekte til to små julestjerner. Læg den ene rektangel til side, og lav en ad gangen. 

Fold rektanglen i midten med motivet indad. Lav markeringer på langsiden yderst mod kanten ved 2,5 cm, 7,5 cm, 12,5 cm og 17,5 cm. Flyt linealen lidt ned på papiret og lav markeringer ved 0 cm, 5 cm, 10 cm, 15 cm og 20 cm. Disse prikker vil nu danne spidser. 

Skær zigzag langs dine markeringer, og skær til sidst de sidste 2,5 cm af præcis som på billedet. 

Fold med harmonikafoldning over hele papiret. Sørg for, at både den første og den sidste fold går nedad. Det er vigtigt, for at det ser godt ud, når du sætter stjernen sammen.

Pensl lim langs stjernens yderkant og drys med glitter. Ryst eventuelt resterende glitter af og lad tørre. 

Når limen er tør, skal du folde den sammen snurre den rundt og binde fast sammen i midten med et stykke snor.

Lim åbningerne sammen med en limpistol eller en anden hurtigtørrende lim. Klem til og lad tørre. 

Gør det samme med dit andet rektangel, og du har nu to fine julestjerner.

Du kan bruge disse stjerner til mange forskellige ting. Fastgør et stykke snor til en af spidserne, så har du smukt juletræspynt til at hænge på træet.

Du kan også pynte et dækket bord eller lave bordkort med stjernerne. Læg en lille håndskrevet seddel oven på stjernen og læg den på tallerkenen eller ved servietten. 

Eller du kan pynte dine julegaver med en stjerne for at  give det lille ekstra!

Varier dine stjerner med forskellige tapeter. De tapeter, vi har brugt her, er Watercolour - Dark Emerald, Abstract Red, Marble Sands og Marble Breeze - Ivory.

Hurtig levering

Din bestilling sendes inden for 1–4 dage, og du har altid fri fragt. Tapetlim er inkluderet.

100% garanti

Vi vil kun have tilfredse kunder. Derfor har du altid 30 dages returret, og du får pengene tilbage, hvis du ikke er tilfreds.