DIY – Lav dine egne knopper til børneværelset

Kroge, knagerækker og knopper er en indretningsdetalje, der både har en praktisk funktion, men også er flot på børneværelset. Med enkle midler kan du faktisk lave dine egne.

Med en lidt tykkere rundstang og nogle tiloversblevne stykker krydsfiner kan du lave dine egne personlige knopper til dit hjem. Her vil jeg lave en opsætning af frugtknopper til at hænge tøj, tørklæder og andet på.

Lav flotte frugtknopper i træ til børneværelset

Sværhedsgrad

Middel

Tidsforbrug

2-3 timer

Du skal bruge:

  • Krydsfiner
  • Rundstang ø 25 mm
  • Skruer, der er lange nok til at gå gennem hele knoppen + ind i væggen
  • Stiksav
  • Sandpapir
  • Bor
  • Hobbymaling

Start med at tegne den form, du vil have på dine knopper/kroge. Du kan enten skitsere den på et stykke papir eller direkte på krydsfineren. Jeg laver dem i form som citrusfrugter, så de passer sammen med plakaten Orange Tree, som hænger på væggen. 

Sav frugterne ud, og slib dem glatte med sandpapir. Det kan sagtens gøres i hånden, men så er det bedst at lave former, der ikke har for mange små detaljer. 

Når du er tilfreds med formen på dine træfrugter, kan du male dem med hobbymaling. 

Sav 4 cm lange stykker af rundstangen, som skal blive til afstande mellem væg og frugt. Rundstangen kan også bruges til at hænge bøjler på. 

Forbor et hul gennem rundstangen med et bor, der har samme diameter som skruen. Det er en god idé at gøre dette, så rundstangen ikke revner, når man sætter skruen i.

 

Forbor også gennem frugten. Hvis du vil lave et pænere hul og skjule skruehovedet, kan du bore et par millimeter med et bor, der har samme diameter som skruehovedet og dermed forsænke det. 

 

 

Skru skruen igennem frugten og rundstangen. Du kan også male bagsiden og rundstangen, hvis du vil. Skru den derefter fast på væggen, hvor du vil have den. Husk at bruge en skrue, der passer til din væg, når du gør det. 

 

Til sidst skjuler vi skruehovedet ved at male over det med lidt hobbymaling. Jeg valgte bare at male det, men hvis du vil gøre det endnu flottere, kan du spartle skruehovedet, slibe det og så male det. Husk i så fald at gøre det, når knoppen sidder på væggen.

 

Færdig!

 

Anna María Larsson er skaber, inspirator og DIY-professionel. Hun tror fuldt og fast på, at alle er kreative og kan skabe, det kræver bare lidt øvelse. Kan med jævne mellemrum ses i tv og til workshops og forelæsninger. Hun deler de ting, hun skaber og bliver inspireret af på bloggen og Instagram-kontoen @dnilva

Hurtig levering

Din bestilling sendes inden for 1–4 dage, og du har altid fri fragt. Tapetlim er inkluderet.

100% garanti

Vi vil kun have tilfredse kunder. Derfor har du altid 30 dages returret, og du får pengene tilbage, hvis du ikke er tilfreds.