Måltilpassede tapeter og print, fri fragt. Sendes inden for 1-2 dage.

  Interview med illustratoren Saga-Mariah Sandberg

  Saga-Mariah Sandberg står bag designet af tapetkollektionen DAWN CHORUS. Kollektionen er inspireret af nordisk natur og består af otte håndtegnede tapetmønstre med flotte forårsblomster, pragtfulde roser og svenske skovbær. Her fortæller Saga-Mariah om sin kærlighed til naturen og inspirationen bag tapetmotiverne.
  Dawn Chorus Collection

  Kan du fortælle lidt om inspirationen bag kollektionen DAWN CHORUS?
  Min inspiration for den her kollektion var forårs- og sommertegn, som vi længes efter at se; den første blå anemone eller de første skud på piletræerne, den første blågrå rose, som folder sig ud, eller modne brombær, som vi forventningsfuldt leder efter i skoven eller haven. Fuglene, som hvert år bygger rede i træerne, skovsyren, som venter på at blive spist.

  ‘Dawn Chorus’ henviser specifikt til fuglenes sang om morgenen, som er et af vores mest elskede forårstegn! At vågne op til fuglesang efter en lang og kold vinter er en fryd for øret, og i Sverige fejrer vi stadig den gamle tradition ”Gökotta”, hvor man om foråret står tidligt op for at høre gøgens sang.

  Hvordan ser din kreative arbejdsproces ud?
  Jeg begynder med at gå ud fra et specifikt sted i naturen. Herefter planlægger jeg de elementer, som repræsenterer stedet, og til sidst sætter jeg dem sammen til et mønster!

  Hvor finder du din inspiration? Er der noget særligt i naturen, som du inspireres af?
  Hvert hjørne af naturen fascinerer mig, selv grævlingens efterladenskaber er sjove at se på i sensommeren, når man kan se, hvad den har fået at spise. Det er lige så sjovt at stoppe op og se, hvad myrerne bærer med sig til tuen, som det er at se regnbuen over marken i den tidlige morgendis. Men netop med denne kollektion ledte jeg med lys og lygte efter de første tegn på forår og sommer. Jeg lyttede til svenske folkesange som Friske forårsvinde, Længsel efter landet, Ude i vor have og Gustaf Frödings Spadseretur i hjemegnen, og jeg hentede inspiration derfra. Man kan sige, at det blev et møde mellem folkeromantik og feltbiologi.

  Hvilke farver er du glad for lige for tiden?
  Lys, kold violet som engviolerne, frisk grøn som engelsød og himmelblå som rødhalsens æg.

  Hvad kan du bedst lide ved dit arbejde som illustrator?
  Udover at male hver dag hvilket er det bedste, jeg ved, så er det, at jeg kan inderette min arbejdsdag, som jeg vil. På den måde er der plads til indskydelser og til mine behov. At kunne gå i afslappet hverdagstøj til atelieret en dag og i en flot kjole den næste!
  Nogle gange kræver det fokus, og så vil jeg arbejde i stilhed, men andre gange er der brug for energi, og så arbejder jeg til musik.

  Hvert tapetmønster svarer til et specifikt sted i naturen, vil du fortælle lidt om nogle af motiverne?

  Skovlysningen – (The Forest Meadow)

  I det her tapets skovlysning er der violer, blå anemoner, sangdrossel-æg, sommerfugle, liljekonvaler og linnæa. Lysninger har en anden vegetation end den omkringliggende skov, hvilket betyder, at den udgør en anden biotop. En biotop er en biologisk betegnelse for et sted, hvor specielle egenskaber gør, at visse organismer trives bedre end andre. Biotopen påvirker derfor hvilke dyr og planter, som lever i området. Dette gør små lysninger i skoven til de specielle steder, vi oplever som så magiske!

  Forest Meadow

  Tapetmønstret - Kerstin

  Dette er et vildrosemønster, som er sammensat af illustrationer malet af fra de blågrønne roser, som vokser rundt om Astrid Lindgrens barndomshjem i Näs, og de pudderlyserøde klatreroser som voksede på vores husmur, da jeg var barn. Jeg plejede at plukke deres kronblade i sensommeren og lægge dem i en krukke, så jeg kunne dufte til dem. Jeg forestillede mig, at kronblade var silkelagner og silketæpper til billerne, som plejede at sidde i roserne.

  Mønstret er opkaldt efter min farmor Kerstin, som elsker roser. Hjemme hos hende er alt flot mønstret - stole, gardiner, duge, servietter, kjoler, puder og service har rosenmønstre. Min farmor er kunstner og elsker også at male roser, så jeg vil dedikere dette tapet til hende.

  Kerstin (bright)


  Moshaven – (The Fern Garden)

  Er inspireret af de gamle skoleplakater fra biologilokalet, her ville jeg indfange steder i vores nordiske natur og det spændende liv, som vokser der. Løvskov og skyggefulde haver er natursteder, hvor du kan se bregner, karplanter og mos, som byder dyrene og insekterne velkommen.

  The Fern Garden

  Her kan du se alle motiver fra Saga-Mariah Sandbergs tapetkollektion DAWN CHORUS.

  Du kan måske lide følgende historier


  Hurtig levering

  Din bestilling sendes inden for 1-2 dage, og du har altid fri fragt.

  100% garanti

  Vi vil kun have tilfredse kunder. Derfor har du altid 30 dages returret, og du får pengene tilbage, hvis du ikke er tilfreds.