Måltilpassede tapeter og print, fri fragt. Sendes inden for 1-2 dage.

  Indretnings-trends i 2020 - de 6 største trends for året

  Nyt årti og nye trends. Hvordan ser indretnings-trendsene for 2020 virkelig ud? Hvad skiller sig ud på de store indretningsmesser? Anna María Larsson hjælper dig med at navigere i trendjunglen.

  Foto: Anna María Larsson

  Tid til samvær

  Vi ønsker, at 2020 skal være et sjovt år. Det bliver de glade 20'ere igen, men med opmærksomhed. Vi vil have tid til at være sammen og gøre sjove ting med dem, vi kan lide. Vi dekorerer vores hjem mere personligt, og vi vil have møbler med en historie. Noget vi hellere vil have end noget masseproduceret, som alle har. Tid er blevet et statussymbol og det at have tid til middage, socialt samvær og personlige møder er meget værdsat. Og da alle ønsker et personligt hjem og har deres egen stil, er alt også tilladt. Derfor er de mange forskellige farver, der forudses til at blive årets trendfarver.

  Farver

  I år er det ikke kun EN farve, der er årets farve. I stedet ser vi flere forskellige farver der udnævnes til dette års farve. Det er alt fra forskellige gule nuancer til en klassisk blå, mere jordagtige brune toner og lyserøde. Og det er sandsynligvis lige det. Farve er lige det, alt er tilladt. Vi ønsker at skabe et hjemligt præg og skabe et hjem at trives i. Hvid er gået fra at være den neutrale standard til neutral og "umalet" i stedet for at være i beige og grå toner. På de få steder, vi har hvidt, er dette et valg snarere end en standard.

  Selvom alt er tilladt indenfor farve, er nogle farver stadig mere trendy end andre:

  Gul

  Foto: Anna María Larsson og Beckers

  Den gule farve har været med tidligere sæsoner, da vi har set meget af en sennepsgul variant, og derefter måske hovedsageligt som en detaljeringsfarve, helst også i kombination med lyserød. Vi fortsætter det nye årti med gult, men nu i flere nuancer, og også på større overflader. Vi kan se alt fra de mere sofistikerede let dæmpede grå-gule nuancer til de mere friske solgule.

  Blå

  Foto: Jotun

  Den blå farve er også et sikkert kort i 2020. Vi ser meget klassisk blå, der giver stabilitet og ro. Men også den klare blå farve for dem der vil udtrykke sig lidt mere. Blåt i alle dets nuancer er rigtigt og fungerer på alt fra detaljer til hele værelser.

  Grøn

  Foto: Jotun

  Vi ser stadig en masse grønne nuancer. Det er alt fra grågrønne og små toner til den mere farverige grønne. Her kan du vælge, om du vil have grøn til at være den førende farve og derefter kombinere med for eksempel hvid. Eller ønsker du, at det skal være et frækt supplement til en anden farve såsom lyserød?

  Lyserød

  Foto: Beckers

  Lyserød fortsætter med at være en trendfarve, men som nu næsten er blevet et naturligt element uden at blive for lyserød. Måske er vi blevet vant til det? Lyserøde varme toner giver en hyggelig og dejlig fornemmelse. Vi ser også brændte lyserøde toner på både detaljer og vægge.

  Brændte og varme nuancer

  Foto: Jotun

  Vi ser en masse jordlige og brændte nuancer. Det spænder fra brune til varmere orange-røde toner.

  Bæredygtighed - den trend, der ikke er en trend

  Det er tydeligt, at tempoet er aftaget. Trends ændrer sig ikke så hurtigt, og den trend, der i dag måske er enselvfølge snarere end en trend – bæredygtighed – er stadig i fokus hos virksomheder, der i stigende grad tilpasser sig og arbejder i langsommere cyklusser og med mere holdbare materialer. Forbrugerne er begyndt at stille krav, og for at holde trit med og ikke føle sig overset, skal produktioner og valg af materialer gennemgås.

  Holdbare og nye materialer

  FotoAnna María Larsson

  Vi ønsker, at de møbler, vi har, skal være lavet af holdbare, ægte og klimasmarte materialer. Vi ser nye materialer produceret af gamle materialer og virksomheder bliver bedre til at tænke cirkulært. Vi vil skabe boliger med materialer, der genanvendes, eller som kan genanvendes. Gamle plastflasker bliver blandt andet til tæpper og opbevaringskurve. Hårdtpresset stof bliver til en stol, og gammelt papir bliver til smukke krukker. Hvis det ikke er genanvendt, vil vi se ægte materialer som træ, kork, kurv, uld, linned og glas. Træ er et populært materiale, og valget af træsorter og oprindelse er vigtigere end det har været længe. Flere svenske træsorter kan igen indtage deres plads i rampelyset.

  Håndværk og unikt

  FotoAnna María Larsson

  Det ægte håndværk værdsættes endnu mere, vi ser en masse keramik og skulpturer i alt fra rå lidt ru former, til det runde og legende. Her er det vigtigt, at det skal føles som om det er et håndværk eller kan være det.

  Runde former

  FotoAnna María Larsson

  En anden klar tendens er de mere runde former af større møbler som sofaer og lænestole. De er runde, næsten lidt klodsede møbler med bløde kurver og hjørner. Det er legende, klodset og blødt i en dejlig kombination.

  Photowall fortolker Formex - 3 trends til foråret og sommeren 2020

  Forud for hver Formex-messe præsenterer Formex (den største messe for nordisk indretningsdesign) tre overordnede trends for sæsonen. Dette års trends er Negative Space, Concrete Brutalism og Sensational Flow. Her er en række favoritter fra vores sortiment, der matcher de trends:

  Negative Space

  Space - Erica Jacobson, Fractal Pale Green and Ochra - Lemon

  Forest - Winter Ash - Tove Berggren

  Concrete Brutalism

  Flaking Plaster Wall - Grey - M. Stenströmer

  Peaks - 1x / Daniel Fleischhacker, Archform - Shades of Brown

  Sensational Flow

  Pink Earth, Gradient - Bluish

  Syre - Pink - Frida Clerhage

  ---

  Anna María Larsson er skaber, inspirator og DIY-professionel. Hun tror fuldt og fast på, at alle er kreative og kan skabe, det kræver bare lidt øvelse. Kan med jævne mellemrum ses i tv og til workshops og forelæsninger. Hun deler de ting, hun skaber og bliver inspireret af på bloggen og Instagram-kontoen @dnilva.

  Du kan måske lide følgende historier


  Hurtig levering

  Din bestilling sendes inden for 1-2 dage, og du har altid fri fragt. Tapetlim er inkluderet.

  100% garanti

  Vi vil kun have tilfredse kunder. Derfor har du altid 30 dages returret, og du får pengene tilbage, hvis du ikke er tilfreds.