Gørfamilieportrættet sjovt igen

Nogle af de fotografier, vi ser, forekommer kedelige af forskellige grunde. Her giver vi dig tips og innovative måder, hvorpå du kan gøre dit familieportræt sjovt og spændende på samme tid.

Gør familieportrættet sjove igen

I den digitale tidsalder, hvor mange mennesker ejer en smartphone eller et digitalkamera, tager vi billeder af næsten alt, vi ser og oplever. Det kan være sjovt at tænke på, at man selv, før man spiser, tager et billede af det, man skal indtage og lægge på de sociale medier. Vi beholder de fleste af disse billeder, da de har en betydning for os. Familiebilleder er dem, vi aldrig lærer at give slip på. Vi værdsætter hvert øjeblik med vores familie. Selv den mest simple aktivitet eller begivenhed betyder noget for os. Dette gør vi, fordi vi før eller siden måske skal et nyt sted hen grundet arbejde, studier, eller måske fordi vi skal have vores egen familie.

Før vi siger farvel til vores familie, hvorfor så ikke prøve at tænke ud af boksen og skabe idéer til et sjovt og spændende familieportræt, der er noget familiemedlemmerne husker. Når du har fået taget nogle gode billeder, kan du vælge at fremvise dem på en fotovæg, hvilket er en af de mest innovative måder at fremvise familieportrætter på.

Tips til at skabe sjove familieportrætter

Her er nogle tips til, hvordan du kan få et fantastisk familieportræt, som du kommer til at elske:

1. Når det er nødvendigt, skal du bruge en trefod – der er mange fordele forbundet ved at bruge en trefod, særligt hvis du ikke har taget så mange billeder før. Nogle gange, når du tager et billede, har du en tendens til at fokusere på det håndholdte kamera, hvilket kan blive ubelejligt på et tidspunkt. Nogle gange skal vi interagere med subjektet for at gøre det tilfreds, hvilket f.eks. kan være i form af en samtale med dem, mens der tages billeder. Subjekterne skal føle sig tilpasse med det, de laver. Du kan også samtidigt tilpasse dit kamera, når det er nødvendigt, uden at det er irriterende at skulle gøre.

2. Brug af tilstanden manuel eksponering – brug denne indstilling, hvis du er godt bekendt med miljøet. Hvis du mener, at du har kontrol over alle elementer i omgivelserne, som påvirker billedet, kan du bruge denne indstilling på dit kamera. Et familieportræt passer godt til denne indstilling.

3. Ordnede objekter – den mest almindelige stil, når du skal tage fotos er at subjekterne er på en lige linje, hvilket kan være en smule kedeligt. Prøv at ordne dine subjekter på en diagonal linje, hvilket kan se mere dynamisk ud sammenlignet med den forrige. Anbring dine subjekter på en sådan måde, at det ikke ser ud som om, deres hoveder er lige over hinanden eller lige ved siden af hinanden. Brug stole, som nogle kan sidde på, mens andre står op. På denne måde kan du justere subjekternes højde.

4. At låse fokuseringen – dette er tidspunktet til at bruge en trefod, og hvis du er klar over, at subjekterne ikke kommer til at flytte sig, men det er dig der kan flytte dig (for at komme tættere på eller længere væk fra subjekterne). I et sådant tilfælde skal du låse kameraets fokus, og fokuset kommer derfor ikke til at ændre sig i de forskellige bileder, du kommer til at tage til dit familieportræt.

5. Lad dem være børn, for børn er jo børn. De ser altid ud, som om de leger eller måske endda foretager sig narrestreger. Lad dine subjekter posere naturligt, og hvis de ønsker at komme med tegn, så lad dem gøre det. På denne måde vil billederne ser dynamiske ud og ikke kedelige, som traditionelle billeder gør det. Lad dem more sig og føle sig tilpas.

6. Få subjekterne til at bøje sig lidt – vi har en tendens til at være stivryggede, når vi får taget et billede, hvilket kan få os til at se ud som statuer eller helte. Dette er ikke et så godt look på familieportrætter, som vi godt kan lide, ser så naturlige ud som muligt. Bed derfor subjekterne om at bøje lidt i ryggen, så de ikke ser så stive ud.

7. Lad dine subjekter udtrykke sig – som fotograf skal du kunne kommunikere med dine subjekter for at få rigtige og naturlige udtryk frem på deres ansigt. Så nogle gange skal du være en komiker eller endda en klovn for at kunne få dem til at smile naturligt.

8. Giv dem noget lys i øjnene – vær sikker på, at dine subjekter får lys i øjnene. Dette kan gøres på flere måder, f.eks. ved at vælge det rigtige tidspunkt på dagen og bruge reflektoren eller kameraets blitz.

9. Få dem til at posere – det kan godt være, at det er en god idé at få dine subjekter til at posere for eventuelt at skjule lidt af deres kroppe. Det kan f.eks. være, at du kan få personer med bare en lille smule for meget på sidebenene til at skjule en lille smule af det. De kan også ligge ned på græsset og have børnene siddende oven på dem. På denne måde kan man skjule små maver og dobbelthager, og så er børnene også tættere på hinanden..

10. Hav det sjovt! På traditionelle familiebilleder ser personerne tit så alvorlige ud. Trenden nutildags er lidt mere skøre billeder. Bed dem om at gøre et eller andet, f.eks. at hoppe, skære ansigter... hvad som helst, som bløder det lidt op.

Et familieportræt kan blive sjovt, hvis personerne på dem bruger håndtegn til at live fotografierne lidt op. I skal aldrig være bange for at eksperimentere, og I skal lære det ved erfaring.

Dit eget personlige portræt på en fotovæg

En innovativ måde at vise sit familieportæt frem på er på en fotovæg. Du kan vise dine familieportrætter frem på forskellige måder, f.eks. i form af et fototapet. På den måde handler det ikke kun om minder, men også om at designe din indretning.

Det eneste, du skal gøre, er at vælge de fotos, du gerne vil have på en fotovæg. Hyr en professionel til at bestemme layoutet, så du kan få dem printet og sat op. Og så har du pludselig et indretningsdesign og et galleri med familieportrætter på din væg.