Sort/hvide tapeter

Det første vellykkede fotografi, der nogensinde er blevet taget og har overlevet den dag i dag, blev taget i 1826 af den franske opfinder Joseph Nicéphore Niépce. Fotoet hedder "La coLæs mereur du domaine du Gras" (udsigten fra vinduet i Le Gras) og viser udsigten fra Josephs arbejdsværelse i byen Chalon-sur-Saône. Eksponeringstiden var på omkring otte timer, hvilket gør belysningen på billedet lidt speciel, fordi solen havde skiftet position i løbet af disse otte timer. Der er sket meget inden for fotografiet mellem år 1826 og 2017, men noget, der ikke har ændret sig, er vores fascination af sort-hvide billeder.

Sort-hvide vægmalerier til et smukt, stilfuldt og klassisk look

Enkelheden i at blande sort-hvide farver, når man indretter, gør rummet både smukt og spændende. Der er en regel, der ofte følges inden for indretning: Hvert rum kan have brug for en eller anden form for sort farve, og det kan vi godt forstå. Sort farve er en meget nem måde at skabe en forbindelse mellem farverne i et rum på, hvilket gør det muligt at bruge farver, der normalt ikke nødvendigvis ville fungere sammen i et mindre rum. Den sorte farve både står i kontrast til og skaber harmoni mellem forskellige farver på samme tid. Selvom det er utrolig smukt at style et rum i kun sort og hvidt, kan det virke afskrækkende på nogle. En fremragende måde at få så meget sort og hvidt ind i rummet som muligt uden at risikere at gøre det for stift og indelukket er ved at blande det med andre farver, der er mere dristige og reflekterende. En sort-hvid væg og møbler i sort-hvide farver vil få et utroligt løft, hvis du blander farver som pink, gul, rød og trendy lilla ind i puder, tæpper, gardiner og andre stoffer. Når den smukke sort-hvide væg og de farvestrålende tekstiler fremhæver og supplerer hinanden, vil dit rum få sin helt egen personlighed, som det vil være svært ikke at elske. Tapeter som Stockholm Skyline Black og Weaving Wood Grey er perfekte til at bruge som basis for styling af stuen, og Ball Through Wall er et glimrende valg til et teenageværelse.

Farvekombinationen, der skaber rum

Uanset den faktiske størrelse af det rum, du indretter, vil det altid føles og blive opfattet som større, når du kombinerer disse to farver som det primære farvevalg i rummet. En stor stue vil blive endnu større, en hall vil føles indbydende, og hjørnet af et lille soveværelse vil blive forstørret og vækket til live på en måde, du aldrig havde troet var mulig. Hvis væggen bag sengen har en mørkere nuance af sort og hvid, som f.eks. vægmaleriet Pine Trunk bw wall mural, vil det se fantastisk ud med moderat mørke træbejdsede sengerammer eller natborde. Hvis væggen bag sengen er stylet i en lysere sort-hvid nuance med et knald på farven, som vægmaleriet Julia Butterfly, vil en røggrå sengeramme eller et natbord passe til vægmaleriet på et personligt plan. I en entré vil du måske gerne blive mødt af meget tydelige bløde og varme farver for at skabe en omfavnende modtagelse. Hvis du derimod ønsker en åben og opløftende velkomst, når du træder ind ad døren til dit hjem, er sort, hvid og grå glimrende farver. Et lyst gulv kombineret med tapetet Cuckoo's Nest vil løfte rummet på en fin måde, mens et lidt mørkere gulv kombineret med de sorte farver i vægmaleriet Norra Järnvägsgatan in Mono vægmaleriet vil give en mere rolig velkomst.
Produktoplysninger