Inspiration og tip til din billedvæg - dine egne indrammede billeder

Det kan være ret vanskeligt at beslutte, hvad man skal hænge på væggene. Vil du have en billedvæg fra gulv til loft, en gruppe på midten af væggen, et par print, der måske er lidt større eller noget helt andet? Mulighederne er mange, og fra dette år kan du bestille indrammede og formonterede print fra Photowall. Her kan du vælge mellem færdige designs eller dine egne billeder. Vi kigger nærmere på udvalget (det er enormt.) og lidt om, hvordan du kan tænke, hvis du vil skabe din egen billedvæg.

Alle fotos af: Anna María Larsson

Bredt udvalg af indrammede billeder i flere størrelser

Photowall har et utrolig stort udvalg af indrammede billeder. I øjeblikket er der over 13.000 motiver, så det første skridt er faktisk at begrænse dig selv en smule. Vil du have et bestemt tema, stil eller farve på din personlige billedvæg? Her på Photowalls hjemmeside kan du nemt filtrere eller søge, så du har et lidt mindre udvalg at se igennem.

Vælg motiv til din billedvæg

Når du først er startet med at se gennem alle billederne, vil jeg også slå et slag for at du favoritmarkerer de motiver, du kan lide lidt bedre, det gør du ved at trykke på hjertet i titlen. Det er smart af to grunde, delvis fordi du så nemt kan huske, hvilke motiver du kunne lide (du kan finde dine favoritter, på hjertet øverst til højre i hovedmenuen). Men det er også smart, da du kan se, hvordan dine billeder passer sammen på din fremtidige billedvæg. For når man opretter en billedvæg er det godt at se alle motiverne sammen og således skabe en følelse af, hvordan slutresultatet vil se ud. Passer farver, motiver osv. med hinanden?

Husk også, hvordan dit værelse ellers er dekoreret. Hvis du kan hente en farve, stil eller fornemmelse fra et andet sted i rummet og gentage den på væggene, skaber du et mere tankevækkende udtryk. En billedvæg i soveværelset kan have en helt anden fornemmelse end f.eks. billedvæggen i stuen. I soveværelset er det sædvanligt at vælge lidt mere rolige, mere harmoniske motiver, der indbyder til en god nats søvn, mens billedvæggen i stuen kan være lidt sjovere eller fortælle en anden historie.

Forskellige måder at planlægge en billedvæg på

En billedvæg kan virkelig ændre et værelse. Det giver en mere hjemlig fornemmelse, og du kan variere med forskellige motiver, men også på den måde, du hænger billederne på. Hvis du ønsker en mere struktureret fornemmelse, kan du vælge billeder i samme størrelse og hænge dem lige i et tekstureret mønster. Hvis du ønsker et mere frit indtryk, kan du hænge dem hulter til bulter.

Skab en personlig billedvæg med dine egne billeder

Det er bestemt altid lidt sjovere at sætte et personligt præg på hjemmet, end at det ligner en hvilken som helst mæglerannonce? Ved at have dine egne billeder og måske nogle personlige genstande på din billedvæg, kan du nemt skabe den følelse. Begynd med at fremstille et eller flere billeder, du virkelig godt kan lide, og lad det danne grundlaget for din billedvæg. Hvis du kun ønsker at bruge dine egne billeder, er det selvfølgelig fint. Photowalls indrammede billeder fås i otte forskellige størrelser fra 28x36 cm til 70x100 cm, og du kan også vælge, om du vil have en hvid kant eller ikke omkring hvert billede. Rammer fås i tre designs, sort, hvid og en naturlig træramme. Mulighederne er mange.

Her er hvordan jeg lavede min personlige billedvæg med indrammede billeder

I min stue har jeg en ret stor væg, der har stået tom i et stykke tid, og nu var det endelig tid til at lave en skøn billedvæg. Som basis havde jeg et billede, jeg tog, da jeg rejste på ferie i Italien for flere år siden. Vi kørte langs Amalfikysten og kørte gennem masser af hyggelige små landsbyer, det var smukt som et postkort, uanset hvilken retning, jeg pegede kameraet. Et af billederne, jeg tog, var af en mand, der sad og læste avisen på et lyserødt torv. Desuden føles det endnu mere rigtigt, at jeg helt faldt for den lyserøde trend og har til hensigt at fortsætte på den lyserøde/røde bane, som vi kan se mange steder i løbet af 2020.

Så jeg matchede mit eget billede med motivene Melancholy og Prima Ballerina og Abstract Clouds fra Photowalls store udvalg af indrammede billeder. For at få et lidt mere personlig præg valgte jeg et andet billede fra ferien til Italien, i et andet hus. Derefter valgte jeg at blande begge rammer med en hvid kant og ikke på mine indrammede billeder. Jeg synes, det gav en temmelig dejlig følelse at blande forskellige farver på rammerne, da det ikke ser føles så forstyrrende. Derfor kan jeg også blande andre billeder i fremtiden, hvis jeg vil udvide min billedvæg.

Hurtige fakta om Photowalls indrammede billeder

• Moderne og tidløse rammer fås i tre forskellige design – sort, hvid eller naturlig træramme

• Rammebredde 20 mm, rammedybde 24 mm

• Akrylglas, der giver mindre refleksioner, forbedret UV-beskyttelse og mere holdbart end almindeligt glas

• Bagsiden af pladen er forseglet med tape for at forhindre, at der trænger snavs ind

• FSC-certificeret

• 100% syrefri, og billederne vil ikke misfarves eller falme med tiden

• Billederne leveres formonteret, så du bare kan hænge dem op

---

Anna María Larsson er skaber, inspirator og DIY-professionel. Hun tror fuldt og fast på, at alle er kreative og kan skabe, det kræver bare lidt øvelse. Kan med jævne mellemrum ses i tv og til workshops og forelæsninger. Hun deler de ting, hun skaber og bliver inspireret af på bloggen og Instagram-kontoen @dnilva.