Børneværelse

Tips til valg af kunst til børneværelset: Kærlighed bor i et børneværelse. Den er i en mors øjne, når hun vugger sit barn i søvn, og den er i en fars blide berøring, når han omhyggeliLæs meregt svøber sit spædbarn. Denne uendelige kærlighed bør afspejle sig i dit barns værelse. Mens du forbereder dit barns kokon, får du her nogle tips til, hvordan du vælger det rigtige kunstværk til børneværelset.

Identificer din stil

Tag et objektivt kig på dit hjem. Er dit hjem overskueligt og moderne med en moderne opdateret følelse? Eller er du mere traditionel med et hus, der har en velbevaret atmosfære med souvenirs, der er blevet givet videre fra generation til generation? Måske er du en cocktail af disse to stilarter og blander og matcher elementer fra både det moderne og det traditionelle i dit boligområde. Moderne: Kig efter lærredsprints, der har kraftige striber, geometriske mønstre og former. Vælg et print, der ikke introducerer for mange farver i rummet, så det bevarer sin rene, overskuelige fornemmelse. Traditionel: Malerier går hånd i hånd med traditionel indretning. De supplerer hinanden ligesom en ramme og et billede. Vær ikke bange for at vælge prints om en fiktiv figur i et børnerim, eller vælg et kunstværk, der er rigt på tonalitet og farver. Sommerhus-stil: Et børneværelse i cottage-stil kombinerer omhyggeligt det bedste fra både den moderne og den traditionelle verden. En sjov måde at kombinere traditionelle malerier med moderne lærredsprints på er ved at indføre stregtegninger, som er enkle nok til minimalistiske modernister og har nok interesse til fransk landlig indretning.

Tænk på rummets arkitektur

Analyser rummets nøgne knogler. Se på loftet, vinduerne, væggene og gulvet. Alle disse elementer spiller en afgørende rolle i valget af de rigtige lærredsprints til dit barns værelse. Lys: Har rummet nok naturligt lys? Er der store vinduer i rummet? Hvis der ikke er nok naturligt lys i rummet, er et lyst og luftigt lærredsprint måske et bedre valg. Loft: Mange gamle huse har smukt højt til loftet. Desværre kan møbler i babystørrelse med hensyn til skala se malplacerede ud og virke for små. Ved at vælge højere, større lærredsprints, der fylder en væg, bliver øjet trukket opad og vil give illusionen om, at loftet og møblerne står i forhold til hinanden. Murstensvægge og fliser: Geometriske prints kan virke visuelt forvirrende, når de er placeret på murværk eller en fliseoverflade.

Det større billede er altafgørende

Sæt scenen ved at henlede opmærksomheden på et bestemt område som f.eks. barnesengen og fremhæve området ved at bruge et lærredsprint. Ved at sætte scenen kan du derefter fremhæve dit valgte tema ved at bruge dit print som inspiration til resten af rummet. Hvis børneværelset er en feprinsesses hvilested, kan du pryde hendes vægge med et maleri af mystiske feer, hvor nisser og alfestøv er i overflod, eller endnu bedre, låse hende inde i et sikkert tårn, hvor der aldrig kan ske hende noget ondt. Og hvis dit børneværelse er hjemsted for en kommende Christoffer Columbus eller Ferdinand Magellan, så vask væggen med et print med nautisk tema. Måske foretrækker dit barn at kigge på udsigten fra et træhus, fordi der er tid nok til at bekymre sig om at være voksen...

Mix og match

Har du nogensinde hørt, at man ikke kan blande mønstre og prints? Det kan du godt. Ved omhyggeligt at koordinere forskellige mønstre vil du skabe teksturer og dybde i dit børneværelse, som ofte kun ses i professionelt designede rum. Nøglen til en vellykket koordinering af en række forskellige mønstre er at holde sig inden for den samme farvepalet, så du ikke overvælder rummet.

Inspiration til baby

At indrette et børneværelse til et spædbarn kan være så sjovt. Der er så mange designs og prints at vælge imellem, at du nemt kan skifte temaer hver måned. Det er dog vigtigt at huske på, at nogle babyer kan trænge til stabilitet og kan finde tryghed i et miljø, hvor i det mindste nogle af malerierne forbliver de samme. Derfor er det vigtigt at huske, at et maleri med babytema måske virker sødt nu, men giver det plads til, at barnet kan vokse med maleriet? Vælg kunst, der vil vække dit barns interesse og stimulere dets fantasi. Populære lærredsbilleder til babyer omfatter bl.a: Natur: Babyer elsker at skabe forbindelser til det, de ser i verden omkring dem. Hvis du bor i nærheden af en skov, kan du forvandle væggen med et lærredsprint af skoven. Hæng også et lærredsprint af en orca eller en havhave fyldt med delfiner op, hvis du er så heldig at bo tæt på havet. Dyr: Børn har en naturlig forkærlighed for dyr. Vælg deres yndlingsdyr, og sæt det op i en ramme over deres seng. Børnerim: Introducer dem til ordets magiske og sjove verden med billeder fra et tidløst børnerim. Kort: Hvis du elsker at rejse, kan du opmuntre dem til at elske verden med et dyre- eller dinosaurkort.
Produktoplysninger
  • Viser side 1 af 1 sider