Musik

Udtrykket popmusik, som pr. definition betyder populærmusik, går på tværs af alder, race og køn. Typisk stammer det fra rock and roll i 50'erne og 60'erne og derefter glamrock i 70'erLæs merene, men generelt betyder det enhver musik eller stil, der er populær. Den har absorberet mange påvirkninger fra alle musikgenrer, ballader, gospel og soul, rock, jazz og country og har udviklet sig til disco, funk, punk, dance, hip-hop, rap og mange andre. Musik har været centrum for hverdagslivet i århundreder, lige fra barderne i den gæliske og britiske kultur til klaverkoncerter i begyndelsen af 1800-tallet. Disse romantiske tider, hvor herrerne samledes i elegante saloner i London for at lytte til datidens damer, der viste deres talent ved at spille klaver, synge og flirte. Vores elegante lærredsprints skildrer glamour og tidløshed fra den tid.

Jazz

Louis Armstrong, kendt som Satchmo (Satchel Mouth), ændrede jazzmusikkens ansigt fra Dixieland til sin egen improviserede jazz og udviklede visionen om, at hvert bandmedlem skulle spille individuelle soloer. Han sang både sang og spillede trompet, og hans mest mindeværdige sang var "Wonderful World", som blev vist i filmen "Good Morning, Vietnam". Messinginstrumenter var en stor indflydelse på jazzmusikken i popmusikken, og jazzsangeren er indfanget i denne kollektion af lærredsprints sammen med et udvalg af malerier af instrumenter som tuba, trompet, trombone, guitarer og keyboards. Photowall Music-serien indeholder lærredsprints, der kan vises i et musikværelse, et spillerum eller en teenagepude for at inspirere og påvirke. Abstrakte lærredsprints af noder, en vinylpladespiller med drop-arm, den originale boombox og en forstærker giver malerisamlingen mere dybde.

Beatlemania

Selvfølgelig blev moderne musik enormt påvirket af den britiske invasion, domineret af The Beatles. John, Paul, George og Ringo havde måske nok en beskeden begyndelse i The Cavern i Liverpool, men deres opstigning til berømmelse var meteorisk på begge sider af dammen. Ved deres ankomst til USA oplevede man uhørte scener med unge piger, der skreg, græd og besvimede af intense følelser. Det må have været overvældende for gruppen og for deres fans. Efter en række hits og film droppede bandet det popimage, der var så populært, og forgrenede sig til en mere forskelligartet form for musik. Sange som "While My Guitar Gently Weeps" fra "White Album", en af de største sange skrevet af George Harrison sammen med resten af bandet, havde Eric Clapton som leadguitarist. Dokumenteret i dette utrolige sæt lærredsprints fra "Hard Day's Night"-æraen i 1964, "Help" i 1965 og videre til de mere progressive "Abbey Road", "Rubber Soul" og "Sgt Pepper's Lonely Hearts Club Band" fortjener disse malerier deres plads på enhver sand musikelskers væg. Rockguitaristen, sangskriveren og sangeren Jimi Hendrix, den eneste ene, kom ind på scenen i 1966 og udviste et utroligt, om end kortvarigt, talent. Højdepunktet i hans karriere var nok, at han var den sidste kunstner, der spillede på Woodstock i 1969. Han åbnede med en rockversion af "The Star-Spangled Banner", som begejstrede publikum og viste hans enorme talent. Desværre døde han i London af narkotikarelaterede komplikationer et år senere, mens han arbejdede på et nyt album. Hans karriere varede blot fire år, men han er kendt som en af de mest indflydelsesrige elektriske guitarister nogensinde. Dette klassiske print med hans karakteristiske afro viser en vemodighed, en følelse af viden og næsten fortvivlelse.

King of pop

Og så kom de visuelle 70'ere. The Jackson Five ramte scenen verden over. Lillebroderen Michael Jackson blev snart selvstændig og blev en teenybopper-hjertehjerteknuser med en stemme af guld. Teenagepiger sang sig gennem "Ben", "She's Out Of My Life" og "One Day In Your Life" og tilbad ham. Skrigende, hulkende, ustyrlige fans var dagens orden. I midten af 80'erne lancerede han sit enorme album "Thriller", og hele verden dansede til "Billie Jean", "Thriller" og "Beat It". Det er stadig et af de bedst sælgende albums nogensinde, og alle numre på nær tre af dem blev optaget på hitlisterne som store singler. Gennem sine mange plastikoperationer, sine forhold og ægteskaber, sit familieliv og sine meget omtalte retssager undlod han aldrig at begejstre sine fans, som støttede ham urokkeligt. Ved hans alt for tidlige død i 2009 var der lige så stor sorg som hos Elvis Presley-fansene i 1977. Det klassiske lærredsprint af Michael Jackson er et af de mest mindeværdige billeder af enhver popsuperstjerne, levende eller død.
Produktoplysninger

Hurtig levering

Din bestilling sendes inden for 1–4 dage, og du har altid fri fragt. Tapetlim er inkluderet.

100% garanti

Vi vil kun have tilfredse kunder. Derfor har du altid 30 dages returret, og du får pengene tilbage, hvis du ikke er tilfreds.