Biler

Med nogle klassiske karrosseriudformninger og en lang række forskellige lakeringer, der er blevet brugt gennem årene, er der næppe tvivl om, at biler er en af de mest ikoniske designtLæs mereyper i løbet af det sidste århundrede. Med så mange modeller af firehjulede køretøjer, lige fra skinnende sportsvogne til robuste firere, er det ikke så underligt, at de igen og igen optræder i kunstværker og malerier af enhver art. Hos Photowall er der et fantastisk udvalg af bilbaserede lærredsprints at vælge imellem, uanset hvad din personlige smag måtte være. Vis den åbne vejs ånd i dit eget hjem ved at vælge et maleri eller et fotograferet lærredstryk fra den omfattende bilkategori. Der er nok at vælge imellem til at tilfredsstille selv den mest dedikerede benzinfanatiker.

Racingens klassiske æra

For mange er tanken om et lærredsprint af en racerbil i deres hjem, som pryder en væg, forbundet med motorsportens storhedstid. Nogle af de mest spændende racerløb fandt sted, da motor- og køretøjsteknologien blev udviklet, og der syntes at være ubegrænsede muligheder med racerbilsdesign. Derfor har vi fremstillet nogle fantastiske lærredsprints, f.eks. Le Mans, hvor to biler kæmper om overmagten i en scene fra et langdistanceløb efter krigen. GP Wagen, der fås i både farve og monotone, viser en roadster i sin pit, der tilsyneladende er klar til at kaste sig ud på banen. Elskere af vintage racerbiler vil også finde Templars Hirondel eller Morgan SS at the Track som fantastiske designs, der også formidler fart, kraft og ikke mindst ren og skær racergraciøsitet.

Den store amerikanske bil

Der er noget så stemningsfuldt ved amerikanske biler, når de bruges i malerier eller på tryk. Måske skyldes det, at vi har set så mange klassiske Hollywood-film fra 50'erne, 60'erne og 70'erne, hvor de er med i billedet. Måske er det også deres tilknytning til americana-kulturen, især musikscenen i USA, der gør dem til sådanne fokuspunkter. Se f.eks. det fremragende Elvis Truck Sun Records-maleri, der leder tankerne tilbage på King of Rock 'n Rolls tidligste optagelser. Alternativt kan du måske vælge det vidunderligt strømlinede look af Saturday Night, der har neonlys, skinnende krom og masser af hestekræfter i en scene, der kunne være hentet fra en klassisk film som "American Graffiti" eller "Grease". For dem, der forbinder de amerikanske køretøjers storhed med den åbne vej og tilsyneladende uendelige solskinsdage, er Cadillac lærredsprintet for dig. Det viser bagdelen af en bildesignklassiker med en skyfri himmel og en række palmer i baggrunden for en god ordens skyld.

Europæiske designklassikere

Selv om der næppe kan være tvivl om, at amerikanske biler giver et meget karakteristisk udseende, når det gælder emnet for malerier og lærredsprints, tilbyder den ofte mere kompakte europæiske bilindustri for mange noget endnu mere spektakulært. Et perfekt eksempel på den slags kunstværker, der er inspireret af europæiske producenter, er Porsche 911-printet. Ved at se Porsches nok mest berømte design fra sin bedste vinkel - bagfra - ville 911'eren se godt ud i ethvert rum i hjemmet og er vist i dette print i uberørt sølv. En anden tysk bil, der er med i sortimentet, er den evigt populære Mercedes 300 SLR, som af mange bilister betragtes som en uovertruffen designklassiker. For dem, der foretrækker en følelse af et sted, der passer til deres valg af bil, er B15 in Paris og Citroen in Paris ideelle valg, der begge afspejler franske designeres bidrag til bilernes formgivning gennem årtier. Men de måske mest forbløffende bilformer, der nogensinde er blevet lavet, er måske takket være italienske designere, især når det drejer sig om superbiler. Tag et kig på Lamborghini og Lamborghini fra Behind, som begge byder på en uovertruffen seværdighed. Disse er den perfekte pynt til et hjem, som taler om stil såvel som kontrolleret magt.

Valg af et print baseret på farve

Når du vælger et lærredsprint, der er lavet ud fra et foto, kan farveskemaet være lige så vigtigt som motivet, især når det skal udstilles i et rum, der allerede har en indretningsstil. Hvis du søger lyse toner, kan du vælge noget som Superlegerra, som er en side på en sportsvogn i levende gul farve. Morgan Autumn viser en klassisk britisk sportsvogn i mudret racinggrønt på en seng af brune og gyldne blade, hvilket giver en mere afdæmpet, men ikke mindre dramatisk palet. Saleen S7 Blue er et andet godt valg til rum med grå, sølv- og azurblå toner i hele rummet. Det bredeste farvespektrum er dog nok forbeholdt prints, der er hentet fra Disney Cars-serien, hvor lilla, grønt og - selvfølgelig - Lightning McQueens karakteristiske røde farve findes i overflod.
Produktoplysninger