Roser

Ring-a-ring af roser, som børn lærer vi, at roser er definitionen på kærlighed, romantik og skønhed. Den røde rose er kærlighedens blomst og er i højsædet hver Valentinsdag. Den afdødLæs meree Diana, prinsesse af Wales, blev kaldt en engelsk rose, hvilket betød, at hun var en smuk pige. Hvis vi lykkes med en opgave, får vi at vide, at alting er ved at gå op i lyserødt. Shakespeare sagde: "Hvad er et navn værd? Det, som vi kalder en rose ved et andet navn, ville dufte lige så sødt". Arthur Miller skrev "Kan nogen huske kærlighed? Det er som at forsøge at fremkalde duften af roser i en kælder. Du kan måske se en rose, men aldrig parfumen." I århundreder er de duftende kronblade fra disse blomster blevet brugt til fremstilling af de dyreste og mest eksklusive parfumer. Vores lærredsprints, der er afbildet i mange nuancer, viser de forførende blomster i al deres pragt.

Species

Der findes over 100 arter af roser, og alle undtagen Rosa sericea har fem kronblade og alle med torne, teknisk set kaldet pigge. Blomsten producerer en frugt, kaldet en hyben, som er bærlignende og generelt rød i farven. Den hvide rose, der traditionelt er kendt som brude-rosen, repræsenterer den nye kærligheds renhed, og som sådan indgår et maleri i dette udvalg, der bringer fred, ynde, elegance og ro i dit hjem.

Emblemer

Rosen er Englands nationalblomst og blev kendt mellem 1455 og 1485, da den blev brugt af politiske årsager under rosenkrigene. House of Yorks segl var en hvid rose, mens House of Lancasters var en rød rose. Roserne blev derefter krydsbestøvet og blev det sejrende hus' emblem, som blev døbt Tudor-rosen. Rosen er blomsteremblem for New York, Georgia, North Dakota, Oklahoma og Iowa og er også USA's blomsteremblem. Med alt det, den symboliserer, er det ikke overraskende, at rosen er den mest populære blomst i verden, og dens forskellige farver betyder forskellige ting: gul for venskab og glæde, rød for kærlighed, lavendel er traditionelt forbeholdt kongelige, mørkerødt antyder taknemmelighed, mens lyserødt antyder mildhed og beundring, hvidt forkynder uskyld og orange er forbundet med begær. Dette er yndefuldt skildret i dette udvalg af lærredsprints, fra traditionelle malerier til moderne, der viser roser i al deres pragt.
Produktoplysninger