Surrealisme

Surrealismen er en kunstgenre, der har sin oprindelse og inspiration fra 1920'ernes billedkunst og forfatterskab. Kunstnernes malerier omfattede hverdagsscener med genstande, der var Læs meremalplacerede. En af de mest kendte surrealistiske kunstnere er Salvador Dali og hans berømte ørkenscene med ure, der er bøjet på midten og smelter over planter og sten. Målet med at engagere sig i surrealistisk maleri var at tilskynde folk til at frigøre deres underbevidste tanker og udtryk og lade dem komme til syne i skrift og gennem lærredsudtryk.

Temaer for det ubevidste sind

Der er mange lærredsprints, som er tilgængelige for at vise temaer fra det ubevidste sind. Eternal Love viser en kvinde med englevinger, der stirrer på et stort vækkeur, mens hendes kat sidder i nærheden. Der er en bred vifte af farver, der anvendes i malerierne, og ingen af dem er nogensinde meget ens. Der er masser af landlige scener, f.eks. bondehuset, der vokser ud af et træ på en mark, eller fugle, der er afbildet som træblade, der blæser væk fra træet, mens de flyver højere op mod himlen. Disse tankevækkende kunstværker på lærred vil holde dagdrømmeren beskæftiget i timevis og vil helt sikkert give anledning til interessant samtale ved din næste middagssammenkomst.

Element af overraskelse

En del af surrealisme-genren er overraskelseselementet. Ved første øjekast kan kunsten virke almindelig, indtil du indser, at noget meget vigtigt er ude af sted. Der er et landsted, der flyder ned ad et vandfald, en næsten Renoir-agtig mand på en cykel med en paraply - indtil man opdager, at manden er usynlig. Det var Sigmund Freud, den berømte psykiater, som siges at have været en stor inspiration for kunstnere som Paul Éluard, Benjamin Péret, René Crevel, Robert Desnos og mange andre. Freud arbejdede med drømmeanalyse og fri association, hvilket hjalp de surrealistiske kunstnere med at udtrykke deres værker på lærredsudtryk ved at lede efter idiosynkrasi og studere deres egne drømme. Andre Breton, som siges at være bevægelsens grundlægger, mente, at man ved at vise to vidt forskellige genstande i kunsten kunne skabe ideer om forskellene og måske forholde sig til lighederne. Når du hænger et surrealistisk lærredsværk op på din væg, er der mange måder at fortolke sådanne billeder på. Bare lad tankerne glide, og maleriet vil tale til dig personligt.
Produktoplysninger
  • Viser side 1 af 1 sider