Moderne kunst

Har du svært ved at finde moderne kunst, der både taler til dig og fungerer i dit nuværende rum? Måske vil du gerne starte din egen kunstsamling, men ved ikke, hvordan du skal gøre etLæs mere passende køb? Måske bliver du så optaget af farverne og linjerne, at du, når du tager maleriet med hjem, opdager, at skalaen er helt forkert. Ved at tage en systematisk tilgang til køb af malerier af moderne kunst kan du undgå gætterier og hjertesorger senere.

Hvordan køber man samtidskunst

Når folk taler om at købe kunstværker, er der en misforståelse om, at det ikke er for alle. Malerier forbindes med kunstgallerier, folk i cocktailklæder, der drikker champagne og stirrer på kunstværker med en hensigt, der går ud over den almindelige dødeliges forståelse. Dette går hånd i hånd med auktionshuse, der annoncerer deres gigantiske salgstal til offentligheden, som offentligheden derefter tror er den gennemsnitlige pris på kunst. Samtidskunst er produceret af kunstnere siden 1970. Den afspejler den moderne kultur og søger at behandle emner, der er relevante i dag. De fleste mennesker er overraskede over, hvor overkommelig samtidskunst kan være.

Uddan dig selv

Som de fleste ting i livet er det bedre at have en solid forståelse for det, du ønsker at investere i. Kend de forskellige nicher inden for kategorien samtidskunst, vid hvem de etablerede kunstnere er, og vid hvem de kommende kunstnere er.

Kend dine smagsløg

Udvikl din egen smag og dine præferencer ved at besøge kunstudstillinger og gallerier. Vi er alle tiltrukket af visse farver, teksturer og temaer. Se dig omkring i din bolig, og du vil se, at der er visse tendenser, som du tilpasser dig. Er du tiltrukket af fotografi og de livagtige billeder, som det giver dig? Foretrækker du abstrakte kunstværker og deres levende æstetiske appel? Leder du efter værker med et tema om social retfærdighed, og ønsker du, at din kunst skal sige noget om, hvem du er? Ønsker du, at din kunst skal afspejle visse værdier eller principper? Eller er du tiltrukket af Andy Warhol-agtig kitsch? Hvis du kender din smag, kan du undgå forvirring og være mere målrettet i din søgen efter det perfekte kunstværk. Det er også vigtigt, så du kan få en idé om de aktuelle prisklasser.

Vælg dit medie med omhu

Moderne kunst falder i de brede kategorier af fotografi, blandet mediekunst, olie og endda skulpturer og lærredsprints. Udskrifter, fotos og lærredsprints er generelt mere overkommelige end originale malerier. Lærredsudskrifter er et særligt nyttigt medie. Har du fundet et maleri, som du er vild med, eller måske et moderne foto? Overvej at få det trykt på lærred. De holder typisk længere end fotos, og i nogle tilfælde kan de endda være af bedre kvalitet takket være den moderne teknologi. Et lærredstryk er også nemmere for lommen med hensyn til omfanget. Et stort kunstværk, der kan dække en hel væg, er mere tilgængeligt, end det ville være tilfældet med en akrylolie af samme proportioner.

Skala, skala og mere skala

Tro ikke på dem, når de siger, at størrelsen er ligegyldig. Når det gælder moderne kunst, betyder størrelsen noget. Et større lærredsprint vil altid gøre mere indtryk end et mellemstort print og har evnen til at forvandle et rum fuldstændigt.

Ved ikke helt sikker på, hvordan størrelsen skal være

Overvej rummets størrelse: Større er altid bedre for at fylde det visuelle felt ud og maksimere den virkning, det har på rummet. Hvis der er højt til loftet, skal du vælge et lodret langt print, der trækker øjet opad og fylder rummet ud. Hvis der er lavt til loftet, kan du overveje et kortere landskabsprint. Placer maleriet der, hvor der er færre møbler, så rummet visuelt virker fyldigere. Tænk på væggen: Er væggen høj og smal, eller er den mere landskabsorienteret? Vælg dit kunstværk i overensstemmelse hermed, idet du tilpasser størrelsen af dit print til at måle mellem to tredjedele og tre fjerdedele af væggen. Overvej placeringen: Maleriets midtpunkt skal være i øjenhøjde. En almindelig fejl er at hænge værket for højt.

Instinkter er vigtige

Du har altid troet, at det var en myte, det med kærlighed ved første blik. Så skete det. Du snublede over dit eget hjerte og faldt hovedkulds for et kunstværk. "Men det er helt forkert," siger dit sind til dig, mens du går listen igennem. "Køb det," siger dit forelskede hjerte. Gå med dit hjerte. Køb et værk, som du elsker. Kunst er for personlig til at blive begrænset af regler og bestemmelser. Den er lige så flydende som blodet i dine årer og lige så virkelig som det organ, der pumper det. Følg altid dit hjerte.
Produktoplysninger