Art deco

Et meget unikt og stilfuldt tema kan gøre en stor forskel, når du indretter din indretning. Det vil ikke kun få rummet til at se vidunderligt ud, men det kan også skabe en særlig stemLæs merening og atmosfære. Photowall har et fantastisk udvalg af art deco lærredsprints af høj kvalitet, der opfylder disse krav. Denne særlige æstetiske stil, der er en blanding af moderne mode og industrielt design, har påvirket flere aspekter af den amerikanske kultur. Bare så du ved det, er det faktisk en forkortelse for arts décoratifs, hvilket i bund og grund betyder dekorativ kunst. Som det er tilfældet med mange andre kunstneriske bevægelser, stammer art deco fra Frankrig i begyndelsen af 1910'erne, men blev først rigtigt præsenteret for verden på den internationale udstilling af moderne og industriel dekorativ kunst i 1925. Det vil vi komme nærmere ind på under diskussionen om art deco lærredsprints. Disse motiver vil hjælpe dig med at gøre dit rum smukt, men også individualistisk og stilfuldt. Som sædvanlig hos Photowall kan du tilpasse dine udvalgte art deco lærredsprints til at matche eller kontrastere med din eksisterende indretning, farveskemaer osv.

Basiselementer i art deco lærredsprints

Art deco er normalt en ret nem æstetik at genkende, idet der lægges vægt på stærke linjer, geometriske former og dristige materialer, hvilket igen skaber en stil, der skiller sig ud, især når den ligger ved siden af andre kunst- og arkitekturperioder. Bevægelsen var hurtig til at tage nye teknologier til sig, hvilket betyder, at materialerne ikke altid var de mest traditionelle og derfor til tider lidt kontroversielle. Art deco blev brugt som inspiration til arkitektur, kunst og design rundt om i verden, hvoraf nogle elementer også er synlige i art deco lærredsprints. Selv noget så simpelt som "Deco Patterning I" kan fremkalde ægte overraskelser og vække følelser, sådan er kraften i disse art deco lærredsprints. Hvis du er til noget mere dristigt og typisk, kan "Peacock Deco" være det rette emne for dig. Dette art deco lærredsprint vil helt sikkert opgradere udseendet af dit valgte rum, samtidig med at det får det til at virke større og dybere.

Dybde og betydning

Ligesom denne kunststil, der voksede ud af et ønske om at slippe af med fortiden og omfavne fremtiden i al dens menneskeskabte, maskindrevne herlighed, kan du skabe en enorm forandring med art deco lærredsprints. Nogle siger, at det er en rest af en Gatsby-agtig hedonisme, der sænkede sig over det velstående efterkrigstidens Amerika. Der var nye teknologier, som gjorde biler, radioer og køleskabe tilgængelige for den almindelige borger, og forbrugernes smag for udsmykning og luksus steg voldsomt. Denne berusende følelse af fremskridt afspejles også i art deco lærredsprints. Tag f.eks. motivet "Art Deco Florals IX", som viser den overdådige og vidunderlige æstetik fra disse år.

Opskrift af art deco lærredsprints

Denne kunstneriske stil, som faktisk definerede årtierne mellem første og anden verdenskrig, har unddraget sig en konsekvent definition i årene efter højden af sin popularitet. Oprindeligt antog art deco mange former mellem første og anden verdenskrig. Det var lige fra de eksotiske og udsmykkede dekorationer i 1920'erne til den avantgarde strømlinede og slanke stilisering i 1930'erne og 40'erne, hvoraf du vil se nogle af dem i vores samling af art deco lærredsprints. Det er måske bedst kendt for sin brug i arkitekturen, især i skyskrabere som Empire State Building, men det blev også i vid udstrækning brugt i kunstværker som vægmalerier, skulpturer og grafisk design, primært til at skildre den amerikanske kultur i begyndelsen af det 20. århundrede. "Empire State Building - Blue Print" er et konkret eksempel på dette, et art deco lærredsprint, der ikke ville se malplaceret ud i bestyrelseslokalet på kontoret, men som også kan gøre sig godt som vægdekoration i din bolig.
Produktoplysninger
  • Viser side 1 af 1 sider