Fyrtårne

Fyrtårne, der er omgivet af mystik og romantik, har fascineret og betaget fantasien i hundreder af år, hvilket bedst skildres i denne serie af lærredsmalerier. Traditionelt set havde Læs merefyrene til formål at advare skibe om tilstedeværelsen af klipper og landmasser og give skibets kaptajn og navigatør et advarselssignal. Selv med fyrtårnene til stede gik mange skibe og deres besætning til grunde på klipperne i hård sø og dårligt vejr. Som baggrund for denne storslåede arkitektur begyndte den moderne fyrtårnsæra i begyndelsen af det 18. århundrede med en prototype af John Smeaton. Han var banebrydende i brugen af hydraulisk kalk, en beton, der hærder under vand, og skiftevis røde og hvide roterende lys, et design, der skulle definere fremtidige strukturer i århundreder. Tidligere var standardlyset et lys og et væggesystem.

Kendte fyrtårne

Vores kollektion af fyrtårnscanvasprint er skabt til at glæde den kommende søfarer. I tegneserieform, sepia, sort/hvid og fuld farve er der rigeligt med valgmuligheder til at supplere din indretning. Et af de mest berømte canadiske fyrtårne, der er afbildet i et lærredsmaleri i fuld farve, er Peggy's Point fyrtårn i Peggy's Cove, Nova Scotia. Det var oprindeligt et træhus med et fyrtårn på taget og blev bygget i 1868 og blev senere fyrmesterens bolig. Den nuværende bygning, en 15 meter høj ottekantet bygning, erstattede det i 1914 og var stadig i brug indtil 2009 og er bemandet af kystvagten. Trods mange advarselsskilte i nærheden bliver flere turister hvert år fejet ud over klipperne, og mange af dem dør. Et af de mest berømte fyrtårne i England ligger i Seaham i County Durham, byen, hvor filmen Billy Elliot blev optaget. Med notorisk dårligt vejr og tidevandsbølger fra Nordsøen er dette lærredsmaleri et af de mest spændende i serien; bølgerne dækker næsten helt den 10 meter høje bygning. Det mest maleriske fyrtårn må helt sikkert være Tŵr Mawr på Llanddwyn Island i Wales, ved indsejlingen til Menai Strait. Dette fyr, der bruges til at lede skibe gennem strædet, har sammen med sin besætning været ansvarlig for at redde 101 liv i 35 skibsulykker. Dette lærredsprint af fyrtårnet på en strålende solskinsdag giver næppe et billede af de kraftige vinde og bølger, der slog mod klipperne og forårsagede så megen ødelæggelse. Omvendt er det mest øde fyrtårn i denne samling af lærredsprints Eigerøy Fyrtårn på øen Eigerøya i Norge, med sin hårrejsende form for skønhed. Selv om de fleste er ude af drift, vil der altid være en fascination af disse unikke bygninger.
Produktoplysninger
  • Viser 1-85 af 85 motiver

Hurtig levering

Din bestilling sendes inden for 1–4 dage, og du har altid fri fragt. Tapetlim er inkluderet.

100% garanti

Vi vil kun have tilfredse kunder. Derfor har du altid 30 dages returret, og du får pengene tilbage, hvis du ikke er tilfreds.